خبرگزاري شبستان-مازندران؛
سال هاي دور سرزمين طبرستان يادآور فرهنگ و تمدن غني است كه نشانه عشق و علاقه مردمان اين ديار به خاندان آل علي(عليه السلام) مي باشد كه انحراف حكام و ظلم و ستم آنان، زمينه دعوت از نوادگان رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) را به جهت مبارزه عليه خلفاي دروغين اسلامي در طبرستان فراهم كرد.
حسين بن زيد ملقب به داعي، نواده بزرگوار امام حسن مجتبي(عليه السلام) به خواست مردم منطقه طبرستان اولين حكومت علوي شيعي را در شمال ايران تاسيس و ديري نپاييد كه آوازه آن به ديگر بلاد اسلامي رسيد و از آن پس خاندان رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) كه عرصه زندگي در ديار عرب برايشان لحظه به لحظه تنگ تر مي شده راهي بلاد طبرستان شدند و امروز قبور مطهر اين بزرگواران به ملجا و مامن مردمان پاك سرشت و نيك آئين مازندران «طبرستان» بدل شده است.
گويي ضريح هاي امامزادگان جوششگاه عواطف و احساسات پاك مردان و زناني است كه با ادب خاص در برابر مشاهد منّور فرزندان رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) مي ايستند و با پيمودن مسيرهاي دور و نزديك، احترام و ارادت قلبي خويش را به ذراري حضرت زهرا(سلام الله عليها) و كاروان پراكنده كوثر ابراز مي دارند.
امروزه هزاران زن و مرد مسلمان و بعضا ديگر اديان در لحضات بيم و اميد به يكهزار و 200زيارتگاه و اماكن متبركه خاندان رسول خدا(صلي الله عليه وآله وسلم) كه بر فراز كوه ها، اعماق دره ها و پهنه ي دشت هاي استان مازندران آرام گرفتند، مي روند و به اميد گره گشايي از مشكلات خويش به آنها توسل مي جويند.
«امامزاده سيدمحمدزرين نوايي» نيز يكي از فرزندان پاك پيامبرخاتم حضرت محمدمصطفي(صلي الله عليه وآله وسلم) است كه مربوط به سده 9ه.ق و در ۲ کیلومتری روستای چمازکتی در کنار خیابان هردرود به کروا شهرستان قائم شهر واقع شده، دارای زیر بنای حدود ۷۰ متر مربع و محوطهای به مساحت تقریبی ۵/۱ هکتار میباشد که در میان گورستان قدیمی و فعلی روستا قرار دارد.
آرامگاه اين امامزاده 25اسفند79با شماره ثبت3327 به عنوان يكي از آثار ملي ايران اسلامي ثبت شده است.
ساختمان بقعه بنایی چهار ضلعی به ابعاد ۵*۵ متر و دارای گنبدهای سنتی و ضریح منبت کاری شده که در فهرست آثار باستانی به ثبت رسیده است.
نمای خارجی بنا در هر ضلع دارای طاقنمای تزیینی است و منتهیالیه بدنه ردیفی از مقرنس آجری است که در میان هر دو قرنیس نیمدایرههایی برای نصب کاشی به چشم میخورد.
حدفاصل بدنه و گنبد بنا به وسیله چهار فیلپوش تبدیل به هشت ضلعی شده و پایهای برای احداث گنبد رک هشت ضلعی به وجود آمده و سقف داخل بنا نیمدایره و گچکاری شده است.
در داخل بنا صندوق چوبی با تزئینات ظریف و زیبا دیده میشود که در گذشته دارای کتیبه بوده و امروز اثري از آن برجاي نيست و بنا به گفته هاي اهالي منطقه، تاریخ ساخت بنا سال ۸۵۵ ه.ق است.
ابراهيم صمدي، مديركانون فرهنگي و هنري شهيد بهشتي مسجد جامع روستاي چمازكتي كه خود از اهالي روستاي مدفن امامزاده سيدمحمدزرين نوايي است، به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: تاريخچه امامزاده سيد محمدزرين نوايي به 800سال پيش برمي گردد و بنا بر نقل و قول هاي گذشتگان اين امامزاده از نسل موسي بن جعفر(عليه السلام) است.
وي با بيان اينكه افراد كهنسال روستا و هيئت امنا اين امامزاده جليل القدر در ترديد هستند كه نسب اين بزرگوار به كدام امام از آل علي(عليه السلام) منتسب است، اظهار داشت: در اين امامزاده مقبره چوبي بوده كه توسط افرادي ناشناس به سرقت رفته و امروزه به جاي آن اثر تاريخي اتاقكي از فلز براي امامزاده سيدمحمدزرين نوايي ساخته شده است.
صمدي با اشاره به اقدامات اخير سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي درخصوص تعميرات بخشي از اين امامزاده، عنوان داشت: با توجه به وجود آرامگاه سه امامزاده به نام هاي درويش مزار، سيد رضا و سيد محمدزرين نوايي در روستاي چمازكتي، از سوي كانون فرهنگي و هنري شهيد بهشتي به اداره اوقاف و امورخيريه شهرستان قائم شهر پيشنهاد شده كه همايشي همزمان با دهه بزرگداشت امامزادگان و بقاع متبركه براي اين سه بزرگوار برگزار شود كه در حال بررسي است.
وي با بيان اينكه محل مدفن «امامزاده سيدمحمدزرين نوايي» به عنوان گورستان روستاي چمازكتي مورد استفاده قرار مي گيرد، افزود: تمامي مراسم هاي درگذشت اهالي اين روستا در اين امامزاده برگزار مي شود.
به گزارش شبستان، صفحه نمايندگي خبرگزاري شبستان در مازندران به تصوير آرامگاه «امامزاده سيدمحمدزرين نوايي» مزين و متبرك است.
پايان پيام/
گزارش:سودابه احمدپورملكشاه
نظر شما