به گزارش خبرمگار شبستان از ویژه برنامه «اهالی بهشت»، «سردار نقدی» رییس سازمان بسیج کشور، دکتر رحیم قربانی مدیر موسسه دارالقرآن بسیج و بیش از سیصد تن از کارشناسان، حافظان و قاریان برجسته کشور ضمن برگزاری جشن عید سعید فطر و افتتاح موسسه دارالقرآن بسیج، به بحث و نظر در مورد مسائل مختلف قرآنی در آخرین قسمت از این برنامه پرداختند.
اعلام رسمی افتتاح دارالقرآن بسیج
سردار نقدی به مناسبت جشن عید سعید فطر و برای اعلام رسمی افتتاح موسسه دارالقرآن بسیج در سی و سومین برنامه «اهالی بهشت» حضور یافته بود. وی گفت: فعالیت قرآنی بسیج از همان بدو تاسیس بسیج شروع شده است، کما اینکه اصولا اساس بسیج مولود تفکر قرآنی و جوشیده از قرآن است و همه حرکات و برنامههای بسیج مصداق عینی و میدانی آن چیزی است که قرآن از آن تعبیر حزب الله کرده است. بسیج در طی سالهای خیلی طولانی و فعالیتهای خیلی گسترده، با همکاری و هماهنگی نهادهای قرآنی کشور، داشته است.
سخنان رهبری ما را به فکر واداشت
رییس سازمان بسیج با اشاره به اعلام رسمی افتتاح موسسه دارالقرآن بسیج، اظهار داشت: ما دیدیم که مسئله قرآن و بزرگی کاری که برای قرآن بشود که به هرحال ثقل اکبر است و به وصیت پیامبر عظیم الشانمان به آن تمسک بجوییم دیگر بیش از این درون سازمان نمی گنجد. گرچه داخل سازمان به در قالب معاونتها و مدیریتهای مختلف کارهای بزرگ و ارزشمندی انجام شد که خیلی از آنها حتی از نظر گستردگی در کشور رکورددار هم هستند اما کار باید بزرگتر و عمیق تر از این باشد به ویژه با توجه به تاکید ویژه ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر توسعه حفظ و صحیح خوانی قرآن و توجه بر معانی آن، در سخنانی که هرسال در ماه مبارک رمضان دارند، تجمع این معانی و تعابیر بسیار پر مغز ما را واداشت که بیشتر فکر کنیم تا توقعاتی مانند داشتن ده میلیون حافظ قرآن در سطح کشور که توقع بزرگی است را برآورده کنیم.
دارالقرآن، موسسه ای به بزرگی بسیج
سردار نقدی اظهار داشت: این فعالیت در قالب مدیریتها نمی گنجد و باید یک میدانی برای آن فراهم کرد که هر چقدر که می تواند گسترش پیدا کند و شاید به گستردگی خود سازمان بسیج بشود و بتواند کادر داشته باشد، نیرو جذب کند و از قالب بودجه های سازمانی بیرون بیاد و بتواند منابع و کمکهای مردمی را برای خود جذب کند. لذا «دارالقرآن بسیج»به شکل یک موسسه از امشب آغاز به کار خواهد کرد.
بزرگترین شبکه قرآنی جهان
وی در مورد این موسسه یک شبکه بسیار عظیم است که شاید در دنیا بی نظیر باشد. از درون حلقه های صالحین که ما در مساجد داریم که آن هم یک حرکت قرآنی و برمبنای قرآن هست در آنجا هسته های قرآنی تشکیل خواهد شد و با توجه به این که در کشور چهار هزار حوزه بسیج داریم، در درون هر حوزه یک مسجد قرآنی، که قویترین پایگاه در آن حوزه از لحاظ فعالیتهای قرآنی است و قرا و حفاظ قویتر و برجسته تر و ظرفیتهای بهتری برای تجمع و تمرکز نیروهای قرآنی دارد مشخص خواهد شد و بعد از آن در سطح بالاترهر شهر و بعد از آن در هر استان یک شعبه از موسسه دارالقرآن استقرار مییابد و در نهایت در مرکز به صورت هیات امنایی این موسسه اداره خواهد شد تا بتواند به صورت مستقل و به دور از سلسله مراتب مدیریتی و سازمانی و خارج از قید و بند ظروف تنگ سازمانی بتواند جلو برود و منتظر نماند.
گروههای جهادی تجسم عینی قرآنند
سردار نقدی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص گروههای جهادی قرآنی هم گفت: سال 89 که با گروههای جهادی خدمت مقام معظم رهبری شرفاب شدیم ایشان فرمودند که گروههای جهادی تجسم عینی قرآنند که واقعا همینطور است؛ چرا که جوانان با عشق و شور به دور دستترین و صعب العبورترین نقاط می روند و حرکت مخلصانهای برای محرومیت زدایی در عرصه های فقر مادی و معنوی انجام می شود.
تسلط بر تفسیر و مفاهیم قرآنی از شاخصه های کادر بسیج می شود
وی افزود: کاری که در بسیج شروع شده و به حمدالله یک نقطه تحولی هست، در یکی دو سال اخیر سلسله مراتب کار بسیجی با یک سلسله مراتب قرآنی تعریف شده یعنی از هفت شاخصی که برای ارتقاء بسیجیان از عادی به فعال و از فعال به کادر پیش بینی شده یکی، میزان آشنایی با قرآن است که به عنوان یک شاخص در لایه پایینتر آشنایی با قرائت قرآن، در لایه بعدی روانخوانی و فهم معانی و لایه های بالاتر که کادر هم هستند، آشنایی با تفسیر و مفاهیم قرآن به عنوان شرط دستیابی به آن مرتبه پیشبینی شده است. البته کار بسیار گسترده است و فرهنگ سازی آن زمان می برد که انشاءالله ظرف دو سه سال آینده ما باید آن را کامل کنیم و در سازمان نهادینه شود.
ماموریت دکتر رحیم قربانی، اولین مدیر عامل موسسه دارالقرآن بسیج
سردار نقدی با اشاره به دکتر رحیم قربانی اولین مدیر موسسه دارالقرآن که در برنامه «اهالی بهشت» هم حضور داشت، گفت: این کار بزرگی است و برعهده آقای دکتر قربانی با مسئولیتی که پذیرفتهاند، است که ما شاهد یک نهضت بزرگ با رقمهای میلیونی در زمینه آشنایی با ظاهر قرآن، بعد معانی قرآن و بعد هم تسلط بر مفاهیم قرآن باید باشیم که انشاءالله در لایه های بالاتر باید حتما به آن دست پیدا کنند.
وی افزود: طبیعتا آثار و بازتاب این کار را در جاها و برنامه های مختلفی که بسیج دارد شاهد خواهید بود. از جمله این موارد می توان به گروههای جهادی، برنامه راهیان نور و حتی برنامههای مربوط به شهدا که کار زیبا و مبتکرانه شهدای قرآنی نمونهای از این دست است که کسی تا به حال از این منظر به شهدا نگاه نکردهبود که از بین ایشان کسانی که قاری و حافظ قرآن و پیشتازان علوم قرآنی بودند جدا شده و به مردم جامعه و جوانان به عنوان الگو معرفی شوند.
سردار نقدی در انتهای سخنانش ابراز امیدواری کرد: انشاءالله به برکت این توجه بیشتری که به قرآن در بسیج می شود جلوههای آن را در جاهای مختلف بسیج ببینیم.
قربانی: اولویت دارالقرآن بسیج در پر کردن خلأهای قرآنی کشور است
«دکتر رحیم قربانی» مدیر دارالقرآن بسیج کشور در جشن عید فطر که همزمان با افتتاح دارالقرآن بسیج کشور نیز بود در سخنانی درباره توسعه این دارالقرآن و موانعی که بر سر راه وجود دارد، گفت: در ابتدا از آقایان پورموسوی، عسگری و حجتالاسلام والمسلمین بردبار، مدیران قبلی دارالقرآن طی بیست و چهارسال گذشته که همچون یک دوی امدادی این ماموریت را به من سپرده اند تشکر میکنم و امیدوارم از تجربیات آنها برای تحقق اهداف بر اساس منشور توسعه قرآنی استفاده کنیم، چراکه این منشور چند سالی است تدوین شده و باید در بسیج نیز در بحث توسعه قرآنی، تحولی شکل بگیرد تا از ظرفیت عظیم بسیج در کشور در جهت پر کردن خلأهای قرآنی گامهای اساسی برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد بسیج همان طوری که شایسته بوده در مسیر تحقق فرمایشات رهبری گامهایی را برداشته، اما باید بیشتر از این باشد و قصدمان این است که بتوانیم بزرگترین شبکه قرآنی مردمی در کشور را راهاندازی کنیم.
قربانی افزود: در این راستا از بحث ریشهکنی بیسوادی قرآنی تا سهم بسیج از 10 میلیون حافظ قرآن کریم و توجه به تحولات قرآنی چون راهاندازی خانههای قرآنی، شهدای قرآنی و فعالیتهای بیشمار در این حوزه مدنظر ما است که گامهایی در این خصوص برداریم و دینمان را به قرآن ادا کنیم.
وی با اشاره به اینکه خلأهای قرآنی در کشور احصاء شده است، تاکید کرد: کمیته پایش شورای عالی انقلاب فرهنگی که همان توسعه فرهنگ قرآنی بوده، این خلأها را شناسایی کرده و سعی ما این است که در درجه اول برنامهریزیمان روی این خلأها باشد و در مرحله بعدی به نهادها، سازمانها و موسساتی که در زمینه قرآنی فعال هستند کمک خواهیم کرد.
مدیر دارالقرآن بسیج کشور در ادامه با تاکید بر اینکه هدف ما نشر فرهنگ قرآن در کشور است، گفت: ما دست همکاری متقابل برای تحقق این اهداف به سمت همه نهادها و موسسات دراز میکنیم و در برخی موارد که احساس کنیم تابحال به آنها پرداخته نشده، با قوت وارد خواهیم شد.
ابراز امیدواری میرباقری از فعالیتهای بسیج در حوزه قرآنی
«دکتر سیدمحسن میرباقری» استاد دانشگاه نیز درباره افتتاح دارالقرآن بسیج کشور گفت: به عنوان یک معلم از بیسوادی قرآنی در کشور رنج میبردم، البته تلاشهای بسیاری بعد از انقلاب در زمینه ارتقای سواد قرآنی صورت گرفت؛ اما در فراگیری امر قرآن که از تاکیدات مقام معظم رهبری نیز است اتفاقی که باید، را شاهد نبودیم.
وی خاطرنشان کرد: امشب که دیدم بسیج در بدنه جامعه نفوذ زیادی دارد و کسانی که در خصوص قرآن ذوق و شوق فراوان دارند، امید جدیدی در من ایجاد شد که امیدوارم شاهد این باشیم که در سالهای آینده جوانان قرآنی بسیاری را ببینیم.
میرباقری در مورد دستاوردهای ماه خدا برای انسانها نیز بیان کرد: در پنج آیه از سوره مبارک بقره درباره روزه بحث و به حکمت روزهداری با خطاب به مومنان عنوان میشود. در ادامه به نزول قرآن نیز اشاره و بعد به یاد خدا به بزرگی تاکید میشود.
در آخرین قسمت برنامه «اهالی بهشت» که با موضوع «جشن عید فطر و شکرانه رحمت الهی» استثنائا از ساعت 21 و 45 دقیقه به روی آنتن شبکه قرآن سیما رفت، تعداد زیادی از مهمانان؛ قاریان، حافظان و پیشکسوتان قرآنی حضور داشتند و به ایراد سخن درباره بحث شکرانه رحمت الهی، دستاوردهای طلایی که در ماه خدا برای انسان فراهم میشود، استمرار عادات خوب ماه رمضان برای انسان، آموزش قرآن، حفظ قرآن و ... پرداختند.
بر این اساس، «دکتر سیدمحسن میرباقری» استاد دانشگاه، «عزت شاهی(مطهری)» از مبارزان انقلاب اسلامی، «حجتالاسلام محمد علاءالدینی» کارشناس مذهبی، «سیدقاسم موسوی قهار» مداح اهل بیت، «احمد حاجی شریف» کارشناس قرآنی، «دکترمصطفی حمدیه» روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، «دکتر مجید حمیدیزاده» دندانپزشک، «دکتر علی هادی» دندانپزشک و آزاده هشت سال دفاع مقدس، «سیدحسن مقدم نیا»، «وحید خزایی» قاری بینالمللی قرآن کریم، «حسن خانچی» خواننده نماهنگهای جدید در برنامه اهالی بهشت، «احمد لیالی» مدیر گروه تواشیح قدر، «فاطمه شیرازی» قاری و حافظ قرآن «خانم مهندس عقلایی» مدیر اجرایی طرح نذر فرهنگی، و تنی چند از فعالان در این طرح از جمله مهمانان برنامه شب گذشته بودند.
سردبیر و مجری و کارشناس این برنامه نیز محمد متین بود و مسابقه پیامکی این برنامه نیز با حمایت و سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه حضرت محمد(ص) و اجرای امیرحسین سپهری انجام شد.
ویژه برنامه «اهالی بهشت» محصول گروه علوم قرآنی شبکه قرآن سیماست که با تهیه کنندگی و طراحی رضا صبور و همراهی و مشاوره دکتر رحیم قربانی در طول ماه مبارک رمضان طی سو سه برنامه زنده از ساعت 23 تا 1 و سی دقیقه بامداد، به روی آنتن شبکه قرآن سیما رفت.
پایان پیام/
نظر شما