به گزارش خبرنگار کتاب شبستان،نام و نام گزینی از گذشته های دور در فرهنگ ایرانیان بسیار مورد توجه بوده است. از دیدگاه اسلام نیز یکی از حقوقی که فرزند بر پدر و مادر خود دارد انتخاب نام نیکو است.
در میان اقوام و ملل گوناگون در طول تاریخ، نام های برگرفته از نام پدیده ها، اسطوره ها، الهه ها و سپس چهره ها و شخصیت های برجسته قبیله و ملت برای نامگذاری بر کودکان مطرح بوده است.
رسول اکرم (ص) در این زمینه می فرماید: «بهترین نامها، نامی است که در آن نشان عبودیت خداوند باشد؛ مانند عبدالله»
ایشان همچنین میفرمودند: «هر کس چهار پسر داشته باشد و نام یکی از آنها را به نام من، "محمّد"، نامگذاری نکند، به من جفا کرده است. اگر اسم فرزندتان را محمّد گذاشتید او را گرامی بدارید و به او احترام کنید»
ودر جایی دیگر فرموده اند:«نخستین چیزی که هر یک از شما به فرزندش پیشکش می کند نام نیکو است. بنابراین هر کدام از شما نامی نیکو بر فرزند خویش نهد.»
ایرانیان با چه معیارهایی برای فرزندان خود نام انتخاب میکنند؟ آیا باورهای مذهبی عامل اصلی انتخاب نام در میان ایرانیان است؟ آیا توجه به گذشته تاریخی و نام های پهلوانان اسطورهای، زنان مبارز و رجال و مشاهیر عامل گزینش نام است؟ آیا کنکاش در دل تاریخ و نقب به گذشته زدن عاملی برای انتخاب نام زیباست؟ آیا نامها از سنتهای دیرین ایرانی میآید؟ آیا مشاوره و رایزنی با بزرگان فامیل و نزدیکان راهگشای والدین برای گزینش نام است؟ کوتاهترین راه برای گزینش نام مناسب ، کتابهای نام نامه است .
کتاب «فرهنگ نامها» مجموعهای زیبا از نام های اصیل ایرانی مبتنی بر فرهنگ و تاریخ ایران را در بر دارد که با تورق و تعمق در آن میتوان راه والدین را برای گزینش نام فرزندانشان کوتاهتر کرد.
چاپ هجدهم کتاب «فرهنگ نامها» به قلم فریده دانایی به زودی توسط انتشارات نگاه منتشر می شود.
پایان پیام/
نظر شما