بازماندن از تبلیغ و تعلیم مصیبت جامعه امروز روحانیت و طلاب است

حجت الاسلام واعظی با اشاره به ناهنجاری های اجتماعی گفت: یکی از بلاها و مصیبت هایی که در جامعه طلاب و روحانیت مشاهده می شود بازماندن از تبلیغ، تحصیل و تعلیم به دلیل فرصت های شغلی پیش آمده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رییس دفتر حوزه علمیه قم در همایش "بشیران جوان حوزه های علمیه" گفت: دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم به دست با برکت امام خمینی (ره) در بهار 58 پایه گذاری شد و در دهه 60 در عرصه تبلیغ به ویژه اعزام مبلغ به میادین دفاع مقدس، خدمات شایسته ای انجام داد.

وی افزود: بعد از رحلت امام، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم مورد اهتمام رهبر معظم انقلاب بوده و هیئت امناء و رییس آن توسط ایشان تعیین می شود، رهبر معظم انقلاب دفتر تبلیغات حوزه علمیه را به یکی از موتورهای حرکت به سمت حوزه مطلوب می دانند.

حجت الاسلام واعظی تصریح کرد: مقام معظم رهبری اعتقاد دارند دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم باید به نقطه امید طلاب روشن بین و انقلابی تبدیل شود.

رییس دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم با بیان این مطلب که شرایط فرهنگی جامعه کنونی بسیار ویژه است، اظهار کرد: حوادث تلخی که در خمینی شهر و کاشمر رخ داده علائم یک بیماری بسیار مزمن است که اینگونه بروز می کند و باید ریشه های آن پیدا شده و از بین برود.

 

مسئولیت سنگین حوزه های علمیه برابر ناهنجاری های اجتماعی

وی مسئولیت حوزه علمیه در برابر ناهنجاری های جامعه بسیار سنگین توصیف دانست و بیان کرد: یکی از بلاها و مصیبت هایی که در جامعه طلاب و روحانیت مشاهده می شود این است که به دلیل فرصت های شغلی پیش آمده از تبلیغ، تحصیل و تعلیم باز می مانند.

حجت الاسلام واعظی هویت طلبگی و روحانیت را در سه عنصر علم، تقوا، تبلیغ خلاصه کرد و افزود: یک طلبه باید در درجه اول در حد ظرفیت خود به تحصیل مطالب دینی بپردازد، در درجه دوم تقوا و معنویت را در راس کار خود قرار دهد و بالاخره در درجه سوم هیچگاه در تبلیغ دین سستی نکند. طلاب باید بتوانند آیینه معارف قرآنی و ایمانی در محل فعالیت خود باشند.

 

طلبه تا مرجعیت تقلید نیز باید مبلغ باشد

وی تصریح کرد: یک طلبه از سال اول طلبگی تا زمانی که مرجع تقلید شود باید مبلغ باشد، براساس این ضرورت دفتر نمایندگی تبلیغات حوزه علمیه قم در تهران تغییر یافت، چراکه تهران وسعت بسیار زیاد و ظرفیت کار فرهنگی و تبلیغی فراوانی دارد.

حجت الاسلام واعظی با توصیه به طلاب جوان ابراز کرد: بشیران جوان باید در تبلیغ چهره به چهره خود به پرسش ها و مسائل مردم به قدر توان خود پاسخ بگویند نه اینکه در مسائلی که اطلاعات کافی ندارند وارد شده و احیاناً به مسائل اعتقادی و شرعی مردم ضربه وارد کنند.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه طلاب باید میان خوشرویی با مردم و شوخی های بی مورد مرز قائل شوند و احیاناً به عنوان جذب مردم وارد شوخی های بی مورد که به چهره آنان لطمه وارد می کند، نشوند.

شایان ذکر است، همایش بشیران جوان حوزه های علمیه سه شنبه، 31 خرداد در تالار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 47355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha