خبرگزاری شبستان: هیچ کس خواهان جنگ نیست.هیچ کس از خونریزی خوشش نمی آید.اما نکته مهم اینجاست که نمی شود به خاطر فرار از جنگ ، تن به ذلت داد.در مصاحبه های مختلف هم بر این نکته که کسی خواهان جنگ نیست ، تاکید شده است ؛ اما کسی نگفته است اگر آمریکا به ایران حمله کرد ؛ پشت به جبهه از دفاع فرار می کند. همه بر این نکته اتفاق نظر دارند.همه می خواهند جنگ نباشد ، اما پیشرفت و مبارزه با زورگویی تعطیل بردار نیست ، حتی اگر به قیمت جنگ باشد.
اول.فرماندهی معظم کل قوا حضرت آیت الله خامنه ای در خطبه های روز سعید عید فطر در واکنش به تهدیدات مکرر مقامات آمریکایی فرمودند: « این آقا گفته است که میتواند ارتش ایران را نابود کند. قدیمىهاى ما اینجور حرفها را «لاف در غریبى» میگفتند. من نمیخواهم در این زمینه چیزى بگویم، آنها که این حرف را خواهند شنید، اگر میخواهند درست بفهمند، اگر میخواهند از تجربههاى خود درست استفاده بکنند بدانند، البتّه ما از هیچ جنگى استقبال نمیکنیم، ما به هیچ جنگى مبادرت نمیکنیم و پیشدستى نمیکنیم، امّا اگر جنگى اینجا اتّفاق بیفتد، آن کسى که سرشکسته از جنگ خارج خواهد شد آمریکاى متجاوز و جنایتکار است.»
دوم. «وقتی من 22 سالم بود به جنگ رفتم ...به جنگ رفتم و برایم مشخص شد که دیگر نمی خواهم هیچ وقت به جنگ بروم.» این جملات جان کری، وزیر خارجه است که اخیراً پس از به دست آمدن توافق، در نشستی در حضور تمام وزرای خارجه در وین گفته بود. تجربیات کری در زمینه جنگ مشوق وی برای رساندن مذاکرات هسته ای به چنین نتیجه ای شده است. تجربیات کری مربوط به زمانی است که به عنوان سرباز به جنگ ویتنام فرستاده شده بود، جنگی که آخرین جنگ تن به تن آمریکایی ها بود و تلفات زیادی از لحاظ کشته شدگان و زخمی ها بر جای گذاشت.تمایل وزیر خارجه کری به جلوگیری از وقوع جنگ به خاطر تجربه دست اول وی از وحشت جنگ است.
سوم. جان کری در شورای روابط خارجی آمریکا : وزیر خارجه آمریکا در ادامه باز هم با تکرار تهدیدهای مقامات آمریکایی در قبال ایران گفت: رئیسجمهور این موضوع را مشخص و تصریح کرده که ایران به سلاح هستهای نخواهد رسید و اگر ضروری باشد او از نیروی نظامی(برای این منظور) استفاده خواهد کرد.
چهارم.مشخص نیست که چطور می توان سخنرانی کری در شورای راهبردی روابط خارجی را با سخنان وی بعد از جمع بندی توافق هسته ای جمع کرد.از یک طرف از جنگ فرار می کنند و از طرف دیگر ایران را تهدید می کنند که گزینه نظامی روی میز است.البته جان کری دیگر قرار نیست در جنگی شرکت کند و احتمالا در کاخ سفید شاهد کشته شدن نظامیان آمریکایی خواهد بود.به همین دلیل است که بر طبل جنگ می کوبد.
پنجم.نرگس باجلقی در سایت معروف لوبلاگ یادداشتی[i] کوتاه نوشته است :« من در مصاحبه با صدها کهنه سرباز ایرانی با نظرات سیاسی مختلف پی به این نکته بردم که «جنگ وحشتناک است.» حتی آنهایی که دیدگاه های ضد غربی دارند، هیچ کدامشان نمی خواهند که فرزندانشان هم تجربیات آنها را از سر بگذرانند. با توجه به اظهارات جان کری، به نظر می رسد مردان آمریکایی و ایرانی که تجربه دست اولی از جنگ های خونین داشته اند، خواهان جنگ جدیدی نیستند. تمایل وزیر خارجه کری به جلوگیری از وقوع جنگ به خاطر تجربه دست اول وی از وحشت جنگ است، امری که در سمت ایرانی ها هم وجود دارد. احساسات ضد جنگ همچنین نقش مهمی در تصمیم ایران برای دنبال کردن دیپلماسی داشته است، امری که کمتر به آن اشاره شده است. »[ii]
ششم. باجلقی خود تلویحا گفته است که هیچ کس خواهان جنگ نیست.هیچ کس از خونریزی خوشش نمی آید.اما نکته مهم اینجاست که نمی شود به خاطر فرار از جنگ ، تن به ذلت داد.در مصاحبه های باجلقی هم بر این نکته که کسی خواهان جنگ نیست ، تاکید شده است ؛ اما کسی نگفته است اگر آمریکا به ایران حمله کرد ؛ پشت به جبهه از دفاع فرار می کند.همه بر این نکته اتفاق نظر دارند.همه می خواهند جنگ نباشد ، اما پیشرفت و مبارزه با زورگویی تعطیل بردار نیست ، حتی اگر به قیمت جنگ باشد.
[i] . http://www.lobelog.com/iranian-vets-also-push-for-nuclear-deal/
[ii] . http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1950410
پایان پیام/
نظر شما