مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و بنیانگذار آسیبشناسی اجتماعی در ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان اظهار کرد: تغییر سبک زندگی و گرایش به الگوهای رفتاری بیگانه در رفتارهای فردی و اجتماعی مقلدان خودنمایی می کند.
وی افزود: 80 درصد از دخترانی که به تقلید از الگوهای غربی علاقه مند به تهیه عکس های مختلف از خود در شکل ها و موقعیت های مختلف می شوند از فلسفه کار خود اطلاع ندارند.
ابهری تصریح کرد: از نگاه رفتارشناسی عقده نمایی اصلی ترین علت این گونه رفتارها و نیاز به توجه دیگران است.
این آسیب شناس بیان کرد: اگر والدین در خانواده به فرزندان به ویژه دختران توجه کنند و اگر نهادهای فرهنگی الگوهای لازم تربیتی به فرزندان ما ارایه نمایند دیگر نیازی نیست یک دختر برای گذاشتن عکس خود در یک شبکه اجتماعی به آتلیه عکاسی برود و آرایش کند و انواع لباس ها را بپوشد تا تصویر خود را در پروفایل بگذارد.
وی اظهار کرد: 90 درصد عکس دختران در فیسبوک مصنوعی و آتلیه ای است و شرایط خانوادگی و اجتماعی چنین وضعی را ایجاد می کند و بین چهره واقعی و آنچه در صفحه مجازی قرار گرفته اختلاف از زمین تا آسمان است.
ابهری خاطرنشان کرد: مدل های پوشاک و عکاسی در کشورهای دیگر پول می گیرند و این گونه حرکات را انجام می دهند متاسفانه برخی از دختران پول آنهم قابل توجه می دهند تا جای پای اینگونه نمادها بگذراند و این حرکت هشداری است به اینکه آنچه در تصویر دیده می شود واقعی نیست و تقلیدی بی اساس از یک رفتار بیگانه است.
بنیانگذار علوم رفتاری در کشور اظهار کرد: متاسفانه این تقلید بی اساس کار را به جایی رسانده که موجب گسترش تصاویر برخی از دختران در شبکه های مجازی شده و موجب بروز اختلاف خانوادگی و پشیمانی خواستگاران گردیده است.
وی ادامه داد: وقتی دختری به عنوان مدل عکاسی در جایگاه یک عروس برای لباس یا آرایش قرار می گیرد و اجازه می دهد انواع عکس ها از او تهیه می شود شاید دستمزدی هم در این زمینه دریافت کند اما اجازه می دهد تمام این عکس ها به دلخواه کارفرما در صفحات و الگوهای مختلف آنهم گاهی در وضعیت نامطلوب قرار گیرند.
ابهری اضافه کرد: واقعا باید پرسید منظور آنان کسب درآمد است اگر نظرشان مثبت باشد به چه قیمت و اگر منظوری مادی ندارند حتما به مشاوره مراجعه کنند تا حفره های روانی، تربیتی آنها کشف و درمان شود این حرکت به خطر انداختن آینده، نجابت و حیای زنانه است.
این آسیب شناس با انتقاد از برنامه ماه عسل بیان کرد: وقتی یک برنامه تلویزیونی این گونه افراد را دعوت می کند و با آنان مصاحبه می کند یعنی مهر مجاز بر اینگونه رفتارها می زند امیدوارم این آخرین برنامه ماه عسل در امسال باشد و مسئولان رسانه ملی دیگر اجازه ندهند این برنامه به قیمت اشک دیگران باعث پر کردن جیب تعداد محدودی شده و تکرار شود.
پایان پیام/
نظر شما