مصلای ۲۰ ساله همدان چشم انتظار اعتبار

خبرگزاری شبستان: مسئول هماهنگی امور مصلی بزرگ همدان با بیان اینکه مصلای همدان مورد بی مهری دولت قرار گرفته است، گفت: با وجودی که ۲۰ سال از عمر مصلای بزرگ همدان می گذرد این مصلا تاکنون ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، استان همدان دارای شش مصلای نماز است که یکی از بی نظیرترین مصلاهای کشور در شهر همدان طراحی شده است که متاسفانه مورد بی مهری دولت قرار گرفته و تاکنون ردیف بودجه ای برای آن در نظر نگرفتند.

 

مصلّای همدان مجموعه‌ای از بناها و فضاهای لازم برای حضور خیل  جمعیت‌ و برگزاری مراسم عبادی، سیاسی، اجتماعی و انجام فعالیتهای متنوع فرهنگی،مذهبی و تفریحی می باشد.

 

در سفر پربرکت رهبر فرزانه انقلاب در سال 1383 به همدان که مایه خیر و برکت فراوان است و طبق فرمایش ایشان و پیگیری‌های انجام شده، 10 هکتار زمین به ساخت مصلای شهر همدان اختصاص یافت.

 

برای انتخاب طرح این پروژه بزرگ، مطالعات فراوانی انجام شده و از مصلاهای استان‌های مختلف کشور و حتی مصلاها و مساجد بزرگ کشورهای مختلف بازدید شده است که طرح مصلای همدان، طرح نمونه و بدون نقصی خواهد بود.

 

چندین سال از آغاز عملیات اجرایی پروژه مصلی همدان می‌گذرد ولی این پروژه هنوز به اتمام نرسیده و مشکلات بسیار آن سبب نارضایتی مردم این شهرستان شده است و با وجود اینکه چندین سال است که از کلنگ زنی مصلی می گذرد ولی هنوز این مصلی به اتمام نرسیده و همین مسئله نارضایتی شهروندان همدانی را به دنبال داشته است.

 

هنگامی که حسینیه امام خمینی(ره)  که نماز جمعه در آن برگزار می‌شد، ظرفیت کافی برای نمازگزاران را نداشت، احداث مصلی در این شهرستان در دستور کار قرار گرفت این مصلی اکنون  بخشی از آن ساخته شده و هنوز مشکلات حاد زیادی دارد.

 

در طول سال مردم دارالمؤمنين همدان هر هفته باشكوه و حضور پررنگ در نماز جمعه شركت مي‌كنند و هميشه به اندازه سقف ظرفيت حسينيه امام خميني(ره) محل برگزاري نماز جمعه صفوف نماز تشكيل مي‌شود.

 

حسينيه امام خميني(ره) همدان ظرفيت پذيرش چند هزار نفر را دارد و در طول سال اعياد و عزاداري‌هاي ائمه اطهار(ع) كه بيش از يك هزار نفر در آن شركت دارند در اين مكان مقدس برگزار مي‌شود.

 

مصلای همدان با کمبود بودجه مواجه است

مصطفی وزینی، مسئول هماهنگی امور مصلی بزرگ همدان به خبرنگار شبستان گفت: مصلی شهر همدان در سه فاز طراحی شده  که در حال حاضر عملیات اجرایی فاز اول آغاز شده است.

 

وی بیان کرد: ساخت مصلای همدان از زمان آیت الله نوری همدانی 20 سال پیش مطرح شده است و در حد عملیات انفجار سنگ پیش رفته بود و کلنگ زنی این مجتمع مذهبی و فرهنگی از سال ۸  ۸۳   همزمان با سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به این استان آغاز شد.

 

وی افزود: احداث فاز اول مصلی همدان در سال 91 منعقد و در سال 92 عملیات اجرایی آن شروع شد که تا کنون 32 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

 

وی تصریح کرد: فاز اول برای 15 هزار نفر نمازگزار طراحی شده و تاکنون  14 میلیارد تومان تأمین اعتبار شده است به طوری در دولت قبل 10 میلیارد تومان و از مقامات استانی 4 میلیارد تومان از محل تأمین اعتبار اختصاص یافته است.

 

مسئول هماهنگی امور مصلی بزرگ همدان با بیان اینکه این مصلی نیازمند 32 میلیارد تومان برای احداث و تکمیل فاز اول می باشد، بیان داشت: تاکنون 14 میلیارد تومان آن تأمین اعتبار شده و این در حالیست که به علت رکودی که در همه پروژه های عمرانی  کشور وجود دارد مصلی همدان هم تاکنون به بهره برداری نرسیده است.

 

وزینی خاطرنشان کرد: عملیات فاز دوم و سوم مصلی همدان برای 10 سال آینده طراحی شده است و ما درصدد تکمیل فاز اول این مصلی هستیم.

 

وی گفت: این مصلی الهام گرفته از باغ امام صادق(ع) در لبنان می باشد به طوری که به عنوان مجتمع فرهنگی، مذهبی و تفریحی محسوب می شود که دارای مرکزدرمانی، کتابخانه، یادمان شهدا، باغ تفریحی می باشد.

 

وی تصریح کرد: در سال های اخیر تملک این مصلی تصرف شده بود که با همت نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان 22 هکتار از تملک تفکیک شد.

 

وی خاطرنشان کرد: این مجموعه در فضای ۲۲ هکتار پیش‌بینی شده است که فاز نخست آن شامل سایت بزرگ مصلای مربوط به بخش مذهبی در مساحت ۸ هکتار برای برگزاری نمازهای جمعه و جمعی پیش‌بینی شده است.

 

وی بیان کرد: هر هفته مردم مؤمن و شهیدپرور همدان در نماز جمعه شرکت می‌کنند و تمام صفوف نماز در حسینیه امام تکمیل می‌شود و به سبب کمبود فضا در ماه رمضان از فضای خیابان‌ها و کوچه‌های اطراف نیز برای اقامه نماز جمعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

 

 

 

استان همدان دارای شش مصلای نماز است

حجت الاسلام سید صادق حسینی، رئیس سیاستگذاری ائمه جمعه استان همدان نیز گفت: استان همدان دارای شش مصلا در شهرستان های نهاوند، بهار، فامنین، جورقان، مهاجران و ملایر است.

 

وی افزود: در حال حاضر مصلای شهرستان های نهاوند و بهار به بهره برداری رسیده است و مابقی در دست اقدام می باشد.

 

وی تصریح کرد: به طور کلی مصلاهای استان همدان دارای 70 درصد پیشرفت فیزیکی می باشد و از سال گذشته هیچ گونه اعتباری در راستای احداث، تکمیل و تجهیز مصلاهای استان تخصیص داده نشده است.

 

رئیس سیاستگذاری ائمه جمعه استان همدان ابراز داشت: به طور میانگین برای تکمیل و ساخت هر مصلا نیازمند 500 میلیون الی یک میلیارد تومان می باشیم  .

 

حجت الاسلام حسینی بیان کرد: در شهرها و بخش های با جمعیت زیر 10 هزار نفر برنامه ای برای احداث مصلا نداریم و نمازگزاران می توانند در مسجد جامع به اقامه نماز بپردازند.

 

 

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 472596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha