مسجد قابلیت جهت دهی به اقتصاد مبتنی بر اسلام را دارد

امام جمعه فریدون کنار با اشاره به نقش مساجد در تبلور جهاد اقتصادی گفت: مساجد می توانند اقتصاد کشور را به سمتی که مورد تأکید اسلام است، جهت دهد.

آیت‌الله سیدمحمود جلالی، امام جمعه فریدون‌کنار با اشاره به نقش اساسی مساجد و کانون های مساجد در تبلور جهاد اقتصادی به خبرنگار شبستان گفت: مساجد به عنوان پرچم‌دار تبیین معارف اسلامی می توانند با راهنمایی ائمه جماعات و روحانیون در تبلور جهاد اقتصادی در جامعه اسلامی نقش ارزنده ای ایفا کنند.
وی با تأکید بر اینکه نتایج نمود دین در مباحث و معاملات اقتصادی در مسجد نمود و بروز می‌یابد، ادامه داد: با رجوع به صدر اسلام می‌بینیم که قراردادهایی که در اسلام جایز و غیر جایز محسوب می‌شد، آموزش تجار، اسلامی کردن اقتصاد همه متأثر از مسجد بود و مسجد اقتصاد آن دوران را به سمت و سویی که مورد تأیید اسلام بود، سوق می‌داد؛ بنابراین در حال حاضر نیز مسجد همچون صدر اسلام می‌تواند در اقتصاد کشور تأثیر بسزایی داشته باشد و اقتصاد کشور را به سمتی که مورد تأکید اسلام است، جهت دهد.
وی افزود: تا زمانی که در جامعه اسلامی علم و صنعت وابسته‌ای داشته باشیم، نمی‌توانیم به استقلال اقتصادی برسیم. از همین رو است که مقام معظم رهبری امسال را با عنوان جهاد اقتصادی نامگذاری کردند تا با تلاش علمی و افزایش تولیدات صنعتی همراه با ابداعات و ابتکارات، استقلال اقتصادی محقق شود.
امام جمعه فریدون‌کنار بیان کرد: در نظام اقتصادی تولید باید به گونه‌ای انجام شود تا کاهش هزینه‌ها را در پی داشته باشد و این مسئله باید در بخش‌های مختلف کشاورزی و صنعتی صورت بگیرد.
وی با اشاره به ریشه مشکلات اقتصادی که در زمان گذشته وجود داشته و تا امروز همراه جامعه اسلامی است، گفت: برای پیشرفت اقتصادی به دو مقوله علم و تولید نیاز داریم. در گذشته از نظر علمی تلاش قابل توجهی صورت نمی گرفت. در زمینه تولید نیز قدرت های استکباری بر ایران تسلط داشتند و غالب تولیدات فقط در جامعه سنتی و کشاورزی منحصر می شد.
آیت الله جلالی یادآور شد: در جهاد اقتصادی باید به شکل زیربنایی به بحث تولید علم و صنعت بپردازیم که در این راستا دانشمندان و پژوهشگران تا رسیدن به عرصه جهاد اقتصادی وظیفه خطیری دارند و باید در عرصه علم و فن آوری تلاش گسترده و مستمری داشته باشند.
وی ادامه داد: بحث استقلال اقتصادی زیربنای مسائل فرهنگی و نظامی است و رسیدن به استقلال اقتصادی یعنی استقلال و آزادی رای و اندیشه و استقلال نظامی. پس جهاد اقتصادی مسئله ای حیاتی است و در این راستا همه آحاد جامعه به ویژه خطبا و روحانیون و ائمه جماعات می توانند با تقویت روحیه وحدت و همکاری مردم را به تلاش و پشتکار دعوت کنند و باعث انسجام همه اقشار اجتماع در بحث اقتصادی شوند.
آیت الله جلالی ادامه داد: وحدت و انسجام باعث تحصیل امر جهاد اقتصادی می شود و مساجد با تبلیغ و ترویج روحیه جهادی می توانند نقش اساسی در تحقق این مسئله داشته باشند. تربیت علمای دین و دانشمندان متعهد در زمینه های دینی ضرورتی اجتناب ناپذیر و از اهم واجبات است.

وی با اشاره به لزوم ساخت مجتمع های فرهنگی و عبادی در جوار مساجد تاکید کرد و گفت: برای تبلیغ دین و معارف اسلامی همواره نیازمند ساخت حوزه علمیه و مساجد هستیم زیرا با توجه به استقبال جوانان از حوزه های علمیه مشهد، قم و اصفهان، این مراکز جوابگوی نیاز جوانان نیستند و باید در همه شهرها امکاناتی برای یادگیری علوم دینی فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه در روستاها، مدارس و بخش های فرهنگی کشور به شدت نیازمند حضور روحانی هستیم، خاطرنشان کرد: تربیت علمای دین و دانشمندان متعهد ضرورتی اجتناب ناپذیر و از اهم واجبات است.

پایان پیام/
 

کد خبر 47259

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha