ارزش قدم ها در مسجد

خبرگزاری شبستان: طبق روایت شیخ صدوق(ره) امام صادق(ع) که فرمودند: هرکس به سوی مسجد می رود، پا به تر و خشکی نمی گذارد مگر آنکه زمین زیر پایش تا هفت لایه برای او تسبیح می گویند.

خبرگزاری شبستان: جمع شدن مردم مسلمان در مساجد، با داشتن روحیه محبت  نسبت به همنوعان که اسلام بدان فرمان داده موجب آن است که از حال یکدیگر آگاه گردند. به طور مثال مداوم دوستی را در مسجد برای نماز می بیننی، اگر چند روز متوالی او را ملاقات نکنی، خواه ناخواه جویا می شوی که فلانی چه شده که او را نمی بینیم؟ و شما را به پرسش از حال او  وا می دارد و چه بسا از دردمندی و گرفتاری او آگاه می  شوی و برای نجات او تعاون می کنی.

ارزش قدمها در مسجد

طبق روایت شیخ صدوق(ره) امام صادق(ع) که فرمودند: هرکس به سوی مسجد می رود، پا به تر و خشکی نمی گذارد مگر آنکه زمین زیر پایش تا هفت لایه برای او تسبیح می گویند. همچنین آن حضرت فرموده اند: «برشما باد که حضور یابید در مساجد، زیرا مساجد خانه های خدا در زمین است و هرکس با طهارت و پاکیزگی در آنجا حضور یابد. پس بسیار انجام دهید و در آنجا نماز و دعا را»

واضح است که وارد شوندگان به خانه خدا، زائر او مهمان او هستند و او مهمان را گرامی می دارد.

 مساجد و مرزداری ایمان

مسجد پایگاه تحکیم عقیده های دینی و رد شبهات مغرضان و در واقع مرزداری از عقاید و ایمان است.

جابر بن عبدالله از رسول اکرم(ص) روایت کرده است که آن حضرت فرمود: آیا شما را راهنمایی نکنم برچیزی که خدای تعالی به وسیله آن لغزش ها و خطاهای  شما را محو و نابود وگناهان شما را می پوشاند؟

عرض کردم: آری یا رسول الله، فرمود: وضو را کامل ساختن وبسیار به سوی مسجد رفتن و پس از انجام هر نمازی انتظار فرا رسیدن وقت نماز دیگر را داشتن و این اعمال و مواظبت و مراقبت شما مرزداری برای ایمان و مقابله با نفوذ شیطان است.

 

 حضور درمساجد، رهبانیت اسلام

بعضی از مومنان از پیغمبراکرم(ص) اجازه خواستند که مانند مسحیان رهبانیت ورزند، رهبانیت یعنی کار راهب را انجام دادند. راهب در مسیحیت به کسی می گویند که عابد و خداترس است و از جمعیت و اجتماع فاصله  می گیرد و در صومعه دور از مردم به عبادت می پردازد. پیغمبر درجواب فرمود: رهبانیت عرب است و مومن مجلس او مسجد و صومعه او خانه اوست.حضور جدی در مساجد، علامت ونشانه گرایش به معنویت و علاقه به برنامه های اهل ایمان است.

 پیامبر اکرم(ص) در این بیان به ما می آموزد که یکی از علامت های ایمان، عادت داشتن به مسجد است و کسانی که با سرو کار ندارند، این علامت ایمان ندارد. فرمود: وقتی مشاهده می کنیدمردی عادت به مسجد دارد به نفع او شهادت دهید که ایمان درد. زیرا خداوند متعال می فرماید: همانا فقط مسجد را کسانی آباد می کنند که ایمان به خداوند دارند. یعنی اینگونه حضورها، بشکلی آباد کردن مساجد است. از پیغمبر گرامی اسلام نقل شده است رفت و آمد به مساجد رحمت است و  دوری از مساجد نفاق است.

 

انس با قرآن و مسجد

حضرت رسول(ص) فرمود: «مَنْ كانَ الْقُرْانُ حَديثَهُ وَ الْمَسْجِدُ بَيْتَهُ بَنَىَ اللَّهُ لَهُ بَيْتاً فِى الْجَنَّةِ؛»؛ «هرکس قرآن گفتارش و مسجد خانه اش باشد. خداوند برای او خانه ای در بهشت بنا فرماید».

منبع: کتاب پایگاه اسلام به قلم عباسعلی اختری

ادامه دارد..

کد خبر 472867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha