به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، آیت الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت در شانزدهمین جلسه تفسیر سوره روم به اشاره به آیه 30 سوره روم « فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لا یَعْلَمُونَ» گفت: این آیات از قرر آیات قرآن است زیرا به حقیقتی توجه کرده است که این حقیقت مایه قوام دین است.
وی با بیان اینکه دین بر اساس ساختار روحی و جسمی انسان تنظیم شده که از آن تعبیر به فطرت میشود افزود: سازگاری دین بر اساس فطرت انسان، حقیقیتی است که مایه قوام آن است.
آیت الله قربانی اظهار کرد: تعبیری که در این آیه وجود دارد « ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ» بدین معناست که دین روی پای خود ایستاده و با فشار نمیماند، بلکه کشش و جاذبه در ساختار روحی انسان آن را نگه میدارد.
وی ادامه داد: خداوند متعال جاذبهای در درون انسان نهاده که آن جاذبه انسان را وادار میکند مطابق با اعتقادات، اخلاقیات، و مقررات مطابق با فطرت انسان زندگی کند.
امام جمعه رشت با بیان اینکه هرگاه خداوند بخواهد بشر را نسبت به موضوعی قانع کند، بر باور و فطرت او قرار می دهد، تصریح کرد: خداوند میخواهد مردم بر اساس دین اسلام زندگی کنند.
وی با تاکید بر اینکه ادراک همگانی چنان ریشهای و عمیق است که واقعیت وتاثیر آن را نمیتوان در زندگی بشر نادیده گرفت، اذعان کرد: همین انگیزه درونی و فطری است که اعتقاد به زندگی پس از مرگ را در افراد بشر زنده نگه داشته است.
آیت الله قربانی با تاکید بر اینکه اگر هر انسانی خود را با خواست خدا وقف دهد و در جایی که کمبود دارد این کمبودها را خداوند متعال جبران میکند، تصریح کرد: در اندرون انسان باورهای دینی، اخلاقیات اسلامی، حقایق دین و احکام الهی ریشه دارد و خداوند این را نهاده تا به سوی این باورها جذبه داشته و سرگردان نباشیم و لذا در قرآن و روایات آمده است:«كُلُّ مَوْلُودٍ يُولَدُ عَلَى الْفِطْرَةِ حَتَّى يَكُونَ أَبَوَاهُ يُهَوِّدَانِهِ وَ يُنَصِّرَانِهِ و یمجسانه»، یعنی هر انسانی که متولد میشود در اندرون او باورهای خدایی انبیا تعبیه شده است تا برای او قابل فهم باشد
وی با بیان اینکه خداوند در دل است اما پردههای روی دل را گرفت و خدا فراموش شد خاطرنشان کرد: نباید تنها ماه رمضان، شبهای احیا و هنگام بیماری و گرفتاری به سوی خدا برویم و همیشه باید رشته ارتباطمان را با خداوند متعال حفظ کنیم و در روایات و آیات نیز برآن تاکید شده است.
پایان پیام/
نظر شما