به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، اطهره نژادی، معاون برنامه ریزی و راهبردی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، امروز(سوم مرداد)در نشست خبری با خبرنگاران کرمانی با موضوع سومین نشست منطقه ای سازمان های مردم نهاد حوزه زنان گفت: ترویج تفکر آسیب پدیری زنان باعث ضربه زدن به مشارکت اجتماعی آنان است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت زنان در دنیای پر از چالش کنونی، بسیار بالا و پویایی جامعه جدی است؛ بیان داشت: اگر اشراف برای هر لحظه جامعه نداشته باشیم برنامه صحیحی نمی توانیم داشته باشیم.
نژادی با بیان اینکه مسیر حرکت برای بهبود وضعیت زنان در جامعه هموار نیست؛ بر ضرورت نگاه به فرصت های برابر در زمینه اشتغال زنان تأکید کرد و گفت: باید گام های بهتری برای بهبود وضعیت برداریم.
وی با تصریح به اینکه اگر جایگزین های متفاوت در خانه برای دختران و زنان نداشته باشیم، اندیشه هایی جایگزین می شود؛ تأکید کرد: برنامه ها باید از حالت انفعالی خارج و پیشگیرانه و انطباقی باشد.
نژادی با بیان اینکه خصوصیت شهروند مدنی این است که در تصمصیم گیری ها دخالت داشته باشد؛ افزود: همه باید کمک کنیم و از سرمایه انسانی جامعه به درستی بهره برداری کنیم.
معاون برنامه ریزی و راهبردی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص ورزشگاه های بانوان هم اظهار داشت: به این مسئله قائلیم که ورود زنان به ورزشگاه ها، اولویت یک زنان نیست اما معتقدیم در یک نظام سیستمی حتی اگر 10 نفر این خواسته را مطرح کنند باید رسیدگی و هماهنگی شود، سپس نظر دهیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته تمام کار ما شناسایی وضع موجود زنان در دو بخش بود که نخست، اطلس وضعیت زنان در کشور تهیه شد و تا شهریور به صورت دقیق و نرم افزاری در اختیار رئیس جمهور قرار می گیرد و در آن نزدیک 160 نقشه موضوعی آماده کردیم که همه شاخص های آماری مستند در حوزه زنان آمده تا بر اساس آن، موضوعات مختلف در حوزه زنان را نقشه سازی کردیم؛ دوم اینکه پنج گزارش از وضعیت موجود زیرچاپ است که به صورت آماری برای ورود به برنامه توسعه ششم آماده است.
نژادی افزود: سامانه پیامکی 101 را برای آشنایی مسائل حوزه زنان و خانواده کشور راه اندازی کردیم و فعالان حوزه زنان سراسر کشور می توانند به ما پیامک و مسائل زنان را بیان کنند و این سامانه برای بیان مسائل فردی نیست.
وی در پاسخ به این سئوال که روند کنونی مشاغل زنان به گونه ای است که اکثراً خانواده را اولویت یک خود نمی دانند؛ گفت: این بی انصافی است!تغییرات در جامعه به خیلی از مسائل مرتبط است؛ زمانی که زن خانه دار جایگاه مناسبی در حساب ملی ندارد و به همین دلیل رغبتی برای ماندن در خانه ندارند.
نژادی با بیان اینکه "نقش محوری در خانواده، تولیدی و مشارکت" را به عنوان سه نقش جدی برای زن قائل هستیم؛ افزود: دنبال این هستیم تا زنان به عنوان مخاطبان خاص دستگاه ها در تک تک برنامه ها و سیاست گذاری ها دیده شوند.
وی در خصوص دورکاری زنان از انجام تلاش هایی در این زمینه خبر داد که هنوز به قطعیت نرسیده و در زمینه افزایش مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه گفت: بعضی دستگاه ها این مسئله را اجرا نکردند موافقت رئیس دستگاه مربوطه را نداشتند.
معاون برنامه ریزی و راهبردی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، بیان داشت: ۲۲ محور پژوهشی را در سایت اعلام و موضوعات زنان را به استان ها اعلام کردیم اما ریشه مسائل زنان در استان ها یکی نیست و باید در پژوهش ها به ریشه یابی مسائل زنان بپردازیم.
وی توانمندسازی خانواده های زندانیان، لحاظ کردن حمایت از خانواده های معدومین در برنامه ششم و برنامه ریزی مشترک دستکاه های مختلف در مدیریت مصرف منابع و سازماندهی آن را از دیگر فعالیت های حوزه کاری خود برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما