ورود جوانان زیر 18سال به مساجد ممنوع شد!

دولت تاجیکستان به بهانه مقابله با گسترش وهابیت طی قانونی جوانان زیر 18 سال را از ورود به مساجد این کشور منع کرد این در حالی است که در بلغارستان نیز حمله مجدد به مسجد صوفیا در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دولت تاجیکستان در راستای مبارزه با آنچه که "اسلام تندرو" می‌خواند و به بهانه مقابله با گسترش وهابیت طی قانونی جوانان زیر 18 سال را از ورود به مساجد منع می‌کند!

 

دولت تاجیکستان در راستای مبارزه با آنچه که "اسلام تندرو" می‌خواند درصدد تهیه قانونی برای ایجاد محدودیت‌هایی برای مسلمانان است.
بنابر گزارش پایگاه خبری العربیه، حکومت تاجیکستان در این قانون جوانان زیر 18 سال را از حضور در مساجد منع کرده و آموزش در مدارس دینی غیردولتی را ممنوع می کند.


این قانون که توسط مجلس تاجیکستان تهیه شده قرار است به زودی به مجلس سنا ارسال شود و گفته می‌شود این قانون حتما در این مجلس تصویب خواهد شد و پس از آن باید به امضای امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان برسد.

 

بنابراین گزارش، تاجیکستان که در این روزها شاهد اعمال محدودیت‌های بیشتر برای نیروهای اسلامگرا است، همچنین در روزهای آینده شاهد محاکمه پدرانی در منطقه "خاتلون" است، که فرزندان خود را برای تدریس دورس دینی به خارج از کشور اعزام فرستاده‌اند و این پدران ممکن است به دو سال زندان یا غرامتی در حدود 17 تا 35 هزار دلار محکوم شود.
 

دستگاه قضایی تاجیکستان اعلام کرده است که این پدران به اجبار فرزندان خود را به این مدارس فرستاده‌اند و دادستانی براساس ماده 164 قانون جنایی تاجیکستان این افراد را محاکمه می‌کند.


این در حالی است که منطقه "خالتون" در تاجیکستان فقیرترین منطقه این کشور محسوب می‌شود و برای همین منظور پدران، فرزندان خود را به مدارس دینی می‌فرستند که تحصیل در آنها برای سال‌های طولانی رایگان است و دولت تاجیکستان معتقد است که این فرزندان تروریست و تندور به کشور بازمی‌گردند.

 

بنابر این گزارش مدیر انستیتو مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری تاجیکستان می‌گوید: در ده ساله اخیر مردم تاجیکستان متدین‌تر شده‌اند.


سوخروب شاریپوف می‌افزاید: 95 درصد مردم تاجیکستان مسلمان حنفی مذهب هستند که سالیان سال تحت لوای حکومت الحادی شوروی زندگی می‌کردند.


وی با اشاره به عدم رابطه بین ساخت مساجد و مدارس دینی در تاجیکستان با تندروی اسلامی تاکید می‌کند: تندروهای مسلمان در تاجیکستان از خارج به این کشور وارد می‌شوند و تبلیغ می‌کنند.


بنابراین گزارش، وهابیت در سال‌های اخیر نفوذ بالایی در کشورهای آسیای مرکزی پیدا کرده است و فقر بالای مردم تاجیکستان موجب گسترش بیشتر وهابیت در این کشور شده است که به نظر می‌رسد ایران می‌تواند به علت نزدیکی فرهنگی با تاجیکستان در مقابله با وهابیت در این کشور فعالیت بیشتری داشته باشد.

 

حمله مجدد به مسجد صوفیا

بنابر گزارش دیگری، رسانه‌های بلغارستان از جمله روزنامه کلاسا به نقل از روابط عمومی مفتی‌گری اعظم مسلمانان در بلغارستان اعلام کردند در تاریخ 22/3/90 پیش از نماز صبح، نگهبان مسجد پایتخت بلغارستان مورد حمله قرار گرفته است.


این اقدام توسط چهار نفر رخ داده که وارد حیاط مسجد شده‌اند. آنها از بالای دیوار عبور کرده و نگهبان مسجد تلاش کرده بود تا مانع ورود آنها به مسجد شود که منجر به درگیری آنان شده بود.

 

بنا به گزارش مفتی‌گری، زمانی که اولین نمازگزاران وارد مسجد شده، نگهبان را در حال بیهوشی و غرق در خون دیده و وی را به بیمارستان انتقال داده‌اند.

 

حسین حفیظف، دبیرکل مرکز روحانیت اسلامی بلغارستان، در مصاحبه‌ای با سایت خبری بگ دنس اعلام کرد که این نخستین مورد خرابکاری و ابراز خشونت نیست، زیرا پس از حوادث 20 ماه می 2011، (حمله طرفداران حزب اتکا به نمازگزاران مسجد صوفیا) چندین بار حملات صبحگاهی افراد ناشناس را به پلیس اطلاع داده‌ایم.

 

روزنامه دوما بلغارستان نیز با درج خبری مبنی بر رنجش مسلمانان این کشور از دولت اعلام کرد حملات اخیر علیه مسلمانان در بین پیروان دین اسلام در این کشور این نگرانی را به وجود آورده که جایی در بلغارستان ندارند.

 

مفتی‌گری اعظم بلغارستان نیز در بیانیه‌ای مطبوعاتی در این زمینه اعلام کرد که اقدامات و خرابکاری‌های اخیر علیه مسلمانان و تنها مسجد صوفیا، ممکن است باعث این نتیجه‌گیری شود که از این پس مسلمانان در گروه‌ها و مجموعه‌های بزرگتر، در مساجد حضور یابند و داوطلبانه حفاظت از آن را برعهده گیرند.

 

مفتی‌گری بلغارستان در ادامه بیانیه خود آورده است: آخرین حملات به نگهبان مسجد نشان می‌دهد که دولت یا در شرایطی نیست که از آنها محافظت کند و یا تمایلی به این کار ندارد.

 

در ادامه آمده است: روش‌های فشار فیزیکی، روانی، اقتصادی و اجتماعی برای ما از وقایع و حوادث کاملا تاریخی شناخته شده است. اگر برخورد جدی با اینگونه فشارها صورت نگیرد این روند در آینده نیز ادامه دارد. 

 

به عقیده مفتی‌گری اعظم، جامعه بلغارستان نسبت به دین اسلام، ارزش‌های اسلامی و جامعه مسلمانان با خصومت نگاه می‌کند. استراتژی عمومی پذیرش مسلمانان در جریان می‌باشد و چنین رویه‌ای ممکن است منجر به جنگ داخلی شود. حدود یک میلیون مسلمان در بلغارستان زندگی می‌کنند.

پایان پیام/

کد خبر 47256

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha