ایده تجهیز مدارس کشور به کتاب باید بومی‌سازی شود/ از ویترین مدرسه غفلت کرده‌ایم

خبرگزاری شبستان: صالحی گفت: ایده تجهیز مدارس کشور به کتاب، بومی‌سازی شود و همچنین مشارکت تشکل‌ها و نهادهای مختلف در آن مانند شهرداری ها، خیرین، اولیا، دانش آموزان و غیره در آن افزایش یابد و مدرسه باید پایگاه کتابخوانی باشد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم رونمایی از طرح تجهیز کتابخانه‌های کلاسی مدارس ابتدایی استان‌ها و مناطق مرزی کشور امروز 21 تیرماه با حضور «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزارت ارشاد و «حمیدرضا کفاش» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش در دبیرستان مفتح برگزار شد.

 

سیدعباس صالحی در این مراسم در سخنانی گفت: کتابخوانی در حال حاضر در کشور ما یک دغدغه بسیار جدی است، به ویژه با اطلاعات گذری که از طریق تکنولوژی‌های جدید و نیز رسانه‌هایی که ممکن است حاوی این اطلاعات باشند، به دست تک‌تک ما می‌رسد. کتاب، دانش پایدار و عمیق را به وجود می‌آورد و کتابخوانی امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: احساس مشترک هر دو مجموعه وزارت ارشاد و وزارت آموزش و پرورش این بود که کتابخوانی را به مساله‌ای ضروری در افراد تبدیل کنند و از آنجا که دوران کودکی، مقطعی مهم و اثرگذار در ضروری شدن کتابخوانی در افراد است سال گذشته تفاهم نامه ای را به همین منظور با معاونت فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش به امضا رساندیم.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد تاکید کرد: از ویترین مدرسه برای کتاب غفلت کرده‌ایم چراکه این ایده جذابی است که هر کلاس بتواند یک کتابخانه داشته باشد چراکه در دسترس بودن کتاب، عطش دانش آموز را به مطالعه آن بیشتر می‌کند.

 

وی با بیان اینکه یک کتابخانه کلاسی باید متناسب با سن و پایه تحصیلی دانش آموزان باشد، گفت: ما در کلاس واسطه ای به نام معلم داریم که می‌تواند بین بحث آموزش و کتابخوانی، یک نسبت مثبت برقرار کند و هدایتگر دانش آموزان به سمت کتاب و کتابخوانی باشد؛ کتابی که در یک کتابخانه کلاسی قرار می‌گیرد، نباید دکور باشد و باید مصرف شود؛ انتخاب مناطق مرزی و محروم کشور برای اجرای این طرح یکی از اولویت های آموزش و پرورش بود.

 

صالحی تاکید کرد: مساله دیگری که شاهد آن بودیم مشارکت دو دستگاه آموزش و پرورش، وزارت ارشاد و ناشران بود که یک همبستگی خوب را به میدان آورد. ما تا آنجا پیش خواهیم رفت که بتوانیم ادعا کنیم که همه کلاس های ما یک کتابخانه دارند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: در این طرح به دنبال این هستیم که ایده تجهیز مدارس کشور به کتاب، بومی سازی شود و همچنین مشارکت تشکل‌ها و نهادهای مختلف در آن مانند شهرداری ها، خیرین، اولیا، دانش آموزان و غیره در آن افزایش یابد و مدرسه باید پایگاه کتابخوانی باشد.

 

معاون فرهنگی ارشاد توضیح داد: ما به دنبال تجهیز کتابخانه های مدارس هم هستیم که در این قسمت هم ایده هایی وجود دارد که یکی از آنها ضرورت نوعی بازنگری در فعالیت های کتابخانه های مدارس است. وزارت ارشاد برای برداشتن گام های جدی تر در این حوزه اعلام آمادگی می کند؛ وزارتخانه های ارشاد و آموزش و پرورش در آینده ای نه چندان دور به سند ترویج کتابخوانی در مدارس دست یابند و بر سر آن به توافق برسند.

 

تجهیز 6 هزار و 500 کلاس درس به کتاب در هفته آینده

«همایون امیرزاده» مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی در این نشست در سخنانی گفت: تاکنون 4 جلسه فی مابین معاونت فرهنگی ارشاد و معاونت پرورشی آموزش و پرورش برگزار شده و این تفاهم نامه دو مرحله را پشت سر گذاشته است. مرحله اول برگزاری 50 هزار نمایشگاه در 50 هزار واحد آموزشی بود که سال گذشته انجام شد و مرحله دوم همین طرح تجهیز است که در شرف انجام است. مجموع اعتبار آن 80 میلیارد و 600 میلیون ریال است که با مشارکت سه میلیارد ریالی معاونت پرورشی آموزش و پرورش، 3 میلیارد ریالی معاونت فرهنگی ارشاد و دو میلیارد و 600 میلیون ریالی 157 ناشر فراهم شده است.در مجموع 16 استان از این طرح برخوردار می‌شوند که 65 منطقه عشایری و مرزی و 125 منطقه روستایی نیز در کنار استانها تجهیز خواهند شد.

 

امیرزاده از تجهیز 6 هزار و 500 کلاس درس به کتاب در هفته آینده خبر داد و افزود: 1700 واحد آموزشی شامل این طرح هستند و 157 جلد کتاب در اختیار مجموعه‌های مورد نیاز قرار می‌گیرد که معادل بهره مندی هر آموزشگاه در این طرح 500 هزار تومان است.

 

پایان پیام/

کد خبر 472466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha