به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر رحمت امینی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی امروز سه شنبه 30 تیر در نشست خبری رپرتوار ماه تئاتر استان ها که در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد در مورد فعالیت های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: در حوزه هنری 2 سالن ویژه تئاتر است یکی سالن ماه و دیگری مهر نام دارد. تلاش داریم در این سالن ها مانند تالارهای دیگر تهران همواره اجرای عمومی داشته باشیم.
امینی ادامه داد: به هر ترتیب و دلیلی هر نمایشی را به لحاظ کیفیت نمی پذیریم، نمایش باید حایز معیارهای کافی و لازم برای نمایش در این سالن ها باشد و البته نمایش هایی با موضوعات دینی، انقلابی و خانوادگی در اولویت ماست.
وی با اشاره به حمایت حوزه هنری از اهالی تئاتر عنوان کرد: هر هنرمند تئاتری که می تواند با معیارهای حوزه هنری کار کند ما حاضریم که سالن در اختیارش قرار دهیم و تبلیغات را نیز انجام دهیم. در این زمینه رایزنی های ما امسال بیشتر شده و هنرمندانی چون احمد ساعتچیان، مریم معترف و امید بنکدار پیشنهاد همکاری داشتند که این امر چشم انداز خوبی است.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: کارگروه اقتباس از آثار ادبی انقلاب و دفاع مقدس تشکیل دادیم در این کارگروه افراد متخصص تئاتر تمام رمان های مطرح انقلاب را رصد می کنند و منتخب آنها را تاکنون به 15 نمایشنامه نویس مطرح پیشنهاد کرده اند افرادی همچون سعید اسدی، شهرام کرمی، مهرداد رایانی، سیدجواد روشن عضو این کارگاه هستند.
وی در مورد سفارش هایی در زمینه شخصیت های تاریخی و انقلابی خاطرنشان کرد: سفارش های موردی در مورد شخصیت های تاریخی مثل ابوریحان دادیم و در مورد بزنگاه های انقلاب مثل فاجعه طبس و شخصیت های انقلابی مثل آیت الله بهشتی داشتیم اینها کارهایی است که در حال انجام است و به صورت چراغ خاموش پیش می رود.
امینی همچنین از برگزاری همایش های علمی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: همایش نمایش و جلوه های حج ابراهیمی در آینده نزدیک برگزار می شود، چاپ 5 نمایشنامه در تئاتر کودک، برگزاری جشنواره چهارم کودک و نوجوان سوره و سمینارهای مختلف همچون روانشناسی و تئاتر کودک و نوجوان از جمله برنامه های امسال ماست که در صورت تامین بودجه عملیاتی خواهد شد.
وی در مورد خصوصی کردن تئاتر اظهار داشت: خصوصی کردن تئاتر با خصوصی کردن سینما و هنرهای دیگر تفاوت دارد، تئاتر نیاز به حمایت دارد در حال حاضر مشغول کاری هستم و بازیگران خودم سه جای دیگر مشغول کار هستند. اکثر گروه های تئاتر خوب به خاطر عشق و رفاقت کار می کنند اما مسئله این است که این امر تا کی ادامه می یابد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه تلویزیون و شهرداری هیچگونه حمایتی از تئاتر نمی کنند، عنوان کرد: تئاتر خوب الزاما با خوب بودن خود مخاطب جذاب نمی کند در حقیقت حمایت نقش مهمی در جذب مخاطب تئاتر دارد، تئاتر خصوصی این نیست که گروه را رها کنی که پول درآورند اگر اینطور باشد می شود تئاتر آزاد.
وی با تاکید بر لزوم حمایت مادی از تئاتر تصریح کرد: تئاتر چه در شرایط بد و چه در شرایط خوب اقتصادی باید حمایت شود زیرا تئاتر نسبت به سایر هنرها آسیب پذیرتر است. کسانی که امروز در تلویزیون می درخشند همچون ریما رامین فر، تنابنده، امیر جعفری و پانته آ بهرام محصول تئاتر هستند. در حقیقت تلویزیون در حال حاضر از پتانسیل بالای تئاتری های دو سال پیش استفاده می کند.
امینی خواستار حمایت دولت فعلی از تئاتر شد و افزود: انتظار ما از دولت فعلی برای حمایت تئاتر زیاد است بالاتر از مهدی شفیعی باید به تئاتر کمک کنند، معاونت هنری و وزیر ارشاد باید قدم های ملموس تری برای حمایت از تئاتر بردارند، وعده فایده ای ندارد.
وی در مورد برنامه های حوزه هنری برای تئاتر کودک خاطرنشان کرد: در طول مهرماه تا پایان فصل مدارس به طور ویژه و پررونق سالن ها در اختیار تئاتر کودک است که تماشاگران از مدارس تهران هستند، از ظرفیت سالن های تئاتر به گونه ای استفاده کردیم که صبح مختص تئاتر کودک و بعدازظهر مختص تئاتر بزرگسال باشد، ما تماشاگر خود را داریم و اقتصاد و تماشاگر تئاتر کودک از بزرگسال بیشتر است.
پایان پیام/
نظر شما