کارآفرینی معلول گیلانی/ مهارت آموزی اصلی مهم در ایجاد اشتغال

خبرگزاری شبستان: آموزش فنی و حرفه ای در رشته های مختلف در پیشبرد اهداف توسعه پایدارکشور بسیار موثر و زیمنه اشتغال جوانان را فراهم خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، امروزه با وجود افزایش ورودی دانشجو به دانشگاه‌های کشور که یکی از علل پیشرفت جوامع به جهت افزایش سطح دانش و آگاهی افراد است با معضل بیکاری در جامعه روبرو هستیم. متاسفنه برای این افراد که دوران مهمی از زندگیشان را صرف مطالعه و تحصیل کرده اند، شغلی مناسب با رشته و تحصیلاتشان یافت نمی‌شود و نمی‌توانند در جهت تخصص خود به جامعه خدمت کنند.

 

اما آنچه که در این بین مهم است آموختن مهارت به جوانان است تا علاوه بر سطح علمی توان عملی خود را نیز در مهارت‌هایی خاص ارتقا دهند لذا مسئولان دانشگاهی در کنار تحصیلات تئوری می‌بایست زمینه‌های عملی فعالیت‌های فنی دانشجویان برای جذب در بازار کار را فراهم کنند.

 

6 تیر روز کار آفرینی و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نام گذاری شده است در این راستا گفتگویی با سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای گیلان و اکبر محمودی، کارآفرینی که از نظر توان جسمی معلول است و علی پندیدن مدال آور ملی گیلان گفتگویی انجام شده است که می خوانیم :

 

آموزش‌های تخصصی فنی و حرفه‌ای زمینه‌ اشتغال جوانان را فراهم خواهد کرد

رحیم عطایی پور، سرپرست اداره کل آموزش و فنی و حرفه‌ای گیلان اظهار کرد: تنها راه برون رفت از بیکاری جوانان و رسیدن به توسعه پایدار، ارتقاء مهارت‌های فنی و حرفه‌ای در جوانان و نوجوانان است.

وی با بیان اینکه هدف اصلی آموزش فنی و حرفه‌ای، ایجاد اشتغال و خودکفایی جوانان است گفت: جوانان و نوجوانان با فراگیری انواع تخصص‌های فنی و حرفه‌ای خود می‌توانند برای دیگران اشتغال ایجاد کنند.

 

این مقام مسئول اذعان کرد: سال گذشته بیش از 70 هزار نفر از نیروی انسانی گیلان در بخش‌های مختلف فنی و حرفه‌ای، آموزش‌های لازم را از اساتید مربوطه فرا گرفتند.

 

وی تصریح کرد: افزایش ظرفیت آموزشی بانوان، دو منظوره کردن مراکز آموزشی، طرح توانمندسازی بانوان روستایی توانمند سازی دانشجویان، اجرای سیاست‌های انژی، تقویت روحیه توسعه خواهی، بهسازی و نوسازی و غیره از جمله  دیگر برنامه‌های مهم این اداره کل است.

 

از تولیدات استانی حمایت شود

کارآفرینی به اندازه‌ایی در توسعه و پیشرفت جامعه اهمیت دارد که حتی معلولیت نیز نباید مانع از آن شود. بسیاری از معولان علی رغم توان جسمی، با پشتکار و همت توانستند در رشته‌ایی صاحب مهارت شده و علاوه بر ایجاد شغل و درآمد برای خود موجب اشتغال و رفاه افرادی شوند که در سلامت کامل جسمی قرار دارند. همین پشتکار و همت معلولان در کارآفرینی خود موجب نشاط و امید در جامعه می‌شود.

 

اکبر محمودی، کارآفرین نمونه گیلان از بخش خمام رشت اظهار کرد: با فراگیری آموزش تخصصی در بخش خیاطی توانستم اکنون برای 27 نفر شغل ایجاد کنم.

 

وی با بیان اینکه از نظر جسمی و حرکتی فلج هستم گفت: معلولیتم تاکنون نتوانست جلوی کار و فعالیتم را در جامعه بگیرد و با همت و پشتکار به کارم ادامه می‌دهم.

 

کارآفرین نمونه گیلان اذعان کرد: در حال حاضر در قراردادی با شرکت نفت، گمرک، پوشاک این شرکت‌ها را دوخت می‌کنم.

 

محمودی خاطرنشان کرد: امروزه جوانان می‌توانند با فراگیری در بخش‌های مختلف فنی و حرفه‌ای در جامعه شغل ایجاد کنند.

کارآفرین نمونه گیلان تصریح کرد: متاسفانه برخی از جوانان جویای کار امروز مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را فرا نگرفته و با اتلاف وقت در کوچه و خیابان عمر خود را به بطالت می‌گذارند.

 

وی خواستار حمایت‌های ویژه مسئولان امر به بخش تولیدات استان شد و افزود: متاسفانه آنطوری که باید و شاید مسئولان از تولیدات گیلان حمایت نمی‌کنند.

 

محمودی اذعان کرد:  افراد کار آفرین، در این برهه‌ای که با بیکاری روبرو هستیم باید مورد حمایت ویژه مسئولان قرار گیرند تا برای جوانی که بسوی تولیدات می‌آید، انگیزه ایجاد شود.

 

وی در ادامه گفت: وقتی جوانی می‌بیند برخی از کارگاه‌ها و شرکت‌های تولیدی بر اثر بی‌توجهی مسئولان در حال بسته شدن است دیگر رقبت ندارد که به سمت تولیدات برود.

 

این کار آفرین نمونه استان افزود: اگر جوانان از پایه ابتدایی مورد توجه اولیا ء و مسئولان قرار گیرند و آموزش‌های لازم فنی و حرفه ای را فرا گیرند، هیچ گاه در جامعه بیکار نخواهیم داشت.

 

وی به مشکلات پیش روی تولیدات پوشاک پرداخت و گفت: خرید پارچه یکی از معضلات این بخش است، زیرا پارچه باقیمت بسیار بالا خریداری و دوخت می‌شود درحالیکه اگر پارچه‌ با قیمت ارزانتر در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد حمایت از تولید کننده است در غیر این صورت سودی برای تولیدکنندگان ندارد و این خود باعث بی‌رقبتی و بسته شدن کارگاه‌های تولیدی خواهد شد.

 

محمودی خاطرنشان کرد: اگر توجه کنیم تمام این ناهنجاری‌ها و طلاق‌ها ریشه در بیکاری دارد زیرا اگر جوانی انواع  مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را فرا گیرد، هیچ گاه به بیراهه کشیده نخواهد شد.

 

مربیان فنی و حرفه‌ای توانمند باشند

علی پندیدن متولد سال 72 شهرستان آستانه اشرفیه یکی از مهارت آموزان فنی و حرفه ای استان است که توانسته با فعالیت در بخش مدیریت سیستم‌های تحت شبکه در المپیک‌های ملی و استانی و شهرستانی مقام‌های برتر را از آن خود کند.

 

وی با بیان اینکه فراگیری مهارت‌های فنی و حرفه‌ای زمینه کار را برایم فراهم کرده است گفت: اگر جوانی مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را فرا گیرید هیچ گاه در جامعه بیکار نخواهد ماند.

پندیدن به تاثیر توانایی مربی در ارتقاء مهارت آموزان اشاره و خاطر نشان کرد: فراگیری انواع مهارت‌های فنی و حرفه‌ای نیازمند مربی توانا است اگر اساتید فنی و حرفه‌ای در رشته‌های که آموزش می‌دهند، توانا باشند؛ می‌تواند تاثیر بسیار شگرفی در پیشرفت جوان داشته درغیر اینصورت نه تنها باعث پیشرفت نمی‌شود بلکه زمینه بی‌انگیزگی در مهارت آموزان بروز خواهد کرد.

 

وی در ادامه اذعان کرد: جوانانی که در دانشگاه به صورت تئوری درس می‌خوانند، نمی‌توانند وارد بازار کار شوند چرا که بصورت عملی مهارت انجام کاری را ندارند.

 

پندیدن خاطرنشان کرد: مسئولان آموزش و اولیاء از ابتدا می‌باید نوجوان را با انواع رشته‌های فنی و حرفه‌ای آشنا کرده و با توجه به علاقه جوان در آن رشته، آموزش‌های تخصصی فنی را فرا گیرد در این صورت است که بعد از فارغ التحصیل شدن بیکار نخواهد ماند.

 

وی اظهار کرد: اگر جوانی مهارت فنی و حرفه ای را فرا گیرد نیاز نیست دنبال کار باشد مطمئنا زمینه‌های کار برایش فراهم بوده و با ابتکار می‌تواند نه تنها برای خود بلکه برای دیگران نیز اشتغال ایجاد کند.

پایان پیام /

 

 

 

کد خبر 475221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha