حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه فعالیت های تبلیغی و ترویجی نقش بسزایی در میان فعالیت های قرآنی در زمینه توسعه فرهنگ و معارف قرآنی دارد ، اظهارداشت : در کنار فعالیت های آموزشی و پژوهشی ، اگر فعالیت تبلیغی و ترویجی نباشد ، چرخه فعالیت های قرآنی کامل نمی شود و در کل فعالیت های آموزشی و پژوهشی هم دیده نمی شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از بارزترین فعالیت های ترویجی ، برگزاری نمایشگاه است که دستاوردهای قرآنی ایران اسلامی ، موسسات و نهادهای قرآنی را به نمایش می گذارد و منجر به هم افزایی ، کسب اطلاعات و انتقال تجربیات می شود که این دستوردی بزرگ است.
حسینی با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن یک دستاورد بزرگ است که به لطف خداوند امسال بیست و سومین دوره آن در حال برگزاری است ، افزود : نمایشگاه های مختلفی در بازه های مختلف زمانی هرساله برگزار می شود اعم از اقتصادی ، فرهنگی و صنعت که بطور مثال به نمایشگاه های ویژه ایام نوروز و نمایشگاه کتاب می توان اشاره کرد که در هرکدام از آنها هر بار نیازهای مردم شناسایی و به آن پرداخته شده و مورد استقبال قرار می گیرند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه باید نیازهای مردم و مخاطبان را در زمینه های مختلف شناسایی کنیم ، تصریح کرد : در حوزه هایی که خوب تبلیغ شده و محصولات به سبک فاخر و براساس نیازهای مردم ارائه شده با استقبال مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه بین المللی قرآن اگر بنا داریم با استقبال مردم مواجه شود ، باید بصورت جذاب برگزار شود ، افزود : در این نمایشگاه باید علاوه بر پوشش نیازهای تخصصی اقشار خاص ، نیازهای مردم پاسخ گفته شود که در این زمینه باید با مطالعه نیازمندی های مردم ، آثار و محصولات را ارائه کنیم تا موجب استقبال شود.
حسینی اضافه کرد : تبلیغات ، انتخاب مکان برگزاری مناسب ، در نظر گرفتن امور رفاهی مختلف و ... نیز از عوامل جذب مخاطب است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به این سوال که برگزاری نمایشگاه های متعدد قرآنی در تهران ضعف است یا قوت ، تصریح کرد : برخی اماکن از قبیل امامزادگان و اماکن مذهبی دارای مخاطب خاص هستند که می توان با برگزاری نمایشگاه قرآن ، محصولات را به قشر خاصی عرضه کرد.
وی ادامه داد: کار موازی ، ارائه محصولات و برنامه ها برای یک قشر خاص است که در خصوص نمایشگاه شامل برگزاری در نقاط مختلف با هدف ارائه به یک قشر خاص است و اگر نمایشگاه مصلی مخاطب خوبی دارد و نمایشگاه بین المللی در باغ موزه هم مخاطب خوبی دارد این تعدد قوت است اما اگر این تعدد موجب سردرگمی مخاطبان و همچنین کاهش بازدیدکننده هر دو شود ، یک ضعف است.
حسینی با بیان اینکه متولیان برگزاری نمایشگاه در مصلی و باغ موزه و در هرنقطه دیگر شهر باید اقدامات خود را ارزیابی کنند، تصریح کرد : بررسی شود که نحوه برگزاری نمایشگاه در گذشته مناسب تر بوده یا حال که در این خصوص می توانند از مردم نظرسنجی کنند و با کارشناسان و مسئولان مصاحبه بگیرند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به سوالی پیرامون عدم حضور قاریان مصری در محافل انس با قرآن نمایشگاه امسال خاطرنشان کرد : در زمان برگزاری نمایشگاه در سطح ملی هماهنگی های لازم میان مسئولان برگزار کننده و اوقاف برای حضور قاریان مصری مدعو صورت می گرفت اما امسال با بنده به عنوان متولی این امر در سازمان اوقاف هیچ گونه مکاتبه ای صورت نگرفت.
نظر شما