حجتالاسلام والمسلمین جواد صادقزاده، معاون ادارات و کارخانجات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور صبح امروز در همایش سراسری شوراهای احیای امر به معروف و نهی از منکر دستگاههای اداری کشور گفت: امام حسین (ع) بارها و بارها به بزرگترین هدف خود یعنی امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرده است و پیروان آن حضرت باید احیای این امر را از مهمترین وظایف خود بداند.
حجتالاسلام صادقزاده ادامه داد: اگر فریضه امر به معروف و نهی از منکر به درستی انجام میشد اصلا حادثه کربلا پیش نمیآمد، به عنوان مثال اگر زنان کوفی به جای اینکه مردان خود را از یاری مسلم بر حذر دارند، آنها را به این معروف بزرگ تشویق میکردند قطعا آنها به یاری امام حسین میآمدند.
وی تصریح کرد: در مقابل میتوان از همسر زهیر ابن قین نام برد که در لحظات حساس و سرنوشتساز به کمک وی میآید و او را به یکی از بزرگترین یاران امام تبدیل میکند. این امر نقش خطیر این وظیفه الهی را مشخص میکند.
معاون ادارات و کارخانجات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور با اشاره به اهتمام یاران امام حسین (ع) به امر به معروف و نهی از منکر گفت: همه یاران امام حسین (ع) در مقابل دشمن به امر به معروف و نهی از منکر پرداختند حتی یک نوجوان که پسر جناده انصاری بود در میدان جنگ لشکر کوفه را با معرفی امام حسین (ع) امر به معروف کرد.
وی گفت: متأسفانه مسئولان دستگاههای مختلف به اهمیت این فریضه بزرگ پی نبردهاند و در حقیقت باید گفت نقش این فریضه نه در میان خواص روشن ایست و نه در میان عوام.
حجتالاسلام صادقزاده با اشاره به مصادیق منکر در جامعه امروز تصریح کرد: اسراف و تبذیر یکی از مهمترین مصادیق منکر است که با توجه به آمار و ارقام جامعه ایران در مصرف حتی از مصرفگراترین کشورها بیشتر مصرف میکند.
معاون ادارات و کارخانجات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به روایتی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر گفت: در این روایت آمده است که اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعهای رعایت نشود خداوند بدها را بر خوبان مسلط میکند و خوبان هر چقدر دعا کنند دعایشان مستجاب نمیشود.
وی به بررسی وظایف شوراهای احیای امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: این شوراها چهار وظیفه دارند اول معرفی این فریضه الهی، دوم ایجاد زمینه پذیرش در جامعه، سوم ایجاد فضای تذکر و چهارم آموزش امر به معروف و نهی از منکر.
حجتالاسلام صادقزاده در توضیح وظیفه اول شوراها بیان کرد: در حکمت 374 نهجالبلاغه آمده است همه اعمال خیر در مقابل امر به معروف و نهی از منکر مانند قطرهای است در مقابل دریا.
وی افزود: پایینترین مرتبه معرفی این فریضه استفاده از بروشورها، پوسترها، فیلمهای کوتاه و بلند و استفاده از روزنامهها و سایتها است.
معاون ادارات و کارخانجات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در توضیح وظیفه دوم شوراها گفت: ایجاد پذیرش در جامعه از مهمترین وظایف شوراهای احیای به معروف و نهی از منکر است. در روایات سه ویژگی برای مؤمن آمده است که اولا واعظی از درون خود دارد، ثانیا واعظی از دیگران دارد و ثالثا از کسی که او را نصیحت کند قبول میکند.
وی با اشاره به حدیثی در این زمینه گفت: در این روایت آمده است که هر کسی که تو را دوست داشته باشد تو را نهی میکند و هر کس تو را دشمن بدارد تو را تشویق به کار بد میکند، بنابراین در مقابل امر و نهی صحیح دیگران باید گوش شنوا و پذیرا داشت.
حجتالاسلام صادقزاده در تشریح وظیفه سوم شوراها گفت: باید فرهنگ تذکر در جامعه رواج پیدا کند، در مقابل اسراف، بدحجابی و دیگر منکرات اجتماعی تنها تذکر است که میتواند به صورت کاملا نرم جامعه را به سمت خوبی سوق دهد.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر سه مرحله دارد، مرحله قلبی، مرحله لسانی و مرحله یدی. باید این سه مرحله به افراد مختلف اجتماع آموزش داده شود.
معاون ادارات و کارخانجات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر محبت را مهمترین رکن امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: اگر مؤمنان از روی محبت و دوستی یکدیگر را به خوبی امر کنند و از بدی نهی کنند مطمئنا طرف مقابل پذیرای حرف آنان می شود.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر به معنای دخالت در امور خصوصی مردم نیست، گفت: این مسلم است که تجسس از امور حرام است و کسی حق ندارد به بهانه امر به معروف و نهی از منکر در زندگی مردم تجسس کند بلکه باید در اموری که به اجتماع ضربه میزند این فریضه الهی صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما