خبرگزاری شبستان-هرمزگان؛ روستای کردر از توابع بخش بنذرک با جمعیت 2 هزار نفر(400 خانوار) در فاصله 13 کیلومتری شهر میناب واقع شده و شغل اهالی آن باغداری و دامداری است که هم اینک بر اثر خشکسالی بخش اعظمی از باغات لیموترش و انبه آن خشکیده شده اند؛ قلعه نادرشاهی که فرسودگی آن تحمل ناملایمتی روزگاران دور را یادآور می شود تنها اثر تاریخی روستا از میان انبوه نخلستان های خونمایی می کند.
اینجا مردمانی دارد از جنس عشق، شیفته مکتب امامت و ولایت هستند؛ این را از نیاکان و اجداد خویش به ارث برده اند. آن دورانی که در نبود وسایل نقلیه، اهالی این دیار با هزاران زحمت، رنج سفر را به جان می خریدند و با چهارپایان و یا پای پیاده به عشق امام رضا(علیه السلام) راهی مشهد مقدس می شدند.
امروز نیز این عشق و ارادت خالصانه و دلدادگی در بین اهالی روستای کردر به ویژه نسل جوان ساری و جاری است.
از 9 سال پیش که آثار شوم تهاجم فرهنگی دشمن در این روستا و روستاهای همجوار به دلیل مرزی بودن خود را نشان می داد و می شد آن را در نوع پوشش تعداد انگشت شماری از جوانان این منطقه مشاهده کرد، مردمان باغیرت و متعهد روستای کردر با محوریت نسل جوان حرکت مهم و موثری را آغار کردند.
با تشکیل جلسات متعدد در کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در نهایت تصمیم گرفته شد تا برای مصون نگه داشتن نسل جوان از ترکش های زهرآگین هجمه های فرهنگی، دست به دامان ائمه اطهار(علیهم السلام) به ویژه امام رضا(علیه السلام) شوند.
آنان به خوبی می دانستند که در دورانی که هجمه های ناجوانمردانه دشمن با بهره گیری از ابزار روز دنیا و سرمایه گذاری های کلان در حوزه فرهنگی روز به روز در حال افزایش است، امنیت را تنها می توان در سایه سار مکتب اهل بیت(علیهم السلام) و آموزه های قرآنی جستجو کرد.
از این رو طرح اولین جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی به نام «آسمان هشتم» توسط کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) ارائه شد و هیات مذهبی امام رضا(علیه السلام) نیز به عنوان بازوی کانون در اجرای این طرح انتخاب گردید.
این جشنواره از سال 86 به مناسبت میلاد امام رضا(علیه السلام) و دهه کرامت و با هدف تحکیم مبانی اسلامی، مقابله با نقشه های شوم و پلید دشنن، نشر و ترویج شعائر دینی و پاسداری از ارزش ها فعالیت خود را آغاز کرد که گستره آن در سال نخست تنها به روستای کردر محدود می شد و سپس روستاهای همجوار را نیز تحت پوشش قرار داد و در مراحل بعدی در 2 سطح شهرستانی و استانی برگزار گردید.
جشنواره آسمان هشتم در سال گذشته در سه بخش استانی(حضوری)، استانی(غیر حضوری) و شهرستانی(شهرستان میناب) در 24 رشته فرهنگی، هنری و ورزشی با شرکت بیش از چهار هزار نفر برگزار شد.
مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) روستای کردر در سال 90 به عنوان مبتکر برپایی جشن های مردمی رضوی از سوی رئیس جمهور وقت مورد تجلیل قرار گرفت.
پس از شش دوره برگزاری موفق جشنواره آسمان هشتم، مسئولان ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با درخواست کانون امام المنتظر برای میزبانی از جشنواره سرود رضوی مساجد روستاهای کشور در روستای کردر موافقت کردند.
همکاری اهالی کردر در برگزاری سه دوره متوالی این جشنواره بی نظیر بود، حضور پرشور در مراسم استقبال از شرکت کنندگان، قربانی کردن و نظافت روستا در کنار اختصاص 20 باب منزل مسکونی با کلیه امکانات جهت اسکان میهمانان، نشان دهنده همبستگی، همدلی و همزبانی مردمان نجیب این وادی در جهت خدمت به اهل بیت(علیهم السلام) است.
سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(علیه السلام) در مراسم اختتامیه دومین جشنواره سرود رضوی در روستای کردر گفت: همت والای مردم روستای کردر در برگزاری برنامه های مرتبط با امام رضا(ع)، سبب قرار گرفتن نام این روستا در کنار ۳۱ استان کشور و ۲۰۰ نقطه از جهان شده است.
وی با بیان اینکه هر کس و هر مکانی که نام خود را به ساحت مقدس اهل بیت (ع) گره بزند، ماندگار خواهد شد، اظهار داشت: ماندگاری نام روستای کردر و پر آوازگی آن، بخاطر گره زدن نامش به نام مبارک علی بن موسی الرضا(ع) است.
جعفری خاطر نشان کرد: اهالی روستای کردر که به صورت خودجوش از هفت سال پیش آغازگر و مبدع جشن های مردمی رضوی(جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم) بودند، با میزبانی از جشنواره سرود رضوی، زمینه ای را فراهم کردند تا موجی از معنویت در سراسر کشور به ویژه استان هرمزگان ایجاد شود.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(علیه السلام)، اطاعت از امر و نهی خداوند را شاخص یک زندگی خوب دانست و افزود: بهره گیری از آموزه های قرآنی و سیره اهل بیت(ع) و ارتباط مستمر با مسجد از نشانه های اطاعت از خداوند است.
وی تصریح کرد: مردم روستای کردر با تکیه بر این سه نشانه، امروز در جایگاهی قرار گرفته اند که مسئولان کشوری و استانی و شرکت کنندگان در مرحله نهایی جشنواره ملی سرود رضوی به احترام آنها در این روستا حاضر شده اند.
ابراهیم زاکری، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) روستای کردر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در هرمزگان گفت: نهمین جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم با همکاری ستاد عالی کانون های مساجد کشور، بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(علیه السلام)اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، دبیرخانه کانون های مساجد استان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب و دفتر کانون های فرهنگی هنری منطقه ویژه میناب به میزبانی هشت کانون روستایی این شهرستان برگزار می شود.
وی افزود: این جشنواره از سری برنامه های ویژه سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(علیه السلام) است که در دهه کرامت و از میلاد کریمه اهل بیت(سلام الله علیها) تا ولادت علی بن موسی الرضا(علیه السلام) در قالب هشت جشن در هشت روستا و به نیت امام هشتم برگزار خواهد شد.
زاکری با بیان اینکه نهمین جشنواره آسمان هشتم در سه بخش مسابقات فرهنگی هنری، مسابقات ورزشی و برنامه های ویژه برگزار خواهد شد، عنوان کرد: حفظ پنج جزء قرآن ویژه خواهران، قرائت قرآن ویژه برادران، اذان ویژه برادران زیر 25 سال، شعرخوانی بالای 15 سال، چاوش خوانی، احادیث رضوی، سرود رضوی و نقاشی رضوی از برنامه های بخش فرهنگی هنری جشنواره است.
وی، تنیس روی میز، طناب کشی، بازی بومی محلی«درا» و فوتسال را از رشته های بخش مسابقات ورزشی جشنواره نهم برشمرد و اضافه کرد: مراسم افتتاحیه، همایش 500 نفری دختران در سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها)، همایش رضوی در زادروز فرخنده و مبارک امام رضا(علیه السلام) و مراسم اختتامیه از برنامه های ویژه این رخداد است.
این فعال فرهنگی مذهبی آخرین مهلت ارسال آثار و نام نویسی جهت شرکت در این جشنواره را 31 تیرماه جاری اعلام کرد و گفت: علاقه مندان می توانند برای ثبت نام و ارسال اثر به کانون های فرهنگی هنری و یا هیات های مذهبی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 07642356180 و 07642356181 و سامانه پیام کوتاه 30007227002098 ارتباط بگیرند.
علیرضا درویش نژاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در مراسم تجلیل از اعضای شوراها و دهیاران روستاهای فعال در امر برگزاری سومین جشنواره سرود رضوی در روستای کردر با ببان اینکه جوانان این روستا الگو و اسوه بسیار شایسته ای از نیروهای انقلابی و دینی نظام هستند، گفت: اهالی کردر با شور و نشاط وافر در برنامه های فرهنگی مشارکت فعال دارند.
وی برپایی هشت دوره جشنواره آسمان هشتم و سه دوره سرود رضوی را از الطاف و عنایات امام هشتم به مردم روستای کردر برشمرد و افزود: این روستا که یکی از دورافتاده ترین نقاط کشور محسوب می شود به خوبی توانسته است با مشارکت و همدلی مردم و مسئولان همچون خورشیدی تابان در حوزه فرهنگ رضوی در سطح کشور بدرخشد و این حاصل امتزاج فرهنگ و سیره ائمه اطهارعلیهم السلام) است.
این مقام مسئول تاکید کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان باید با الگوگیری از کانون امام المنتظر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در راستای ترویج آموزه های قرآنی، سیره نبوی، معارف اهل بیت(علیهم السلام) و اصول و ارزش های نظام تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما