به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، روز جمعه احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران به همراه رحمت الله حافظی، رییس کمیسیون سلامت شورای شهر و جمعی از مسئولان فرمانداری، شهرداری و بخشداری کن به منطقه کن و سولقان و دیگر روستاهای سیل زده اطراف آن رفتند و از نزدیک وقوع حادثه و اقدامات کمک رسانی به آسیب دیدگان را بررسی کردند.
از تجربیات تلخ حوادث گذشته درس نگرفته ایم
رحمت الله حافظی، رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران که در تهرانگردی این هفته مسجدجامعی حضور داشت در بخشداری کن با اشاره به اینکه از تجربیات تلخ حوادث گذشته درس نگرفته ایم، اذعان داشت: مدیریت بحران به سه بخش قبل، حین و بعد از حادثه تقسیم می شود که واکنش در حادثه سیل خطیر نشان داد که هیچ اقدام بازدارنده و مداخله کننده ای انجام نداده ایم.
ستاد مدیریت بحران در زمان بروز حادثه غیرکارآمد است
حافظی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران در زمان بروز حادثه غیرکارآمد است، خاطرنشان کرد: تمامی کارگروه های زیر نظر ستاد مدیریت بحران به صورت جزایر پراکنده عمل می کنند و این در حالی است که برخی مردم را در تشدید تلفات مقصر می دانند اما باید بپرسیم آیا به مردم آموزش های لازم را برای رفتار در زمان بروز حادثه داده ایم؟ در واقع باید بگویم ما مسئولان مقصر هستیم که نتوانسته ایم بین دستگاه های مرتبط هماهنگی ایجاد کنیم.
عضو شورای شهر تهران، ساختار سازمان مدیریت بحران را عامل اصلی ناکارآمدی آن عنوان کرد و افزود: تا زمانی که رییس سازمان مدیریت بحران در حد معاون وزیر است مشکلی حل نمی شود.
وی پیشنهاد داد: باید جایگاه ستاد مدیریت بحران ارتقا یابد و رییس جمهور ریاست آن را پذیرفته و قائم مقام آن را اداره کند.
از پتانسیل نیروهای مسلح در شرایط بحرانی استفاده کنیم
در ادامه، مسجدجامعی نیز با اشاره به پتانسیل نیروهای مسلح برای حضور در شرایط بحرانی اذعان داشت: باید برای تحت امر قرار گرفتن نیروهای مسلح در شرایط بحران زیر نظر ستاد مدیریت بحران اقداماتی انجام شود.
بر اساس این گزارش، برنامه این هفته تهرانگردی مسجدجامعی که به بازدید از مناطق سیل زده اختصاص یافته بود با حضور در محل کارگاه کارگران چینی که کار احداث آزادراه تهران – شمال را بر عهده دارند، ادامه یافت.
در ادامه بازدید، مسجدجامعی و حافظی از مناطق سیل زده کشار و سولقان، اهالی با مراجعه به مسئولان در مورد دغدغه های خود سخن گفتند.
یکی از باغداران منطقه با بیان اینکه هفت روز است که درختان میوه اش آبیاری نشده، اظهار داشت: سیل 28 تیرماه، پمپ آب، لوله و دیگر وسایل آبیاری باغات را با خود برده و امکان آبیاری باغات وجود ندارد و محصولات ما در حال از بین رفتن است از مسئولان می خواهیم تا چاره ای بیندیشند که بتوانیم از اندک محصولی که برای ما باقی مانده محافظت کنند.
بر اساس این گزارش، نماینده بخشداری ضمن توزیع فرم هایی برای تعیین خسارت از باغدارانی که در جریان این سیل آسیب دیده اند این فرم ها را تکمیل کرده و به بخشداری تحویل دهند تا کارشناسان برای تخمین خسارت به محل اعزام شوند.
به گزارش خبرنگار شبستان، مسجدجامعی و حافظی در ادامه با حضور در منزل متوفی سمیه عابدینی از اهالی کشار اولیا که در حادثه سیل جان خود را از دست داده از خانواده وی دلجویی کردند.
برادر متوفی ضمن گلایه از عملکرد امدادگران و سازمان های مرتبط گفت: هنگامی که سیل جاری شد و خواهرم که در حال برداشت محصول بود دچار سانحه شد اما به دلیل عدم امدادرسانی به موقع پس از 4 ساعت مبارزه با مرگ جان خود را از دست داد.
مسجدجامعی در این بازدید قول داد تا شرایط را برای برگزاری جشن ازدواج دختران متوفی که در آستانه ازدواج قرار دارند، فراهم کند.
بر اساس این گزارش، در مسیر وقوع سیل فردی با مراجعه به اکیپ تهرانگردی از گم شدن دو دوچرخه سوار که در حال تمرین در منطقه بودند، اطلاع داد و مسئولان بخشداری از وی خواستند تا با مراجعه به بخشداری اطلاعات این دوچرخه سواران را جهت جستجو اعلام کند.
برخی نیز با کمک اعضای خانواده به جستجوی گمشدگان خود در سیل هفته گذشته پرداخته بودند که در این میان مردم از عملکرد هلال احمر در امدادرسانی به حادثه دیدگان سیل کن و سولقان انتقاد داشتند.
فرحناز فرجی، نماینده هلال احمر منطقه 5 تهران با حضور در جمع خبرنگاران گفت: هلال احمر از دقایق اولیه وقوع حادثه در محل حضور داشت و در همان دقایق توانستیم 20 خانوار را از مسیر سیل نجات دهیم.
فرجی با بیان اینکه 140 امدادگر در قالب 70 تیم در امدادرسانی به آسیب دیدگان حضور داشتند، خاطرنشان کرد: وسعت وقوع حادثه زیاد بود اما با برنامه ریزی هایی که انجام دادیم برای پاکسازی منطقه اقدام کرده ایم.
وی با اشاره به استفاده از سگ های زنده یاب در دقایق اولیه وقوع حادثه اذعان داشت: باید توجه داشته باشیم که حس بویایی سگ های زنده یاب را تغییر می دهد اما با فروش کردن آب و خشک شدن گل و لای می توان از آنها استفاده کرد.
نماینده هلال احمر منطقه 5 با اشاره به تماس های گسترده مردم برای اعلام مفقودی عزیزانشان یادآور شد: جلسه ای با مسئولان بخشداری داشتیم که در آن مقرر شد بنرهایی با موضوع مراجعه خانواده های گمشدگان و ارایه مدارک به بخشداری مراجعه کنند.
به گزارش خبرنگار شبستان، تیم تهرانگردی در ادامه بازدید از مسیر وقوع سیل به مدخل ورودی بوستان جوانمردان آمدند.
انتظاری، معاون خدمات شهری منطقه 22 در جریان بازدید از بوستان جوانمردان با اشاره به پاکسازی 60 هزار مترمکعب از معابر از گل و لای اظهار داشت: تاکنون دو لاشه خودرو و تعدادی جسد در این منطقه پیدا شده است.
مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: به دلیل جاری شدن سیل در برخی مناطق شهر تهران و لزوم پیگیری هرچه سریع تر موضوع منطقه کن و سولقان را برای بازدید انتخاب کردیم.
مردم به توصیه های هلال احمر توجه کنند
عضو شورای اسلامی تهران مسجدجامعی با اشاره به جستجوی خانواده ها در منطقه و توصیه سازمان هلال احمر تصریح کرد: هر چقدر هم تلاش شود، باید این کار سازمانی باشد. مسئولان هلال احمر معتقد بودند که اقدام و جستجوی غیرمتخصصان ممکن است عوارضی برای خود آنها به همراه داشته باشد که نمونه هایی از این اقدامات را نیز اعلام کردند.
وی با بیان اینکه تاکنون 9 جسد پیدا شده است، اذعان داشت: جستجو برای یافتن جدید همچنان به قوت خود باقی است و نیاز به پیگیری دارد.
مسجدجامعی با اشاره به حوادث پیش آمده اذعان داشت: فقط یک مورد آسیب جانی در منطقه بومی اتفاق افتاده است اما به لحاظ مالی آسیب هایی وارد شده است.
عضو شورای شهر تهران دسترسی به آب آشامیدنی را اولویت اصلی برای مردم منطقه عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه منطقه کوهستانی است و آبیاری باغات با کمک پمپ آبرسانی می شوند که در جریان وقوع سیل و از بین رفتن این ادوات، در آبرسانی به باغات خود دچار مشکل شده اند.
وی با بیان اینکه راه های آبرسانی و پل ها خیلی آسیب دیده اند، خاطرنشان کرد: تخریب دیوار باغ ها مسئله اصلی دیگری است که برای دیوارکشی آنها تعیین دقیق حریم باغات ضروری است.
مسجدجامعی ادامه داد: برای تحقق این موضوع سند مشترکی بین دستگاه اجرایی، مدیریت شهری و شوراها باید تهیه شود که آن سند مبنای عمل قرار گیرد که در شورای شهر از آن سند حمایت می کنیم.
وی افزود: برآورد اولیه از وقوع خسارت ها بالغ بر پنج تا هفت میلیارد تومان اعلام شده است که البته قرار شد به صورت کارشناسی و دقیق میزان خسارت تعیین شده و در جلسات شورا مطرح شود.
عدم توجه به حریم رودخانه شدت تخریب سیل را افزایش داد
مسجدجامعی درباره علت وقوع حادثه اذعان داشت: حجم بارش به گونه ای نبود که چنین سیلی جاری شود و علت اصلی نیاز به ارزیابی دارد اما آنچه در نگاه اول دیدیم کارگاه راه سازی چینی ها بود که چندین سال است برای ساخت آزادراه تهران – شمال دایر شده و خاک های دکوشده، سنگ ها و ماشین آلات این کارگاه در حریم رودخانه باعث شده بود قطعاتی از درختانی که سیل با خود آورده مدخل کانال های آب را ببندد و آب بالا آمده و ایجاد مشکل کند.
وی با بیان اینکه حتی سیل یکی از کانتیکرهای کارگاه را با خود برده و دست کم 2 کارگر چینی جان خود را از دست داده اند، اذعان داشت: کاملا مشخص بود که این کارگاه در حریم رودخانه مشکل ساز است.
مسجدجامعی به ساخت و سازهای حریم رودخانه اشاره کرد و گفت: ساخت و ساز غیرمجاز نیز در وقوع حادثه و افزایش شدت تخریب نقش زیادی داشته است.
پایان پیام/
نظر شما