بسته فرهنگی خوزستان به خاطر برخی محدودیت های بودجه ای ایده آل نیست

استاندار خوزستان، بسته فرهنگی در نظر گرفته شده برای استان را به لحاظ کمی و کیفی خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: این بسته به دلیل برخی محدودیت‌های بودجه‌ای به طور صد در صد ایده‌آل و مطلوب نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، عصر گذشته (31 خرداد) در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی خوزستان گفت: در صورتی که محدودیت بودجه وجود نداشت، برنامه‌های فرهنگی بهتری برای استان تدوین می‌شد، ولی این موضوع موجب محرومیت آنها و یا کم بودن سهم این دستگاه‌ها در اجرای برنامه‌های فرهنگی در سال شد.

 

وی تصریح کرد: انتظار داریم که دستگاه‌های اجرایی بی‌نصیب از بودجه لازم برای برنامه‌های فرهنگی، این موضوع را به وزارتخانه‌های مربوطه اعلام کنند چرا که اعتبار قابل ملاحظه‌ای برای برنامه‌های فرهنگی در اختیار وزارتخانه‌ها قرار گرفته و از این طریق می توانند کسری های خود را جبران کنند.

 

وی با اشاره به اردوهای فرهنگی در خوزستان افزود: شرایط آب و هوایی خوزستان ایجاب می‌کند که بیش از دیگر استان‌ها به اردوهای تابستانه توجه شود، هدف‌گذاری در بخش اردوهای فرهنگی باید به این صورت انجام شود که افراد دارای بضاعت مالی اندک و آسیب‌پذیر تحت پوشش قرار گیرند تا این افراد بتوانند از برنامه‌های فرهنگی پیش بینی شده در این اردوها بهره‌مند شوند.

 

استاندار خوزستان، با بیان اینکه اردوهای فرهنگی باید در راستای ارتقای شاخص فرهنگی که مهم ترین اصل مصوبه فرهنگی هیأت دولت است، برگزار شوند، خاطرنشان کرد: اگر اردوهای فرهنگی در زمینه ارتقای این شاخص ایجاد نشود، نتیجه ای نداشته و تنها موجب اتلاف هزینه‌ها می‌شود.

 

وی ادامه داد: لازم است گروه‌هایی مشخص، بر نحوه اجرای برنامه‌های فرهنگی از جمله برگزاری اردوهای فرهنگی و کلاس‌های تابستانه نظارت داشته باشند و عملکردها را ارزیابی کنند که در این راستا چهار دستگاه اصلی که بیشترین ارتباط با این موضوع را دارند شامل اداره‌کل آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی مقاومت بسیج باید جلساتی مستمر را تشکیل دهند و خروجی و نتیجه را اعلام کنند.

 

دکتر حجازی با اشاره به برگزاری مراسم اعتکاف در سطح استان، اذعان داشت: اعتکاف از مسائل مهم فرهنگی، معنوی و معرفتی است که در کل کشور رو به گسترش است و بر اساس آمار گزارش شده، میزان حضور جوانان در مراسم اعتکاف و تقاضا برای ورود به این اماکن افزایش ‌یافته است.

 

وی عنوان کرد: این موضوع خوشحال‌کننده است چرا که با وجود تهاجمات فرهنگی که دشمن در کشور ایجاد می کند، گرایش و جوانان به سمت مسائل معنوی و معرفت افزایش یافته و این نشان می دهد که تلاش های دشمنان در این راستا بی نتیجه بوده است.

 

استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت مسائل تربیتی تأکید کرد: موضوع ترتیب نونهالان، نوجوانان و جوانان نباید از دستور کار هیچ جلسه‌ای خارج شود و برنامه‌های آموزشی قرآنی باید به صورت مستمر اجرایی شوند که در این زمینه برنامه هایی همچون طرح معراج، قرآن آموزی و... اجرا شده است.

 

وی بیان داشت: باید توجه داشت آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند در این خصوص کار مفیدی انجام دهد و نیاز به همکاری همه دستگاه ها و استفاده از تمامی ظرفیت ها و امکانات را دارد تا بتواند در این زمینه موفق شود.

 

همچنین دکتر محمدعلی‌ پورموسوی، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان گفت: در دور سوم سفر هیات دولت به خوزستان مصوب شد که سالانه هزار میلیارد ریال اعتبار برای کارهای فرهنگی استان در نظر گرفته شود که سال گذشته این موضوع به دلیل برخی مسائل کشور از جمله طرح هدفمندی یارانه ها به طور کامل محقق نشد و امسال به عنوان نخستین سال اختصاص بودجه فرهنگی معرفی شده است.

 

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 80 درصد مصوبات فرهنگی سفر سوم هیات دولت به خوزستان محقق شده‌اند، یادآور شد: اولویت‌بندی بودجه فرهنگی باید بر اساس برنامه‌ها باشد و برنامه‌های فرهنگی هم باید اهداف مورد نظر هیأت دولت را پوشش دهند که با تصویب مجلس، بودجه فرهنگی میان دستگاه‌های مختلف تقسیم شد اما به برخی دستگاه‌ها اعتباری اختصاص نیافت.

 

وی با بیان اینکه برنامه‌های تابستانی به 2 بخش اردوهای فرهنگی و کلاس‌های آموزشی تقسیم شده‌اند، افزود: یک میلیارد تومان اعتبار برای آموزش و پرورش پیش‌بینی شده و قرار بر این است که 19 هزار نفر در اردوهای فرهنگی شرکت کنند و برای 40 هزار نفر نیز کلاس‌های آموزشی برگزار شود، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز باید برای 80 هزار نفر در بخش اردوهای فرهنگی و 350 هزار نفر در بخش کلاس‌های آموزشی برنامه ریزی کند.

 

پور موسوی بیان کرد: سپاه حضرت ولی‌عصر(عج) برای 62 هزار نفر در بخش اردوهای فرهنگی و 200 هزار نفر در بخش کلاس‌های آموزشی، اداره‌کل ترتیب بدنی سه هزار نفر را در بخش اردوهای ورزشی و 104 هزار نفر را در بخش کلاس‌های آموزشی و سازمان تبلیغات اسلامی نیز برای 2 هزار و 800 نفر در بخش اردوها و 35 هزار نفر در بخش کلاس‌های فرهنگی برنامه‌ریزی داشته است.

 

وی با بیان اینکه امسال در کل 166 هزار و 800 نفر در بخش اردوهای فرهنگی و یک میلیون و 89 هزار نفر در بخش کلاس های آموزشی سازماندهی می شوند، ادامه داد: با راه اندازی سامانه اوقات فراغت سازمان ملی جوانان موضوع ثبت رایانه ای اسامی شرکت کنندگان در اردوها و برنامه های تابستانی از ابتدای سال آغاز شده که از این طریق می توانیم از ورود افراد تکراری شرکت کننده در اردوها جلوگیری و افراد جدید را جایگزین آن کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 47468

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha