به گزارش خبرگزاری شبستان: پیشوایان معصوم(ع) در رابطه با مساجد و آداب و احترام مساجد رهنمودهای بسیاری فرموده اند که به نمونه هایی از آن اشاره می کنیم
امام باقر(ع) فرمود: چون خواهی وارد مسجد شوی و در آنجا بنشینی ، بدون طهارت وارد مشو، و چون وارد شدی، بسم الله بگو و روی به قبله کن، و خدا را بخوان و از اوتقاضا داشته باش و حمد خدا و صلوات بر پیغمبر(ص) را به جا آور.
امام صادق(ع) می فرمایند: چون وارد مسجد می شوی، پای راست را پیش بگذار و بر پیغمبر صلوات بفرست و چون خارج می شوی، پای چپ را پیش بگذار و بر پیغمبر صلوات بفرست.
حضرت علی(ع) فرمودند: رسول گرامی اسلام(ص) چون داخل مسجد می شد، می گفت: «خدایا بازگشای برایم درهای رحمتت».
و چون از مسجد خارج می شد، می گفت: «خدایا بازگشای برایم درهای رزق خودت را».
در مساجد این گونه باشیم
حاصل جمع بندی رهنمودها اینکه می دانیم که مسجد جایگاه ویژه عبادت و بندگی خدا است. پس آنچه جلوه بندگی خداست باید در مسجد انجام شود مانند:
باطهارت بودن در مساجد
نماز خواندن و دعا نمودن مخصوصا دعاهای ماثوره
قرآن خواندن
به نماز نشستن ذکر خدا و ذکر دین و تعلیم احکام و آداب اسلامی
تفکر بایسته و گریه و خوف و عشق حق
یکی از زیباترین شکل های عبادت خدا، سجده نمودن و در مقابل خدا، پیشانی بر خاک نهادن است که سفارش بسیار شده و فوائد مهم معنوی دارد، پیامبر اکرم(ص) فرمود: تقرب نمی جوید، بنده ای در پیشگاه خدا به چیزی که برتر از سجده پنهان باشد.
مردی به خدمت پیامبر(ص)آمد و گفت: دعاکن که خدا مرا از اهل شفاعت تو قرار دهد و در بهشت همراه تو باشم ، پیامبر اکرم(ص) فرمود: با سجده بسیار مرا بر این کار یاری نما.
حضرت علی(ع) فرمود: هرگاه یکی از شما سجده می کند، کف دست را بر زمین بگذارد، امید آن است که خداوند در روز قیامت غل و زنجیر را از آن دست دور فرماید.
آنچه در مساجد نباید
از آنجایی که مسجد جایگاه عبادت و دارای تقدس است.آنچه موجب کاستی این تقدس باشد، نباید انجام گیرد و لذا در دستورات دینی چیزهایی را برشمرده اند که در مسجد مکروه است از قبیل:
1. خوابیدن در مساجد مخصوصا مسجد الحرام و مسجد النبی، مگر در موقع ناچاری
2. ماندن دیوانگان و بچه های غیر ممیز در مساجد
3. خرید وفروش در مسجد
4. اعلام کردن گمشده در مسجد، پیغمبر(ص) شنید که مردی در مسجد اعلام می کند که گمشده را بجوید و فرمود: خدا آن را به تو برنگرداند، جای اعلام گمشده در مسجد نیست.
5. آوردن سلاح و تعمیرآن در مساجد
6. قسم یاد کردن در مسجد، پیغمبر اکرم(ص) فرمود: هر چیزی خاکروبه ای دارد و خاکروبه مسجد« لاوالله» و« بلی والله» است.
7. خنده و سر و صدا بلند نمودن مگر به ذکر خدا و از مصادیق ذکر صلوات است.
صلوات ذکری است که توحید و نبوت و امامت را در بردارد.
منبع: کتاب پایگاه اسلام
پایان پیام/
نظر شما