هفت اثرتاریخی و میراث معنوی کاشان در فهرست آثار ملی کشورثبت شد

خبرگزاری شبستان: رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، از پنج اثر تاریخی و ۲ اثر میراث معنوی این شهرستان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، محسن جاوری، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، امروز(31 تیر) در گفتگو با خبرنگاران، خانه های تاریخی بهی، سهرابی، عادل، قلعه پایین اردهال و کوشک مزرعه مبارک آباد را پنج اثر تاریخی ثبت شده برشمرد و گفت: مهارت بافت فرش جوشقان قالی و آئین تشرف به مسلک سقایی به عنوان دو اثر معنوی ثبت شده در جلسه ثبت آثار و ابنیه تاریخی در است.

 

وی با اشاره به شناسایی بیش از یک هزار و 500 اثر تاریخی واجد ارزش در شهرستان کاشان که  318 بنای آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است گفت: از مجموع این تعداد 83 خانه،37 بقعه متبرکه، 20 تپه و محوطه باستانی، 28 آب انبار، 18 کاروانسرا، قلعه و تیمچه، هفت حمام، 31 مسجد و 80 اثر از سایر بناهای شهرستان کاشان و 15 اثر فرهنگی به عنوان میراث معنوی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.  

 

به گفته وی، باغ تاریخی فین کاشان،مهارت بافت فرش کاشان و آئین قالیشویان مشهد ادهال از جمله آثار تاریخی و میراث معنوی کاشان است که در فهرست یونسکو به ثبت  جهانی رسیده است.

 

*زمینه جهانی شدن کهن باغ شهر نیاسر در در یونسکو

رییس اداره میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، بازدید از پروژه های مرمتی و  توسعه و بهره برداری از ظرفیت های گردشگری شهر نیاسر را خاطر نشان کرد و گفت: شهر نیاسر قابلیت خوبی در خصوص اکوتوریسم دارد که با همکاری متقابل این اداره و شهرداری نیاسر در اجرای پروژه های گردشگری می تواند از شهرهای ثبت شده در فهرست میراث جهانی قرار گیرد.

 

جاوری اظهارداشت: ثبت نیاسر با حفظ و اصالت این شهر و الگو برداری ازبافت آن می تواند زمینه جهانی شدن آن در یونسکو را فراهم کند.

 

وی، بنای چهارطاقی نیاسر را یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی نیاسر دانست و گفت: این بنا نیاز به توجه ویژه دارد که اداره میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان تمام توان خود را در این راستا برای حل مشکل معدن سنگ نیاسر و جلوگیری از تخریب حریم چارتاقی به کار می گیرد.

 

به گفته وی، گفتگوهایی در خصوص حریم چارتاقی و چشمه اسکندریه، بدنه سازی آبشار، آسیاب آبی و حمام صفوی، باغ تاریخی تالار، غار تاریخ رئیس و کوشک صفوی و برج چالقاب با شهرداری و شورای شهر نیاسر نیز انجام شده است.

 

*مرمت فاز یک محور گردشگری بافت تاریخی نوش آباد جنب مسجد جامع

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، در ادامه آغاز احیا بافت تاریخی نوش آباد با حمایت شهرداری این شهر را خبر داد و گفت: این طرح احیا و باز زنده سازی جنب مسجد جامع شهر و هسته اولیه بافت تاریخی به عنوان بخشی از فاز یک محور گردشگری نوش آباد انجام شد.

 

جاوری، با اشاره به ارائه طرح احیای بافت تاریخی نوش آباد در راستای تعریف محور گردشگری این شهر توسط پایگاه میراث فرهنگی ،شهرداری آن در اقدامی مطالعه شده و همسو با پایگاه میراث فرهنگی گفت: در این اقدام شهرداری علاوه بر گذر مسجد جامع، مغازه های داخل گذر، ورودی مسجد و امامزاده اسحاق(علیه السلام) ساماندهی شده و  بخشی از بافت تاریخی بدنه سازی و کف سازی شد.

 

وی با تاکید بر اینکه محور تعریف شده گردشگری در بافت تاریخی نوش آباد در سه فاز طراحی و اجرا می شود گفت: فاز یک این محور از ورودی شماره یک شهر زیرزمینی شروع تا ورودی شماره 2 ادامه دارد که در حال حاظر با اعتبار مالی شهرداری توسط مشاور و با نظارت پایگاه میراث فرهنگی شهر در حال مطالعه و طراحی است.

 

به گفته وی، اهمیت ظرفیت بالای گردشگری نوش آباد به دلیل وجود شهر زیرزمینی و تبدبل آن به یکی از مناطق مهم گردشگری یکی از اهداف ضروری لزوم احیای بافت تاریخی این  شهر است که با بدنه سازی و کف سازی تعریف مبلمان شهری را دو چندان می کند.

 

*انتصاب سرپرست جدید مجموعه جهانی باغ تاریخی فین کاشان

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، در پایان از صدور حکم محمدحسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور برای سمیه فرهادی به عنوان سرپرست جدید مجموعه جهانی باغ تاریخی فین این شهرستان خبر داد و گفت: طی مراسمی شد از زحمات چند ساله سرکار خانم حنطه سرپرست قبلی تقدیر و خانم فرهادی دارای مدرک کارشناس ارشد معماری عمران است با سوابق علمی و اجرایی از جمله مسوولیت فنی این اداره مشغول به کار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 474089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha