ایران هسته ای؛ محتوای توافق جامع

خبرگزاری شبستان: بنابر اخبار منتشر شده به نظر می رسد محتوای توافق جامع هسته ای کاملا بر حق ایرانیان باشد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ساعاتی مانده به پایان مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ از اخباری که منتشر می شود به نظر می رسد حقانیت هسته ای ایران به صورت کامل در توافق درج شده باشد.

بنابراین گزارش در این زمینه شبکه خبری سی ان ان با اشاره به نزدیک شدن به امضای توافقی بین ایران و گروه 1+5 نوشت: جمهوری خواهان سنای آمریکا همچنان درباره توافق قریب الوقوع مظنون هستند و آن را مطلوب ایران و نه آمریکا می دانند.

این شبکه خبری در گزارشی به قلم 'اریک برادنر' افزود: جمهوری خواهان سنا، دولت 'باراک اوباما' رئیس جمهوری آمریکا را بر سر توافقی که هنوز اعلام نشده تحت فشار قرار داده اند.

دراین گزارش آمده است:' ما تاکنون می دانیم که این توافق، ایران را در آستانه هسته ای شدن قرار می دهد. به نظر می رسد که رویکرد دولت کنونی آمریکا دستیابی به توافق دلخواه ایران است. بنابراین، من فکر می کنم در صورت تکمیل چنین توافقی، متقاعد کردن کنگره بسیار دشوار خواهد بود.'

'آنها در بحبوحه انتقادها از مذاکرات گفته اند، اوباما باید برای اجرای توافق هسته ای حمایت 34 نفر از 100 سناتور آمریکایی را کسب کند.'

سی ان ان نوشت: مذاکره کنندگان در وین گفته اند که به امضای توافقی نزدیک هستند که جاه طلبی هسته ای ایران را متوقف و سانتریفیوژهای این کشور را محدود خواهد کرد و بازرسی ها را در مقابل لغو تحریم هایی که اقتصاد این کشور را تحت فشار قرار داده، افزایش خواهد داد.

'اما این توافق از مدتها قبل با مخالفت جمهوری خواهانی مواجه بوده که می گویند اوباما بیش از حد در مقابل ایران تسلیم شده است، به ویژه آن که مهلت بسیاری از مفاد توافق در یک دوره 10 تا 15 ساله منقضی خواهد شد.'

به گزارش سی ان ان، جمهوری خواهان روز یکشنبه و در بحبوحه انتشار گزارش هایی درباره حصول توافق در آینده نزدیک، دور جدید انتقادهای خود را از سرگرفتند.

'تام کاتن' سناتور جمهوری خواه از ایالت آرکانزاس در برنامه 'فیس د نیشن' گفت: ' آمریکا باید به جای باز کردن پنجره دیپلماسی، ایران را با 'تهدیدی معتبر درباره استفاده از نیروی نظامی' و 'عقب نشینی از مذاکرات' تحت فشار قرار دهد.'

وی گفت: ' هر توافقی که حاصل شود برای آمریکا و جهان خطرناک خواهد بود.'

'لیندسی گراهام' سناتور جمهوری خواه ایالت کارولینای جنوبی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا، در گفتگو با برنامه 'استیت او یونیون / State of Union' (وضعیت اتحادیه) سی ان ان گفت که وضعیت مطلوب در حال حاضر، حفظ توافق موقت تا زمان جانشین جدید اوباما است.

وی افزود:' هر نامزد جمهوری خواهی، البته به غیراز 'ران پل' سناتور جمهوری خواه از کنتاکی، بهتر از اوباما خواهد بود چرا که عملکرد دولت اوباما از دیدگاه ایرانی ها ضعیف است.'

گراهام گفت: 'دستیابی به توافق بد با ایران، بدترین نتیجه احتمالی است، زیرا باعث آغاز رقابت تسلیحاتی خواهد شد و بر اساس توافق مورد مذاکره تضمین می شود که آنها (ایرانی ها) به قدرتی هسته ای تبدیل شوند. هدف، برچیدن برنامه هسته ای آنها بود و ما اکنون در حال محدود کردن چنین برنامه ای هستیم.'

علاوه براین، حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رییس جمهور طی یادداشتی در صفحه توییتر خود تاکید کرد که لحظه تاریخی درحال فرارسیدن است؛ این لحظه، فقط حل موضوع جعلی هسته ای ایران نیست، بلکه لحظه برتری مذاکره برمقابله، وپیروزی فضیلت است.

در متن این یادداشت آمده است: دکترروحانی شب گذشته گفت: وعده‌ای که دردوران انتخابات، به مردم برای حل معضل هسته‌ای دادم، تابدین‌ جا عملی شده است.

سپاس ملت ایران که بامقاومت قهرمانانه خود، درجامعه جهانی خوش درخشیدند ؛چراکه دکترروحانی، وعده"تعامل سازنده"را داده بود؛ واکنون که تعامل سازنده، درحال پیروزی است، ایشان می گوید به وعده خود در انتخابات عمل کرده است.زیرا اصل تعامل ومذاکره، فضیلتی خردمندانه ومتمدنانه است؛ تعامل ومذاکره، نماد قدرت ملی است؛ تعامل ومذاکره راهی برای عبوراز بحران هااست.

روحانی بزرگترین وعده انتخاباتی خودکه امری ملی ومورد نظررهبری بود رابه انجام رساند؛ ایشان درواقع هم خواست ملی وهم نظررهبری را به کرسی نشانده است، زیرا این مذاکرات مبتنی برقدرت ملت ایران، فتوای رهبری، سیاست نرمش قهرمانانه ایشان و درایت ها و سیاست ورزی های هنرمندانه دکترروحانی بوده است.

این مذاکرات سه ویژگی داشت؛ بین المللی و با قدرت های جهانی بود، دراوج بی اعتمادی طرفین صورت می گرفت، بازیکنان و تماشاگران، هردونقش آفرینی می‌کردند.

روحانی توانست درعرصه خارجی قدرت ملی، توان دیپلماسی، وهنرمذاکراتی و درعرصه داخلی انسجام و یکپارچگی، وحدت ملی وهمدلی وهمزبانی رابه نمایش بگذارد، لذا توافق که انجام، و قطعنامه که صادرشود، تمامی طرف های مذاکرات مجبور به تایید آن خواهند بود؛ از شورای امنیت تا اتحادیه اروپا و از آنجا تا کنگره آمریکا؛ حتی کنگره هم نمی تواند آن را ردکرده واعتبار و امضای بین المللی آمریکا را خدشه دار کند؛ دردادگاه قانون اساسی آمریکا،مطالب جالبی درخصوص کنگره هست!

لذا لحظه تاریخی درحال فرارسیدن است؛ این لحظه، فقط حل موضوع جعلی هسته ای ایران نیست، بلکه لحظه برتری مذاکره برمقابله، وپیروزی فضیلت است.این پیروزی، متعلق به ایران، مقام معظم رهبری، ملت ودولت، وهمه مردم وسیاسیون وموافقین ومخالفین ومنتقدین است.اکنون که درحال عبورازاین پیچ تاریخی هستیم: پیام ملت، وحدت ملی، انسجام ویکپارچگی است.اکنون که درحال عبور از این پیچ تاریخی هستیم، پیام ایران، صلح و ثبات ودوستی درمنطقه است، تعامل ودوستی برای حل مشکلات وعبورازبحران ها با گفت‌وگواست.

اکنون که درحال عبورازاین پیچ تاریخی هستیم، پیام ایران،تعامل سازنده وهمکاری باتمامی جامعه جهانی ازطریق مذاکره وتمسک به گفت‌وگو است.

پایان پیام/

کد خبر 472456

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha