خبرگزاری شبستان -گیلان، بیماری ام اس یک بیماری شایع در کشور است که تاکنون دلایل ابتلاء به این بیماری در افراد مشخص نشده است و نظر قطعی در این بیماری که مشخص شود به چه دلایلی است، ارائه نشده است.
بیماری ام اس، یک حمله عصبی است و موجب فلج شدن و اختلالات روانی در افراد خواهد شد، بر اساس آمار رسیده زنان دو برابر مردان به این بیماری مبتلا می شوند، ورزش کردن، استراحت و استفاده از داروهای تجویزی پزشک موجب کاهش این بیماری می شود ولی باعث درمان نخواهد شد.
پای درد دل این بیماران که مینشینی همه گلایه است از نامهربانیها، دیده نشدنها، ترحمات، کمبود امکانات و ... هیچ یک از ما نمیتوانیم مشکلات و سختیهای زندگی آنان را درک کنیم اما میتوانیم با حذف نگاه ترحم آمیز به آنها کمکی برای موفقیتشان باشیم. این بیماری خبر نمیکند، زن و مرد، پیر و جوان، پولدار و فقیر هم نمیشناسد، و کنار گوش همه ماست شاید یک لحظه ما هم.....
متاسفانه آمار افزایش مبتلایان به ام اس بسیار نگران کننده است و درمان هم ندارد پس باید فکری برای توانمند کردن این بیماران داشت تا بتوانند به زندگی عادی خود ادامه دهند.
شناسایی یک هزار و 200 بیمار ام اس در گیلان
دکتر حمید رضا حاتمیان، مدیر گروه و رئیس انجمن ام اس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: تاری دید، اختلال حسی و اختلال روحی و روانی از مهمترین علائم این بیماری است.
وی با بیان اینکه متاسفانه این بیماری قابل درمان نیست ولی می توان آن را کنترل کرد گفت: 20تا 40 سالگی سنینی است که افراد به این بیماری مبتلا میشوند و تاکنون یک هزار و 200 بیمار ام اس در گیلان شناسایی شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: دلایل ابتلاء به این بیماری شناخته شده نیست و ژنتیکی است این بیماری به مرور زمان باعث تخریب مغز انسان و فلج شدن افرادخواهد شد.
دکتر حاتمیان در ادامه خاطر نشان کرد: بیمار میتواند همه نوع غذا را مصرف کند ورزش و استراحت و استفاده از داروها میتواند بیماران را در کاهش درد بیمار یاری کند.
متاسفانه اغلب افراد تصور می كنند ام اس به معنای ناتوانی كامل فرد است و تصویری كه از ام اس در ذهنشان است، فردی است كه روی صندلی چرخدار نشسته و توانایی حركت ندارد و این در حالی است كه بسیاری از این بیماران میتوانند زندگی عادی خود را بدون هیچ مشكلی ادامه دهند و فقط نیازمند امکانات و تجهییزات هستند.
اطلاع رسانی بیماری ام اس در جامعه ضعیف است
مهری فلاحی، مددکار ام اسی انجمن ام اس گیلان متولد سال ۶۸ است که در مورد بیماریاش میگوید: از سال ۸۶ هم زمان با قبولیم در کنکور در رشته مهندسی مدیریت پروژه؛، به بیماری ام اس مبتلا شدم.
وی با بیان اینکه اطلاع رسانی این بیماری متاسفانه در جامعه ضعیف است گفت: از مسئولان امر خواهشمندم این بیماری را بیش از پیش از طریق رسانههای متعدد به جامعه بشناسانند چرا که برخی افراد فکر میکنند این بیماری واگیردار است.
فلاحی اذعان کرد: وقتی جوانی مبتلا به این بیماری شد در هنگام ازدواج، مشکلاتی ایجاد میشود وطرف مقابل فکر میکند این بیماری واگیردار است در صورتی که این بیماری هیچ خطری برای دیگران ندارد و با فعالیتهای ورزشی میتوان این بیماری را مهار کرد.
مددکار انجمن ام اس گیلان در ادامه به خاطرهای از مبتلا شدن به این بیماری پرداخت و گفت: وقتی فهمیدم به این بیماری مبتلا شدم تا مدتی به کسی نگفتم و یک روز وقتی به تنهایی به مطب دکتر مغز و عصاب رفتم یکی از آشنایان مرا دید و به بستگان و خانوادهام اطلاع داد و آن روز تلخترین خاطره از زندگی بودم چرا که هیچ یک از اعضای خانوادهام از بیماریم اطلاعی نداشتند.
فلاحی تصریح کرد: خاطره شیرین بیماری ام اس من این بود وقتی به انجمن برای حمایت رفت و آمد میکردم با یکی از خانمهای مددکار آشنا شدم که بعد از مدتی به دلیل پشتکاری که داشتم مرا به جای خود در این بخش مشغول فعالیت کرد و از اندوهم کاسته شد.
وی بابیان اینکه نگذاشتم ناامیدی و مایوس در من راه پیدا کند، افزود: این بیماری مانع فعالیتم در اجتماع نشده است بلکه مانند گذشتنه به فعالیتهایم ادامه میدهم.
مددکار انجمن ام اس اظهار کرد: بیماران ام اسی هنگامی به انجمن ام اس مراجعه میکنند خیلی ناراحت و گریان هستند و به این بیماران سفارش میکنم هیچ گاه نگران نباشند و با توکل به خدا به فعالیت خود در اجتماع ادامه دهند چرا که با فعالیت بیشتر بیماری را فراموش کرده و اثرات منفی بیماری در بدن کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه 12 نوع آمپول تزریقی ام اس وجود دارد که بنا بر دستور پزشک به بیماران تجویز میشود، گفت: حمایتهای ویژهای از طریق انجمن ام اس به بیماران میشود و بیشتر داروها و آمپولهای خارجی که باید تجویز شوند رایگان و با هزینه کم است.
فلاحی به حمایتهای انجمن ام اس از بیماران پرداخت و افزود: برگزاری تورهای رایگان، آموزش تزریق آمپولهای ام اسی، استخر شنا و معرفی به بهزیستی جهت کاهش داروهای درمانی از جمله مهمترین حمایتهای است که توسط انجمن ام اس به بیماران انجام میشود.
مسئولان باشگاهی برای بیماران ام اس تاسیس کنند
نسیم کریمی متولد سال 72 یکی از بیماران ام اسی گیلان است که دو سال است به این بیماری دچار شده است به خبرنگار شبستان گفت: نگذاشتم بیماری ام باعث دلسردی من شده و ار فعالیتهای اجتماعیام بکاهد.
وی با اشاره به علاقهاش به رشته نقاشی اذعان کرد: از کودکی با تشویق اولیاء توانستم در بخش های مختلف نقاشی فعالیت کرده و در این زمینه مهارتهایی کسب کنم که همین مهارتها باعث شد تا امروز که گرفتار ام اس هستم خانه نشین نشده و به رشته ام ادامه دهم.
کریمی تصریح کرد: اکنون در بخش رنگ و روغن، مداد رنگی و غیره تدریس میکنم و سعی می کنم تا این بیماری را مهارکنم.
این بیمار ام اسی اذعان کرد: از طریق بهزیستی گیلان حمایتهای ویژهای به بیماران ام اسی انجام میشود ولی از مسئولان امر میخواهم تا یک باشگاه ورزشی برای بیماران ام اسی ایجاد کنند زیرا ورزش یکی از ابزار مهار این بیماری است و برای ما سخت است که در باشگاههای عادی زیرنگاه ترحم دیگران به ورزش بپردازیم و باید مکان ورزشی مخصوص به خود داشته باشیم.
وی اذعان کرد: بیماری ام اسی یک بیماری تخریب حافظه است و ناخودآگاه درسنین جوانی افراد مبتلا به این بیماری عصبی میشوند.
کریمی اظهار کرد: علاقه، تلاش و فعالیت در بخش نقاشی و تدریس به کودکان باعث شده است که بیماری را فراموش کنم.
پایان پیام /
نظر شما