توسعه کردستان و سرمایه گذاری دولتی ها این بار محور گفتگوها در نهاد ریاست جمهوری

خبرگزاری شبستان: جلسه کارگروه توسعه و سرمایه گذاری کردستان با حضور رییس دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، استاندار کردستان، مدیران شرکت ها و هلدینگ های اقتصادی دولتی و عمومی، معاونین استاندار، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شماری از مدیران دستگاههای اجرایی صبح دوشنبه در پاستور تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ در این جلسه که از مقدمات سفر و کاروان تدبیر و امید به کردستان می باشد، مذاکرات با نهادهای بزرگ اقتصادی دولتی برای سرمایه گذاری در کردستان سه ساعت به طول انجامید.

دکتر نهاوندیان در این جلسه ضمن تبریک موفقیت مذاکرات هسته ای و احقاق حقوق مردم در عرصه دیپلماسی بعنوان یکی از وعده های رییس جمهور اظهار داشت: حرکت پایش و پویش در استانها همزمان با سفرهای کاروان تدبیر و امید به استانها بخوبی انجام می شود.

وی افزود: بدنبال توافق هسته ای و با سیر مراحل پیش بینی شده اجرایی آن سطح امیدها و انتظارات مردم از دولت بالا می رود و باید همه تلاش کنیم که این امیدها در میان مردم حفظ و مدیریت شود و به سرمایه تبدیل گردد.

نهاوندیان تصریح کرد: این مسٔولیت مهم را بخشهای مختلف نباید به عهده همدیگر واگذارند و همه ما بعنوان مسٔولان اقتصادی در برابر مردم و امید مردم متعهد هستیم.

باید ریسک اقتصادی سرمایه گذاری در کردستان را پایین بیاوریم

رییس دفتر رییس جمهوری به پایین آمدن ریسک سیاسی کار اقتصادی در ایران بعنوان یکی از پیامدهای مهم توافق یاد کرد و گفت: با یک ضرب و تقسیم می توان دریافت که آثار اقتصادی این توافق چقدر ارزشمند است.

وی با اشاره به ضرورت تلاش برای پایین آوردن ریسک اقتصادی سرمایه گذاری در مناطقی مثل کردستان گفت: اگر میخواهیم توازن در توسعه همه جانبه سراسر ایران ایجاد شود باید ریسک اقتصادی سرمایه گذاری در مناطق کمتر برخوردار مثل کردستان را کاهش دهیم.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: شرکت های کلان کشور می توانند با سرمایه گذاری در استانهایی همچون کردستان ریسک اقتصادی را پایین بیاورند تا سرمایه گذاران بخش خصوصی ترغیب و تحریک شوند.

سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی را برای توسعه کردستان تجهیز کنیم

دکتر نهاوندیان با اشاره به ضرورت عملیاتی کردن فرمولهای جدید در مدل جدید اقتصاد ایران بعد از رفع تحریمها گفت: منابع فراوان سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی را برای توسعه مناطقی همچون کردستان تجهیز کنیم.

وی تاکید کرد: مدیران باید برای مدیریت منابع خود اتاق فکر ایجاد کنند زیرا بعد از توافق همه سرمایه گذاران دنیا برای مشارکت در طرحهای داخلی ایران در حال رقابت با همدیگر هستند.

نهاوندیان گفت: باید سرمایه گذاران را برای مسابقه مستمر حضور در ایران ترغیب کنیم و با منابع مالی مدبرانه تر و با الگوی مشارکت بخشهای دولتی و خصوصی توسعه را ایجاد کنیم.

توجه به ایجاد زنجیره های اشتغالزایی در کردستان بسیار مهم است

رییس دفتر رییس جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه فاکتور اشتغال زایی مطلوبترین گزینه سرمایه گذاری است که باید مد نظر سرمایه گذاران باشد، گفت: توجه به زنجیره های اشتغالزایی در کردستان بسیار مهم است و نیاز نیست همه صنایع را در همه جای کشور داشته باشیم بلکه باید بر روی صنایعی متمرکز شویم که استعداد آنها در کردستان وجود داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: امروزه هزینه ایجاد مشاغل بالا رفته و با برگزیدن تکنولوژی مناسب در برنامه ریزی توسعه گزینه های کمتر سرمایه بر را برگزینیم.

شرکتهای دولتی و شبه دولتی اگر با بخش خصوصی رقابت کنند آینده ای ندارند

سرپرست نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: شرکت های بزرگ دولتی و شبه دولتی اگر بخواهند با بخش خصوصی رقابت کنند آینده ای ندارند بلکه باید آنان را حمایت و تقویت و شراکت کنند تا بتوانند از بهره وری بالای بخش خصوصی استفاده کنند.

وی افزود: در فصل جدید اقتصاد ایران انتظار می رود همزیستی و هم افزایی و همکاری بین موسسات عمومی غیر دولتی و بخش خصوصی ارتقا یابد.

نهاوندیان گفت: بانکها و شرکتهای سرمایه گذاری باید آستین را بالا بزنند و ما از آنها توقع داریم که فرمول همزیستی و تقویت بخش خصوصی را برای خود پیدا کنند و ادامه حیاتشان در اقتصاد ایران منوط به این همزیستی است و باید یار و یاور بخش خصوصی باشند.

پیام شکوفایی کردستان بعد از توافق وین باید در سفر دولت نمایان گردد

رییس دفتر رییس جمهوری گفت: همه می دانیم استان کردستان از اهمیت و حساسیت ویژه برخوردار است و وظیفه ما برای توسعه کردستان دو چندان است و نظر به اینکه استان کردستان اولین سفر رییس جمهور بعد از توافق وین است باید پیام شکوفایی کردستان از این سفر با تمام وجود برخیزد.

دکتر نهاوندیان افزود: بعد از توافق ما نباید بدنبال افزایش واردات بلکه باید بدنبال افزایش بنیه تولیدی کشور و توسعه تولیدات داخلی باشیم و در استانهایی مثل کردستان باید بیش از هر جایی تجلی پیداکند.

باید یک رشد شتابان در کردستان ایجاد و پیام آن به همه کشور برسد

به گفته نهاوندیان، استان کردستان و چند استان محروم دیگر کشور بصورت پایلوت انتخاب و یک رشد شتابان در آنها ایجاد شود و پیام این رشد و شکوفایی کردستان به همه جای کشور برسد.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه تک تک شرکتها و موسسات باید طرحها و برنامه های خود را سریعتر به دولت اعلام کنند و در همایش سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در کردستان اعلام و نهایی شود.

رییس دفتر رییس جمهور خاطر نشان کرد: وقتی می گوییم بعد از توافق فصل جدیدی در اقتصاد ایران آغاز می شود این فصل جدید باید از همین سفر استانی خود را نشان دهد و همه موسسات و نهادهای اقتصادی با همکاری آقای استاندار طرحها و سرمایه گذاریها خود را در استان کردستان اعلام کنند.

وعده های ما و شرکت های سرمایه گذاری در کردستان باید سریعا عملیاتی شود

نهاوندیان افزود: مردم انتظار دارند وعده های ما و شرکت های سرمایه گذاری در استان کردستان سریعا عملیاتی شود و هر وعده ای باید بلافاصله بعد از سفر آغاز و نمود عینی و عملی أن در دو سال باقیمانده دولت تدبیر و امید به مردم کردستان نشان داده شود.

وی تصریح کرد: موسسات بزرگ سرمایه گذاری دولتی قبل از سفر به کردستان سریعاْ صورتجلسات طرحهای خود را به معاونت اجرایی رییس جمهور تحویل دهند و تصمیمات آنها به دولت اعلام شود.

رشد نامطلوب اقتصاد ایران تاوان اشتباه کار کردن ما مدیران است

وی گفت: ما مدیران باید با شهامت بپذیریم که این عدم رشد مطلوب اقتصاد ایران نه تاوان پتانسیل اقتصاد ایران بلکه تاوان اشتباه کار کردن ما مدیران است و تلاش کنیم در 10 سال باقیمانده از سند چشم انداز رشد مورد انتظار را در اقتصاد ایران با عمل ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با تدبیر و خرد و عقلانیت می توان اقتصاد ایران را نجات داد، گفت: دو سال آینده بسیار تعیین کننده خواهد بود و ما می توانیم با یک جهش نشان دهیم که مسیر پیش رو یک مسیر پایدار است.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: کاستی های گذشته باید در اقتصاد کشور جبران شود زیرا متاسفانه چشم انداز رشد اقتصادی کشور علیرغم گذشت 10 سال از سند چشم انداز و پیش بینی رشد 8 درصدی هنوز کمتر از 3 درصد است.

پایان پیام/

کد خبر 473995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha