مدیریت بحران سیل در مازندران مطلوب بود/ ايجاد خط پروازی آستاراخان – آکتائو – ساری

خبرگزاري شبستان: استاندار مازندران، مدیریت بحران سیل اخير در استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: سفر هیات اقتصادی استان مازندران به قزاقستان بر اساس برنامه قبلی صورت گرفته و خللی در مدیریت استان نیز بوجود نیاورده است.

به گزارش خبرگزاري شبستان از ساري، ربیع فلاح جلودار، استاندار مازندران كه براي حضور در همایش فرصت های سرمایه گذاری و نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران به آکتائو قزاقستان سفر داشتند، پس از بازگشت از اين کشور اظهار داشت: در تمامی نشست ها و انجام توافقات مسوولان دولتی و بخش خصوصی به ویژه استاندارمنگستائو با جدیت و با شوق زیادی آمادگی خود را برای توسعه روابط اقتصادی با ایران اعلام کردند.

 

وی با بیان اینکه تاثیر گذاری و اهمیت توافق هسته ای برای مسوولان و مردم قزاقستان برای هیات اقتصادی مازندران محسوس بوده است، تصریح کرد: مسوولان قزاقستان زودتر از ايراني ها خوشحالی خودشان را از تصویب توافق هسته ای در شورای امنیت ابراز داشتند.

 

فلاح خاطرنشان کرد: به طور یقین تحریم هایی که علیه ایران وجود داشته است علاوه بر اینکه خسارت زیادی به ایران زده به کشورهای طرف ایرانی در مبادلات اقتصادی نيز ضربه سنگینی وارد کرد.

 

استاندار مازندران گفت: بیش از 100میلیون دلار قرار داد مبادلات تجاری بین فعالان اقتصادی استان با تاجران قزاقستان به ویژه با تجار اکتائو و منگستائو منعقد شده است.

 

وی با اشاره به اینکه سفربه قزاقستان دستاوردهای خوبی برای تاجران مازندرانی به همراه داشته است، ادامه داد: ارایه خدمات فنی و مهندسی در زیر ساخت های بخش های کشاورزی مازندران به قزاقستان یکی از مهمترین دستاوردها بوده است.

 

فلاح افزود: دامپروری، آبزی پروری و مرغداری، گل گیاه و صادرات انواع مصالح ساختمانی شامل سیمان، کاشی، سرامیک و سنگ و محصولات کشاورزی نظیر مرکبات و کیوی از دیگر دستاورهای مهم این سفر بوده است.

 

استاندار مازندران خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه قزاقستان در مرحله توسعه طرح های عمرانی قرار دارد نیاز آنان علاوه بر انواع محصولات کشاورزی، به مصالح ساختمانی نیز زیاد است.

 

فلاح، از احیا طرح سوآپ) معاوضه فرآورده های نفتی) در بندر نکا خبر داد و گفت: نشست های خوبی دراین خصوص با مسوولان ارشد حوزه انرژی قزاقستان صورت گرفته است.

 

وی با بیان اینکه با از سر گیری طرح سوآپ در بندر نکا با کشور قزاقستان بیش از 5میلیون تن انواع فرآوده های نفتی بین جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان انجام خواهد شد، اظهار داشت: تمامی زیر ساخت این طرح در بندرنکا استان مازندران مهیا است.

 

استاندار مازندران با بیان اینکه قزاقستان علاقه زیادی برای سفر با هدف استفاده از امکانات و تجهیزات پزشکی و درمانی به ایران دارد، گفت: از آنجاییکه مقوله گردشگری سلامت یکی از روش های درمانی جدید در دنیا است، توسعه گردشگری سلامت مازندران مورد توافق با کشور قزاقستان صورت گرفته است.

 

فلاح با بیان اینکه سهولت در تردد یکی از شاخص های مهم توسعه روابط بین المللی است، گفت: به همین دلیل در آینده نزدیک خط پروازی آستاراخان – آکتائو – ساری برقرار خواهد شد.

 

استاندار مازندران با بیان اینکه هر ماه باید دستاوردها و توافقات صورت گرفته در این سفر بین دو استاندار مازندران و منگستائو مورد بررسی و تبادل اطلاعات شود، گفت: مسوولان اتاق بازرگانی این دو استان نیز موظف شدند تا هر شش ماه به صورت حضوری و انجام سفر به ساری و اکتائو نتایج و دستاوردهای این سفر را گزارش دهند.

 

فلاح بر لزوم همکاری و مشارکت در توسعه استان تاکید کرد و گفت: امروز روش مدیریت نقطه ای در دنیا منسوخ شده است و من نیز با توجه به اینکه بحران سیل را داشته ایم ، توانسته ایم با همکاری جانشینان خود در استان، بحران سیل را به درستی مدیریت نمائیم.

 

وی با بیان اینکه صداهای ناهمگون برخی از رسانه ها فقط مازندران را از توسعه باز می دارد و ضربه می زند، تصریح کرد: سفر هیات اقتصادی استان مازندران به قزاقستان بر اساس برنامه قبلی صورت گرفته و خللی در مدیریت استان نیز بوجود نیاورده است.

 

استاندار مازندران، مدیریت بحران سیل اخير در استان را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: بداخلاقی برخی از رسانه ها نیز جز ضرر برای استان مازندران فایده ای ندارد.

 

فلاح با بیان اینکه من اعتقاد به حضور رسانه ها در سفرهای خارجی دارم، بیان داشت: به طور یقین در سفر های آینده اتاق بازرگانی نسبت به این امر اهتمام جدی تری خواهد داشت.

 

وي همچنين از تفاهم نامه اي پيرامون آماده سازی تجهیزات و ارتقاء سطح ارائه خدمات متقابل دو استان به منظور سرمایه گذاری مشترک در بندر آکتائو استان مانگستائو و بندر امیرآباد استان مازندران و مناطق ویژه اقتصادی تابعه خبر داد و گفت: توسعه تجارت و تبادل تجربیات و فناوری ها در زمینه های اقتصادی، انرژی، نفت، گاز، فراوردها و محصولات شیمیایی و پتروشیمی، خودروسازی، کشتی سازی، تعمیر کشتی ها، صنایع تبدیلی، محصولات کشاورزی و دامی (مرکبات، مرغ، خوراک دام و طیور)، ساختمان و صنعت آب از جمله آب شیرین کن، موارد توافق شده در این تفاهم نامه است .

 

فلاح با اشاره به تفاهم نامه جهاد کشاورزی مازندران و اداره کشاورزی استان منگستائو قزاقستان، خاطرنشان كرد: براساس اين تفاهم نامه دو استان همکاری های علمی و فنی نظير همکاری متقابل در زمینه سرمایه گذاری، رایزنی و انتقال تجربیات کشاورزی، تقویت همکاری و تعامل، تامین محصولات غذایی با کیفیت و مناسب برای عموم مردم استان منگستائو و همکاری در زمینه تبادل اطلاعات در زمینه انتقال تکنولوژی در مجموعه های کشت و صنعت، سرمایه گذاری در طرح های سودمند و کشت اصلاح شده در حوزه کشاورزی خواهند داشت.

 

وي همچنين موضوع خط پروازی و مذاکره با هواپیمایی اسکات قزاقستان را از موضوعات مورد بحث دو طرف با نگاه به ایجاد خط پروازی آستاراخان – آکتائو – ساری اعلام كرد .

 

پايان پيام/

کد خبر 474503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha