امامزادگان حلیمه و حکیمه (س)، نماد معنوی شهرکرد

خبرگزاری شبستان: بقعه مبارکه امامزادگان حلیمه و حکیمه (سلام الله علیها) از دختران ابراهیم مجاب، فرزندان امام موسی کاظم (علیه السلام)، مأمن خیل ارادتمندان به اهل بیت عصمت و طهارت (علیه السلام) و نماد معنوی شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری است.

خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری:

 امامزادگان حلیمه خاتون و حکیمه خاتون شهرکرد (امامزادگان دو خاتون) دختران ابراهیم مجاب از فرزندان موسی ابن جعفر هستند و بقعه آن‌ها در ضلع غربی خیابان ولی عصر (عج) جنوبی شهرکرد قرار دارد.

بقعه این آستانه شریف، از دوره اتابکان در قرن هفتم هجری قمری، بر روی قبور این امامزادگان احداث شده و در دوره مشروطیت به دستور امام جمعه وقت تخریب و ساختمان فعلی جایگزین آن شده است.

امامزادگان حلیمه و حکیمه (س)

بنای این امامزاده که مربوط به دوران قاجار است به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، ساختمان اصلی امامزادگان از خشت و آجر ساخته شده است و در داخل مقبره، ضریحی فلزی قرار دارد.

در داخل ضریح دو قبر متصل به یکدیگر وجود دارد که تاریخ ۱۲۸۶ هجری قمری بر روی معجر چوبی آن حک شده است.

بقعه مبارک امامزادگان دو خاتون شهرکرد شامل پیش ایوان ستون‌دار سنگی، سردر، هشتی و ساختمان اصلی است که سر در با کاشی‌های هفت رنگ قاجاریه تزئین و در بالای آن کتیبه سنگی قرار دارد.

امامزادگان حلیمه و حکیمه (س)

 بر بدنه هشتی دو کتیبه با اشعاری در مدح و معرفی امامزادگان نصب شده است، بقعه اصلی دارای ایوان ستون‌دار سنگی است. ساختمان بقعه دارای پلان چند ضلعی و گنبد آجری است.

گفتنی است: آرامگاه شهید آیت الله آقا جلال الدین بت شکن دهکردی از شاگردان آیت الله العظمی آخوند خراسانی و علمای روشن فکر و شجاع و غیور و مبارزان با ظلم و ستم که در سال 1306 هجری شمسی به شهادت رسیده نیز در گوشه ای از ورودی این امامزادگان قرار دارد.

قبر مطهر مرحوم آیت الله آخوند مولی محمد ابراهیم دهکردی، از علمای بزرگ این دیار نیز در جوار مزار شهید بت شکن، قرار گرفته که ایشان پدر دو عالم و فقیه وارسته؛ آیت الله مولی محمد حسن و آیت الله مولی محمد حسین دهکردی است.

امامزادگان حلیمه و حکیمه (س)

آئین سنتی چراغ بران از مراسم های ویژه اهالی شهرکرد است که در نوروز اجرا می شود و در اين آيين مردم شهركرد با اعتقاد بر اين كه نوروز، روز برافروختن چراغ حاجت و طلب انسان هاست؛ آيين سنتی چراغ بران را از غروب آفتاب تا لحظه تحويل سال نو برگزار می كنند.

 بر اين اساس در ابتدای اين آيين سنتی، پيران خانواده و ريش سفيدان قوم و طايفه با چراغی در دست وارد امامزادگان حلميه خاتون و حكميه خاتون شهركرد می شدند و پس از ادای احترام و زيارت بارگاه اين دو بزرگوار، چراغ خانه خويش را به دست سيدی از سادات شهركرد روشن می كرده اند و سپس تازه دامادها و نوعروسان و بعد از آن نيز ديگر اعضا خانواده برای روشن كردن چراغ به امامزاده می رفته اند.

امامزادگان حلیمه و حکیمه (س)

شهركردی ها معتقدند اين رسم ديرين و ديرگاه بيش از 200 سال قدمت دارد و پيش از اين در دوران گذشته طايفه های شهركردی در غروب آفتاب اقدام به روشن كردن چراغ های خانه خود می كردند.

اين آيين سنتی برای آنان به منزله بردن روشنايی به خانه است تا در طول سال همواره چراغ مهر و محبت اين خانه روشن باشد. در گذشته باب بوده كه مردم شب نوروز با حضور در امامزادگان شهركرد چراغ خانه هاي خود را بر مي افروخته اند و سپس در فردای نوروز به ديدار يكديگر می رفتند و ديد و بازديد نوروز نيز تا زمانی كه چراغ روشن بوده انجام می شده است.

امامزادگان حلیمه و حکیمه (س)

شایان ذکر است: از رسوم دیگر اهالی شهرکرد، این است که عروس و داماد در شب عروسی قبل از عزیمت به خانه زوجین، به این مکان مقدس می آیند و شروع زندگی مشترک را از حرم این امامزادگان بزرگوار آغاز می کنند.

هرچند در این رسم به خاطر عبور کاروان و بعضاً استفاده از ترقه های پر صدا، مزاحمت هایی برای مجاورین امامزادگان ایجاد می شود و ترافیک در مسیرهای تردد به وجود می آید، اما همه این رسوم ناشی از سبقه دینی و عقیدتی ساکنان این خطه از سرزمین ایران اسلامی دارد.

پایان پیام/

کد خبر 472975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha