به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان در جلسه ستاد مدیریت بحران استان اظهار داشت: باید کاملا با شرایط بحرانی در جامعه آشنا شویم و وضعیت را بدرستی درک کنیم و برای افزایش میزان آمادگی خود مانورهای امداد و نجات را برگزار کرد.
وی افزود: همانطور که از معنی بحران پیداست این شرایط با حالت عادی کاملا متفاوت است و وضعیت از حالت طبیعی خارج شده بایستی بر طبق شرایط کنونی تصمیم گیری کرد که در حقیقت در این لحظات تصمیم گیری بسیار سخت و دشوار خواهد بود.
استاندار کردستان تاکید کرد: در وضعیت بحرانی باید همه دستگاههای اجرایی با هم هماهنگ شوند و همکاری داشته باشند و در شرایط حساس و بحرانی تصمیماتی اتخاذ کنیم که برای حل آن بحران لازم است.
وی ادامه داد: ایران یکی از حادثه خیزین کشور دنیاست و در واقع در کشور زمینه های انواع بحران وجود دارد و با این وضعیت تقریبا هر روز حادثه ای داریم و یا هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد.
زاهدی تصریح کرد: با وجود اینکه وقوع حوادث غیر مترقبه دارای جنبه های منفی و مخرب است اما مسئله مثبت در این راستا این است که مدیران با درگیر شدن در عملیات اجرایی مقابله با حوادث دارای تجربه های مهمی در بحث امداد و نجات شده و در زمان وقوع احتمالی حوادث موثرتر با این وضعیت برخورد می کنند.
وی بر لزوم ساماندهی امکانات و تجهیزات امدادی برای رویارویی با حوادث مترقبه تاکید کرد و گفت: باید در جهت تقویت پیشگیری و مقابله برنامه ریزی کرد که خوشبختانه این بحث در سالیان پیش از سوی مدیران بحران کشور پیش بینی شده و برنامه ریزی زیربنایی صورت گرفته است.
استاندار کردستان اظهار داشت: امید است که با رفع تحریمها علیه جمهوری اسلامی امکان واردات تجهیزات امدادی در بحث مقابله با بحران و حوادث غیر مترقبه فراهم شده وامکانات مود نیاز را تامین کنیم.
وی اذعان داشت: برای رویاوریی با این حوادث باید مدیریت بحران و دستگاههای اجرایی این ستاد از تجهیزات مورد نیاز برخوردار باشند.
زاهدی همچنین گفت: بحران وقتی پیش می آید که حل آن صرفا بحث فنی نیست و امداد رسانی با مناطق بحرانی با مشکل مواجه شود و شرایطی بسیار بحرانی بوجود می آید که همه برای حل و فصل این بحران بایستی در آن مشارکت و همکاری کنند.
استاندار کردستان تصریح کرد: بحث آموزش باید بیشتر توجه شود و در مباحث علمی وعملی همه باید همکاری کرده و برنامه های تخصصی آموزشی مدیریت بحران برای آشنایی مردم و مسئولان توسعه یاید.
وی تاکید کرد: مباحثی که در دوره های آموزشی مدیریت بحران ارائه می شود صرفا کلامی گوینده و شنونده نیست و باید وارد فاز اجرایی شوند و افراد شرکت کننده باید تعامل علمی و عملی مناسب را با مباحث و سرفصل های آموزشی به عمل آورند.
زاهدی از مدیران دستگاههای اجرایی خواست تا با ستاد مدیریت استان ارتباط و همکاری نزدیک داشته و به وظایف خود عمل کنند و آمادگی خود را ارتقا بخشند.
وی در ادامه تامین منابع مالی ستاد مدیریت بحران را حائز اهمیت برشمرد و گفت: در این راستا اعتبارات مربوط به ستاد مدیریت برای مقابله با حوادث غیر مترقیه باید سریعتر و در حداقل زمان تخصیص یابد.
استاندار کردستان در پایان بر توسعه خدمات بیمه ای در جامعه تاکید کرد و خاطرنشان کرد: بحث توسعه بیمه سلامت افراد، ساختمان، کشاورزی و کارخانه های تولیدی بسیار مهم است و در صورتی که بیمه در جامعه توسعه یابد بسیاری از هزینه های دولتی در هنگام جبران خسارت حوادث کاهش خواهد یافت.
پایان پیام
نظر شما