۵۵۰۰ نفر آموزشهای فنی و حرفه‌ای را در خراسان جنوبی فرا گرفتند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی از فعالیت ۲۲ مرکز دولتی در استان خبرداد و گفت: تاکنون پنج هزار و ۵۸۱ نفر در این مراکز دولتی مهارتهای فنی و حرفه ای را آموزش دیده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین خوشایند امروز (3 مراد) به مناسبت هفته مهارت و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای اظهار کرد: مهمترین رسالت فنی و حرفه‌ای بسترسازی برای جوانان فاقد مهارت و ارتقاء مهارت نیروهای شاغل است.

 

وی افزود: نیروهای جوان فاقد مهارت، نیروهای شاغل فاقد مهارت، سربازان، زندانیان، اصناف، دانش‌آموزان و دانشجویان جامعه هدف مراکز فنی و حرفه‌ای هستند.

 

وجود 155 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در خراسان جنوبی / ارائه خدمات رایگان در 22 دولتی فنی و حرفه ای استان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر 22 مرکز دولتی و 155 آموزشگاه آزاد در سطح استان وجود دارد، گفت: ظرفیت آموزش مراکز دولتی سالانه 15 هزار نفر و مراکز بخش خصوصی سالانه 7 هزار نفر است.

 

خوشایند با تاکید بر اینکه تمامی خدمات در مراکز بخش دولتی شامل آموزش، مشاوره، خدمات شبانه‌روزی غذا، سلف و خوابگاه رایگان است، بیان کرد: اداره کل فنی و حرفه‌ای استان در سه بخش صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات به کارآموزان آموزش ارائه می دهد.

 

به گفته وی در حال حاضر ۶ مرکز آموزش فنی و حرفه ای در خراسان جنوبی به صورت شبانه روزی فعالیت های آموزشی خود را به کارجویان ارائه می دهند.

 

خوشایند یادآور شد: کارآموزان در این اداره از حداقل سطح ابتدایی تا حداکثر تحصیلات تکمیلی از مراکز آموزشی استفاده می‌کنند که از نظر سنی حداقل 12 سال و حداکثر 65 سال را شامل می‌شود و طول دوره های فنی و حرفه ای از 10 ساعت شروع و تا یک هزار و 800 ساعت ادامه دارد.

 

سال گذشته؛آموزش یک میلیون و 400 هزار نفر ساعت در مراکز ثابت فنی و حرفه‌ای

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته در کارگاه‌های ثابت مراکز دولتی یک میلیون و 400 هزار نفر ساعت آموزش فنی و حرفه ای ارائه شده است، تصریح کرد: آموزش یک هزار و 47 دانشجو در راستای تکمیل مهارت، آموزش 548 سرباز در پادگان‌های استان، آموزش 44 نفر به شیوه استاد شاگردی، 725 نفر در جوار صنایع و اصناف و آموزش ارتقای مهارت به 333 نانوا از دیگر اقدامات این سازمان در سال گذشته بوده است.

 

خوشایند به آموزشهای ارائه شده فنی و حرفه ای استان به اتباع خارجی اشاره کرد و افزود: سال گذشته شش دوره آموزش ویژه اتباع افغانی در استان برگزار شده که ۷۱ مهارت آموز در این دوره ها شرکت کرده اند.

 

5500 نفر در چهار ماهه نخست امسال مهارت های فنی و حرفه‌ای را فرا گرفتند

وی با اشاره به اینکه در مجموع سال گذشته 16 هزار و 872 نفر آموزش های فنی و حرفه ای را در استان فرا گرفته اند، گفت: در چهار ماهه نخست سال جاری 5 هزار و 581  نفر مهارت های فنی و حرفه ای را آموزش دیدند که از این تعداد 3 هزار و 846 نفر از آقایان بودند.

 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه 14 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای استان در حالت غیر فعال است، عنوان کرد: سال گذشته 6 هزار و 913 نفر از ظرفیت آموزشگاه های خصوصی استفاده کردند.

 

خوشایند به برگزاری آزمون های ارزیابی فنی و حرفه ای استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته 27 هزار و 372 نفر در این آزمون ها شرکت کرده اند که 67.3 درصد موفق به اخذ گواهینامه شده اند.

 

افتتاح سه پروژه فنی و حرفه ای استان در دهه فجر  سال جاری

وی با بیان اینکه سال گذشته فنی و حرفه ای استان هشت پروژه عمرانی داشته است، تصریح کرد: از این تعداد سه پروژه سه پروژه شامل سوله کارگاهی مرکز طبس، دو کارگاره در شهرستان سرایان و سلف سرویس و خوابگاه مرکز فنی و حرفه ای فردوس با زیر بنای دو هزار و ۱۵۶ متر مربع با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 276 میلیون تومان افتتاح شده است.

 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی از افتتاح سه پروژه فنی و حرفه ای استان به مناسبت ایام دهه فجر امسال خبر داد و افزود: این پروژه ها که دارای پیشرفت بالای 90 درصدی است شامل مرکز دو منظوره دیهوک، مرکز فنی و حرفه‌ای خواهران شهرستان سربیشه و بشرویه است که برای تکمیل نیازمند 300 میلیون تومان اعتبار استانی و یک میلیارد تومان اعتبار ملی برای تجهیزات است.

 

خوشایند ادامه داد: همچنین دو پروژه فنی و حرفه‌ای شهرستان طبس و قاین در دست اقدام است که سال 95 در صورت تامین اعتبار  به بهره‌برداری خواهد رسید.

 

وی با اشاره به فعالیت دو مرکز علمی و کاربردی فنی و حرفه در شهرستانهای بیرجند و قاین گفت: در این مراکز 250 دانشجو در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند و برای سال تحصیلی جدید مجوز یک رشته کارشناسی نیز گرفته شده است.

 

1870 عنوان مهارت مورد نیاز بازار کار خراسان جنوبی شناسایی شد

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح نیاز سنجی آموزش های مهارتی مورد نیاز بازار کار در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات در استان اجرا شده، عنوان کرد:از ابتدای اجرای این طرح تا کنون یک هزار و 872 حرفه مورد نیاز بازار کار استان شناسایی شده است.

 

وی به اجرای مسابقات ملی مهارت نیز اشاره کرد و افزود: این مسابقات در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می شود.

 

خوشایند بیان اینکه در مرحله شهرستانی این مسابقات هزار و ۲۹۷ نفر شرکت کرده اند، بیان داشت: از این تعداد ۳۱ نفر به مرحله استانی  راه  یافتند و ۱۱ نفر از شرکت کنندگان مرحله استانی به مرحله کشوری راه پیدا کردند که در ۹ رشته موفق به دریافت مدال شده ایم.

 

وی در پایان با اشاره به برنامه های این اداره کل در هفته مهارت گفت: تجلیل مربیان و روسای نمونه، بازنشستگان، کارکنان و کارآفرینان برتر، برگزاری همایش آسیب شناسی خانواده با هدف سالم سازی خانواده با حضور مدیران و مربیان آموزشگاه های آزاد سطح استان، افتتاح کمپ کارآفرینی، برگزاری نمایشگاه مهارت در شهرستان های بیرجند، نهبندان، طبس، بشرویه و فردوس، اجرای طرح یک هفته آموزش رایگان در آموزشگاه‌ها و اجرای طرح خدمات فنی برای چکاب خوردوهای سواری از برنامه های این سازمان در هفته ملی مهارت است.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 474538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha