به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری صبح امروز(30تیر) در مراسم افتتاحیه اردوی مکالمه عربی حوزه علمیه قم که در مدرسه عالی امام محمد باقر(ع) برگزار شد، اظهار داشت: در گذشته شرایط و امکانات لازم برای آموزش زبان های خارجی متعدد در کنار آموزش فقه و اصول وجود نداشت، اما به برکت انقلاب اسلامی و توسعه کمی و کیفی حوزه های علمیه این امر محقق شده است، باید قدر این نعمت ها را دانست و از آن برای تبلیغ و ترویج هرچه بیشتر تعالیم اسلامی استفاده کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: امروز شرایطی مهیا شده که تعداد زیادی از طلاب حوزه های علمیه به زبان های مختلف مسلط شوند و به کشورهای اروپایی و غربی سفر کنند تا معارف اسلامی را به گوش دنیا برسانند، این فرصتی است که نباید از آن غافل شد، همه طلاب وظیفه دارند در این زمینه تلاش کنند.
طلاب از فضای مجازی به عنوان ابزار تبلیغ استفاده کنند
وی خاطرنشان کرد: فضای مجازی هم بستری است که می توان از آن برای رساندن پیام الهی و اسلامی استفاده نمود، طلاب برای این فضا ها محتوا تولید کنند و از آن به عنوان ابزاری برای تبلیغ استفاده کنند.
عدم تسلط روحانیان کاروان به زبا عربی تاسف بار است
آیت الله حسینی بوشهری یادآور شد: امروز همه افرادی که به سفر حج رفته اند دیده اند، در مکان های مختلف وهابیت افرادی را تربیت کرده که به زبان فارسی مسلط هستند و مدام با زائران حرف می زنند و در ذهنشان شبهه ایجاد می کنند، این خیلی تاسف بار است که آن ها اینگونه کار می کنند اما روحانی کاروان ما بعد از چندین سفر هنوز به زبان عربی تسلط ندارد.
وی تاکید کرد: امروز انتظارمان از طلاب و مسئولان حوزه های علمیه و اساتید این است که با تلاش و همدلی کاری کنند تا یک تحول بنیادین در حوزه شکل بگیرد، به طوری که طلاب جوان بتوانند به راحتی به زبان عربی سخنرانی کنند و حتی کارهای فرهنگی مانند تولید نشریه و مجله به زبان عربی انجام دهند.
عضو هیات رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: زبان عربی با زبان فارسی اشتراک زیادی دارد، این امر فراگیری زبان عربی را تسهیل می کند، در این دوره 400 ساعت برای طلاب جوان برنامه گذاشته شده است که در تابستان امسال و تابستان سال بعد برگزار می شود، امیدواریم در پایان این دوره طلاب بتوانند با تسلط به زبان عربی سخنرانی کنند.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به برگزاری این دوره در 6 استان کشور، ابراز داشت: این برنامه علاوه بر قم که برای تعداد 200 نفر از طلاب برگزار می شود، در استان های اردبیل، سمنان، قزوین، یزد، چهارمحال و بختیاری با حضور 400 نفر از طلاب برگزار خواهد شد.
وی با بیان این که نیاز داریم اساتیدی در حوزه تدریس زبان های خارجی تربیت شوند، اذعان داشت: بعد از زبان عربی باید زبان های دیگر را در دستور کار قرار داد، دنیا دنیای گذشته نیست، طلبه امروز باید بتواند به زبان دنیا صحبت کند و با آرمانی بلند در جامعه حضور پیدا کند.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: طلبه گوشه نشین و حجره نشین مصداق این کلام نورانی امام باقر(ع) نیست که فرمودند: «عالم يُنتفع بعلمه أفضل من سبعين ألف عابد»، امام صادق(ع) هم در روایتی فرموده اند بروید زبان عربی را بیاموزید، این کلام خداست که با آن با مخلوقاتش صحبت می کند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: طلاب در این دوره ها باید زحمت بکشند و به استاد دل بدهند؛ برای تعامل و تبلیغ در سطح دنیا راهی به جز زبان نیست، باید با اعتماد به نفس تلاش کنند تا آماده سفرهای خارجی شوند، ما هم سعی می کنیم بستر فرصت های تبلیغی و سفر به خارج از کشور را برای طلاب آموزش دیده فراهم کنیم.
پایان پیام/
نظر شما