به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، حسین نوش آبادی، علیرضا تابش، محسن مومنی شریف، محمد حمزه زاده، حبیب ایل بیگی و فرید فرخنده کیش از مدیران جاضر در این مراسم بودند. همچنین چهرههای سینمایی چون مهتاب کرامتی، بابک حمیدیان، فرهاد قائمیان و آرش آصفی که در «رستاخیز» نیز ایفای نقش داشتند، در این مراسم رونمایی حضور داشتند.
یکی از نکات حاشیهای که برای اکران این فیلم سینمایی پیش آمد، قطع پخش فیلم به دستور رئیس باغ موزه دفاع مقدس بود که پس از مدتی حل شد. این تاخیر در پخش فیلم سبب شد که اتمام اکران فیلم تا دقایقی بعد از اذان مغرب نیز ادامه یابد.
پس از اکران نیز، طی مراسم از هنرمندان فعال راوی نهضت امام حسین (ع) در عرصه های مختلف هنری یعنی شهرام اسدی کارگردان فیلم های «شب واقعه» و «روز واقعه»، داود فتحعلی بیگی پژوهشگر عرصه تعزیه و نمایش های آیینی - سنتی، کرمعلی شیرازی خوشنویس و راوی نهضت امام حسین (ع) درعرصه هنرهای تجسمی، محمدرضا سنگری نویسنده در حوزه ادبیات عاشورایی، حسین فدایی حسین نویسنده و کارگردان نمایش های عاشورایی در حوزه هنرهای نمایشی و احمدرضا درویش کارگردان فیلم «رستاخیز» تجلیل به عمل آمد.
«رستاخیز» موضوع امروز ما و مساله دنیای اسلام است
محسن مومنی شریف نیز پس از اکران فیلم «رستاخیز»، این فیلم را بیانگر بلوغ سینمای ایران دانست و گفت: واقعیت این است که نسخه اولیه فیلم را دیده بودم و آن موقع هم من ایراد زیادی را در آن نمی دیدم. آورده این فیلم برای سینما و کشور ما بسیار فراتر از این اشکالات جزئی است که به آن پرداخته می شود.
وی با تاکید بر اینکه در این فیلم از چهره اسلام اموی افشاگری می شود، اظهار کرد: : فیلم «رستاخیز» در شرایطی نمایش داده می شود که جهان اسلام را درگیر خشونت و جنگ کرده اند و حقیقت اسلام ناب محمدی در میان هیاهوی این جنگ ها کمرنگ شده است. در چنین شرایطی فیلم «رستاخیز» به خوبی به ریشه ها پرداخته است و امیدوارم حاصل زحمات آقای درویش در عرصه انقلاب و دفاع مقدس مورد رضایت حضرت رسول اکرم(ص) و اثمه اطهار قرار گیرد.
رئیس حوزه هنری خاطرنشان کرد: مساله «رستاخیز» موضوع امروز ما و مساله دنیای اسلام است. از این نظر «رستاخیز» را می توان فیلمی استراتژیک محسوب کرد و به همین دلیل چشم پوشی از برخی اشکالات جزئی آن اجتناب ناپذیر است. نکته دیگر، با توجه به اینکه فیلم تاریخی است ولی به درام نیاز دارد؛ از طرف دیگر هم برای ایجاد درام نیز به شخصیت فرعی نیاز است، لذا طبیعی است وقتی درامی در فیلمی وجود دارد، به شخصیتی بیشتر و به شخصیتی کمتر پرداخته می شود.
توضیحات مومنی درباره نمایش چهرههای معصومین و ائمه اطهار
وی در ادامه سخنانش به برخی حواشی ایجاد شده برای این فیلم اشاره و تشریح کرد: در حال حاضر عمده افرادی که معترض به فیلم هستند به دو دسته تقسیم می شوند؛ نخست آنهایی که نسخه جدید فیلم را ندیده اند و با همان نگاه قدیمی به فیلم می پردازند و دوم اینکه اعتراض آنها به نشان دادن شبیه چهره حضرت ابوالفضل العباس است. بر این اساس باید ابتدا ببینیم که نظر فقه در این مورد چیست و در حقیقت باید بدانیم با استناد به نشان دادن چهره های معصومین در فیلمهایی که تا به حال پخش شده و خطابه مراجعی که وجود دارد و در سایت های آنها موجود است منع شرعی وجود ندارد. آنچه مراجع برای نشان دادن چهره معصومین می گویند این است که آنها معتقدند که اگر وهنی صورت نگیرد و چهره زیبا نشان داده شود و فردی که این نقش را بازی می کند سابقه نامناسبی در حوزه کاری خود نداشته باشد هیچ منعی از نشان دادن آن تصویر وجود ندارد. بر این اساس است که اکثر چهره های پیامبران از سینما و تلویزیون جمهوری اسلامی ایران نشان داده شده و حتی جهان اسلام هم آنها را پذیرفته و از آنها هم استقبال کرده است.
مومنی تاکید کرد: در حقیقت موضوع مهم این است که باید ببینیم فیلم چه پیامی دارد؛ باید بدانیم که «رستاخیز» حامل پیام بزرگی است و ما هم باید قدر آن را هم بدانیم.
سختگیری درباره فیلمهای دینی موجب گرایش فیلمسازان به فیلمهای عروسیساز میشود
وی با اشاره به سختگیریهای اینچنینی درباره فیلمها گفت: این قبیل سختگیری ها موجب می شود که در آینده هیچ کارگردانی به سمت ساخت آثار بزرگ دینی نرود. در این میان آقای درویش فردی با سابقه بالای دینی و انقلابی و در عرصه های دفاع مقدس است که فیلم هایش در راستای آرمان های انقلاب اسلامی بوده و 10 سال از عمر خود را برای ساخت این فیلم صرف کرده است. از ان طرف هم می بینیم که آقای مجید مجیدی فیلمی درباره پیامبر اکرم (ص) ساخته که در بیرون از مرزهای ما و در کشورهای منطقه توسط افراطی ها تهدید شده است. بنابراین این قبیل سختگیری ها موجب می شود که سینمای ما دوباره به سمت فیلم های عاشقانه و عروسی ساز برود.
رئیس حوزه هنری در پایان سخنانش گفت: حوزه هنری در حوزه حمایتی از فیلم «رستاخیز» تابع مقررات جمهوری اسلامی است و تا زمانی که مراجع قانونی منعی برای اکران آن ایجاد نکنند ما هم مانع اکران آن نمی شویم. البته فکر می کنم که اگر آنهایی که اعتراض می کنند نسخه جدید فیلم را مشاهده کنند متوجه میشوند که ایرادتی که به این فیلم وارد می کنند درست نیست، بنابراین به آن دسته از افراد توصیه می کنم که مجددا این فیلم را ببینند و سپس آن را دوباره قضاوت کنند.
پایان پیام/
نظر شما