استراتژی آشکار سازی و مقابله راهبردی؛ رویکرد رهبر انقلاب

خبرگزاری شبستان: بیانات مهم رهبر انقلاب در خطبه های عید نماز فطر در مصلی تهران حاوی نکات راهبردی و بسیار مهمی است که حاکی از عمق راهبردی تفکر ایشان در مقابله با جبهه سلطه و رسانه های آنان است.

خبرگزاری شبستان: بیانات مهم رهبر انقلاب در خطبه های عید نماز فطر در مصلی تهران حاوی نکات راهبردی و بسیار مهمی است که حاکی از عمق راهبردی تفکر ایشان در مقابله با جبهه سلطه و رسانه های آنان است:

یک. تشکر رهبر بصیر انقلاب اسلامی از تیم مذاکره کننده ، رئیس جمهور و وزیر محترم امور خارجه در کنار تاکید چندباره مبنی بر اینکه متن نهایی توفق در مجاری قانونی «چه تصویب بشود و چه تصویب نشود»نشان از اعتماد ایشان به تیم مذاکره کننده و وزیر خارجه است.تیم ایرانی ، بر خلاف تیم آمریکایی از اختیار تام برخوردار بوده است و حداقل گزارش دهی به مرکز را داشته است.(به دلیل اعتماد نظام و رهبری به تیم )این در حالی است که تیم آمریکایی حداقل یکبار با ویدئو کنفرانس به اوباما گزارش داده است ( جدای از گزارشهای مکرر به اسرائیل و عربستان سعودی) و همان تماس تصویری هم دبه آمریکایی ها را به دنبال داشت.

دو. فرمایشات مکرر و چندباره رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه متن نهایی توافق چه «تصویب بشود و چه نشود» نشان داد نگاه ایشان به مجاری قانونی از جمله مجلس شورای اسلامی به هیچ عنوان یک نگاه تشریفاتی نیست و برخلاف برخی دیدگاه ها در داخل کشور که معتقدند بعد از انجام مذاکرات توسط ایران و 1+5 دیگر مجلس و شورای عالی امنیت ملی نمی توانند دخل و تصرف و تغییری در محتوای مذاکرات به نفع ایران انجام دهند، رهبر انقلاب کاملا خلاف این دیگاه معتقدند مجاری قانونی در جمهوری اسلامی ایران نیز مانند کنگره امریکا دارای اختیار کافی برای جرح و تعدیل متن نهایی و حتی عدم تصویب آن هستند.به این ترتیب ایشان صریحا اعلام کردند که امکان تصویب بخشی از متن جمع بندی ، یا رد شدن توافق در مجاری قانونی ایران وجود دارد.همانطوری که کنگره و سنا ایران را تهدید می کنند که ممکن است توافق در کنگره و سنا رد شود ، ایشان هم تهدید می کنند که ممکن است این توافق در محجاری قانونی ایران ، تایید نشود.

سه. چه این متن تصویب بشود و چه نشود، به حول و قوّه‌ی الهی، اجازه‌ی هیچ‌گونه سوءاستفاده‌ای از آن داده نخواهد شد؛ اجازه‌ی خدشه‌ی در اصول اساسی نظام اسلامی به کسی داده نخواهد شد؛ قابلیّتهای دفاعی و حریم امنیّت کشور، به فضل الهی حفظ خواهد شد، اگرچه میدانیم دشمنان بر روی این نقطه‌ی بخصوص، تکیه‌ی زیادی دارند. جمهوری اسلامی، در زمینه‌ی حفظ قابلیّتهای دفاعی و امنیّتی خود آن‌ هم در این فضای تهدیدی که دشمنان برایش به‌وجود می‌آورند، هرگز تسلیم زیاده‌خواهی دشمن نخواهد شد.»این عین فرمایش رهبر انقلاب اسلامی است.ایشان بار دیگر تاکید کردند که یاوه گویی آمریکا در مورد بازرسی و محدودیت بر توانایی موشکی ایران ، حمایت ایران از گروههای مقاومت صحت ندارد و ایران فقط و فقط در مورد مساله هسته ای با آمریکا مذاکره می کند و لا غیر. معظم له صریحا فرمودند : «چه این متن تصویب بشود و چه نشود، ما از حمایت دوستانمان در منطقه دست نخواهیم کشید. از ملّت مظلوم فلسطین، از ملّت مظلوم یمن، از ملّت و دولت سوریه، از ملّت و دولت عراق، از مردم مظلوم بحرین، از مجاهدان صادق مقاومت در لبنان و فلسطین؛ [اینها] همواره مورد حمایت ما خواهند بود ... در هر صورت سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد. همان‌طور که بارها تکرار کردیم، ما با آمریکا در مورد مسائل گوناگون جهانی و منطقه‌ای مذاکره‌ای نداریم؛ در مورد مسائل دوجانبه مذاکره‌ای نداریم؛ گاهی در موارد استثنائی مثل این مورد هسته‌ای، براساس مصلحت، مذاکره کرده‌ایم؛ این مورد هم فقط نبوده است، قبل از این هم مواردی بوده است که من در سخنرانی‌های عمومی قبلی به آنها اشاره کرده‌ام. سیاستهای آمریکا در منطقه با سیاستهای جمهوری اسلامی ۱۸۰ درجه اختلاف دارد.»همه مقامات رسمی نظام جمهوری اسلامی بارها تأکید کرده اند که مذاکرات هسته ای فقط و فقط در سطح وزرای خارجه برگزار می شود و موضوع آن هم فقط و فقط مساله هسته ای است.جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه برنامه و تصمیمی برای مذاکره در موضوعات دیگر از ‌جمله تحولات منطقه، مسائل داخلی و... ندارد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین این سیاست نظام می‌فرمایند: «مذاکراتی که امروز در جریان است، که با دولت‌های اروپایی و با آمریکا مذاکره می‌کنند،مذاکره‌ی با آمریکا صرفاً در قضیه‌ی هسته‌ای است ولاغیر. این را همه بدانند. ما درباره‌ی مسائل منطقه‌ای با آمریکا مذاکره‌ای نمی‌کنیم. هدف‌های آمریکا در مسائل منطقه‌ای، درست نقطه‌ی مقابل هدف‌های ماست. ما در منطقه امنیت و آرامش می‌خواهیم، تسلط ملت‌ها را می‌خواهیم. سیاست آمریکا در منطقه ایجاد ناامنی است.»

چهار.راهبرد پیش روی ایران با هدایت های رهبر انقلاب منجر به عقب نشینی های مکرر آمریکا شد. در متن فکت شیت آمریکا در ماه آوریل آمده بود که ایران متعهد شده، کامل از فعالیت های بازفرآوری یا تحقیق و توسعه در زمینه بازفرآوری سوخت هسته ای خودداری کند؛ اما در متن توافق نهایی اشاره شده که ایران می تواند کار بازفرآوری را پس از 15 سال از سر بگیرد. همچنین در این متن آمده که ایران می تواند پس از هشت سال، تولید سانتریفیوژهای پیشرفته خود را نیز دوباره آغاز کند. این در حالی است که آمریکا در ماه آوریل مدعی بود این محدودیت زمانی، 10 ساله است.در ماه آوریل، مقامات ارشد دولت آمریکا مدعی بودند که توافق هسته ای، به بازرسان آژانس اجازه می دهد، در هر زمان و از هر مکانی که مدنظر داشته باشند، بازدید کنند. اما در توافق نهایی، موضوع بازرسی ها از 24 روز قبل به اطلاع ایران می رسد و این کشور می تواند تعیین کند که آیا بازرسان اجازه دسترسی به مراکزی خاص را دارند یا خیر.به این ترتیب مشاهده می شود که آمریکا روز به روز و سال به سال در مورد ایران عقب نشینی کرده است. جان کری و تیم مذاکره کننده آمریکا، تا آخرین لحظه به ایران امتیاز داده اند تا به توافقی دست یابند که بیانگر کوتاه آمدن آمریکا از مواضع خود در سال 2013 (زمان امضای توافق مقدماتی ژنو) است. در آن زمان، اوباما اظهار داشت که برداشته شدن تحریم ها، در ازای برچیده شدن تأسیسات هسته ای ایران انجام خواهد گرفت. اما بر اساس توافق وین، زیرساخت های هسته ای ایران پابرجا می ماند و از سوی دیگر، تحریم های موجود علیه ایران نیز برداشته می شود.

نتیجه گیری:

سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز عید فطر استراتژی آشکارساز بود که روشن شود هدف واقعی آمریکا چیزی است که در نهایت به محاصره راهبردی ایران منجر خواهد شد.ایشان پاسخ صریح دادند که فقط در مودر هسته ای مذاکره شده است و هیچ گونه محدودیتی بر ایران تحمیل شدنی نیست.

بهنام خسروی

پایان پیام/

کد خبر 473573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha