به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سید محمد علی پورموسوی، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، عصر گذشته(31 خرداد) در اولین جلسه اطلس فرهنگی استان خوزستان که در مهمانسرای استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: موضوع فرهنگ مظلوم نیست بلکه کار فرهنگی مظلوم واقع شده است زیرا مسئولیت های اجرایی نسبت به موضوعات فرهنگی غنی است اما باید کار و فعالیت فرهنگی هرچه بهتر و گسترده تر مورد توجه قرار گیرد.
وی بر پیگیری و کار جدی در زمینه انجام اطلس فرهنگی استان خوزستان تأکید کرد و ادامه داد: در این اطلس نیازها و ضرورت ها، نشانه های هویتی استان و مطرح کردن تاریخ و مسائل استان تشخیص داده می شود.
وی مظلوم واقع شدن کار فرهنگی را ناشی از نداشتن آگاهی لازم مسئولان اجرایی نسبت به مسائل فرهنگی دانست و افزود: در حال حاضر تمام امور نیاز به پیوست فرهنگی در کشور دارد لذا ضرورت ایجاد یک اطلس جامع فرهنگی در استان به طور قابل ملاحظه ای محسوس است.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مهندسی فرهنگی خاطرنشان کرد: مسائل فرهنگی یک سیستم است و اگر خوب طراحی شود، بهتر عمل می کند، از این رو شورای عالی انقلاب فرهنگی، مهندسی فرهنگی را بر اساس روش سیستمی انجام می دهد.
وی ایجاد گروهی متشکل از افراد متخصص از تمام دستگاه ها را برای تسریع در اجرای این طرح ضروری دانست و تصریح کرد: توان ها باید بر اساس نیازها سنجیده شود و لازم است در انجام اطلس فرهنگی استان همه آنچه که انجام شده، جمع شود و یک تیم اجرایی همچون هیئت امنا کار سیاستگذاری را انجام دهد و اگر این اتفاق بیفتد می توان از آن بهره برداری مطلوب کرد و همه گروه ها نیز می توانند به آن مراجعه کنند.
وی یادآور شد: تعیین پیکربندی برای تقسیم وظایف هر دستگاه بر اساس حوزه فعالیتشان و همچنین ارائه فرمی جهت ثبت داده ها و اینکه هر دستگاه باید در چه گستره ای آمار اطلاعاتی را تحویل دهد، از امور مهم در امر اجرای طرح مذکور است.
پور موسوی، برضرورت همکاری همه دستگاه های فرهنگی استان در این زمینه تأکید کرد و ادامه داد: همه دستگاه های فرهنگی باید در جهت پیشبرد و روند کار اطلس فرهنگی اهتمام ورزند تا ظرف مدتی مشخص، امسال با جمع آوری داده ها به نهایت برسانیم.
در ادامه، حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه خیلی از استان های کشور و به ویژه استان های برخوردار و بزرگ، اطلس فرهنگی را در سطح کشور توزیع کردند، یادآور شد: استان خوزستان با پهناوری و سوابق طولانی و نعمت های متعدد از این موهبت فرهنگی محروم است و نیاز به این اطلس در این استان احساس می شود.
وی عنوان کرد: این اطلس برای پژوهشگران، محققان و دانشگاه ها لازم و مفید است از این رو ضروریست در اختیار جامعه فرهنگی قرار گیرد و از تمام مسئولان خواست با حمایت هرچه بیشتر و با نگاهی متعصبانه و از روی محبت به استان، نسبت به ارائه طرح هایی که به ارتقای کیفیت اطلس فرهنگی استان کمک می کند، اقدام کنند.
پایان پیام/
نظر شما