افزایش 15 درصدی جرم در سه ماهه نخست سال جاری

رئیس کل دادگستری گلستان، با اشاره به وضعیت امنیت در این استان گفت: در سه ماهه اخیر میزان ارتکاب جرم در استان 15 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، احمد فاضلیان، رئیس کل دادگستری عصر روز گذشته (31 خرداد) در دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان گفت: در سال گذشته نیز شاهد افزایش ارتکاب جرائم در حوزه های مختلف بودیم که جای نگرانی دارد.


وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته جرائم مربوط به مواد مخدر در استان نسبت به سال قبل از آن 50 درصد رشد داشته همچنین اقدام به سرقت نیز رشد 49 درصدی داشته است.


فاضلیان ادامه داد: جرائم مربوط به اخلاق و عفت عمومی در استان 45 درصد رشد داشته است، همچنین جرائم علیه اشخاص و افراد نیز در سال گذشته رشدی 30 درصدی را نشان می دهد.


وی تصریح کرد: متاسفانه گلستان در بین سایر استان ها در جرائم سرقت به عنف نیز که یازدهمین استان بود با پله پله صعود به جایگاه هفتم در کشور رسیده است.


فاضلیان افزود: در خصوص شرارت نیز استان از جایگاه سه به رتبه 2 کشور صعود کرده است و این آمارها نشان می دهد متأسفانه ارتکاب جرم در استان روز به روز در حال افزایش است.


رئیس کل دادگستری گلستان گفت: یکی از اصلی ترین دلایل افزایش جرم در استان، ناشی از بیکاری و وضعیت اقتصادی موجود است.


وی تأکید کرد: متاسفانه در استان کارخانجات و صنایع بزرگی مستقر نیست و طبق آمارها و بازدید های کارشناسان، اکثر واحدهای صنعتی و شرکت های موجود نیز در معرض ورشکستگی قرار دارند و توان لازم را برای ادامه فعالیت خود ندارند.


فاضلیان مهاجر پذیر بودن استان را نیز یکی دیگر از دلایل افزایش ارتکاب به جرم در استان برشمرد و افزود: افراد زیادی با قومیت ها و فرهنگ های مختلف در استان ساکن هستند که به صورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زندگی می کنند ولی متأسفانه طی سال های گذشته چندین مورد از این اختلافات و درگیری ها بین اقوام بوجود آمده که نمونه آن جریان شهر جلین بود که متأسفانه پیامدهای سوئی به دنبال دارد.


وی،با اشاره به عدم وجود اردوگاه برای نگهداری معتادان در استان تصریح کرد: در حال حاضر به معتادان به چشم مجرم نگریسته نمی شود و این افراد در خیابان ها و سطح شهرها رها شده اند که یکی از دلایل اصلی افزایش ارتکاب جرائم مثل سرقت های خرد به دلیل افزایش معتادین در سطح جامعه و عدم وجود یک اردوگاه برای نگهداری آنان است که دوران ترک و بهبودی خود را بگذرانند، این افراد برای امرار معاش مجبور به سرقت می شوند.


فاضلیان همچنین با اشاره به کار پژوهشی در زندان های استان نیز اذعان داشت: 90 درصد افرادی که در کانون های اصلاح و تربیت استان نگهداری می شوند، متهم به سرقت هستند این افراد عموماً افراد بی سرپرست و بد سرپرست هستند که در جامعه رها شدند و برای ادامه حیات و زندگی دست به این جرم رده اند و باید بستری را فراهم کنیم که پس از طی دوران حبس این افراد بار دیگر به این سمت سوق داده نشوند ولی هیچگونه امکاناتی در استان وجود ندارد.


وی خاطرنشان کرد: این کار پژوهشی نشان داد که 80 درصد ورودی به زندان ها، معتادان بودند و 75 درصد سارقان در استان نیز معتاد به انواع مواد مخدر هستند.


فاضلیان با اشاره به افزایش جمعیت طی سال های گذشته در استان و ضعف ساختار انتظامی تصریح کرد: با اینکه طی سال های گذشته با رشد جمعیتی در استان مواجه بودیم، تعداد پاسگاه ها و کلانتری های سطح شهر و بین روستاها کاهش زیادی داشته است.


وی اظهار داشت: ساختار انتظامی استان باید تغییر کند، در صورت ادامه این روند احساس ناامنی در استان به وجود می آید.


رئیس کل دادگستری گلستان یادآور شد: در خوش بینانه ترین حالت بیش از دو سوم جمعیت استان درگیر پرونده در مراجع قضایی هستند.


وی خاطرنشان کرد: زمانی که در سطح کلان و رأس امور مملکتی برخی از مسئولان ادبیات خشن را به کار می گیرند و پرخاشگری می کنند و به جان هم می افتند، قطعاً ناهنجاری های زیادی را در جامعه ایجاد می کنند مانند اتفاقاتی که در خمینی شهر افتاد، ما نباید باعث شویم مردم در جامعه احساس نا امنی کنند.


فاضلیان با اشاره به تعاداد قضات در استان تصریح کرد: طی سه سال گذشته دستگاه قضایی استان هیچگونه جذب قاضی نداشته است و هر کارمند مجبور است معادل سه نفر کار کند.


وی گفت: یک دادیار و دادپرس روزانه 18 تا 20 پرونده را رسیدگی می کند که وقت زیادی را می طلبد و فشار روحی و روانی زیادی را به قضات وارد می کند.


فاضلیان با اشاره پرونده های موجود افزود: سعی کردیم تا از انباشت و رسوب پرونده ها جلوگیری کنیم ولی باز هم با افزایش بیش از حد تعداد پرونده ها مواجهیم که اگر این روند ادامه داشته باشد در آینده نزدیک به یک بحران بسیار بزرگ مواجه می شویم که تبعات سوئی را خواهد داشت و باعث فشار بیش از حد به مجموعه دستگاه قضایی می شود که بر کیفیت کار نیز تأثیر منفی می گذارد.


پایان پیام/

کد خبر 47469

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha