آنگونه که در دین مبین اسلام به تغذيه و غذا خوردن صحیح اهميت داده می شود، در هيچ يك از ادیان دیگر به چشم نمي خورد.
قرآن کریم در سوره عبس آیه 24 چنین ميفرماید: « فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ »یعنی آدمی باید به غذایش، خوراکش و به آنچه می خورد توجه داشته باشد که از هر نظر پاک و تمیز، حلال، مباح و قابل خوردن باشد و از نظر بهداشت و سلامتی بایستی دقت کافی داشته باشد که آنچه می خورد سالم باشد و چه از نظر ظاهر و چه از نظر باطن آلوده نباشد.
همچنین انسان نبايد حق کسی را بخورد و توجه داشته باشد که چه می خورد و به اندازه کافی بخورد و آیا آنچه می خورد، خوردنی است؟ و نیز بنگرد که آفرینش چقدر در به وجود آمدن این غذا از عناصر و عوامل مختلف استفاده کرده است و چه نیروهایی بکار رفته تا این غذا به صورت کنونی درآمده است.
نظر معصومين (علیهم السلام) نيز اهميت بي اندازه تغذيه را به ما گوشزد مي كند در این راستا رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده اند: "معده خانه تمام دردها و بيماري ها است پيشگيري، بهداشت و درمان بيماري هاي جسم و روح و روان انسان ها ميسر نخواهد بود تا زماني كه تغذيه و خوردن و آشاميدن آنان كامل و صحيح نباشد."
همچنین خداوند در آیه 51 سوره مومنون می فرماید: "يا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً، ای پیامبران از غذاهای پاکیزه بخورید و عمل صالح انجام دهید"، تاثیر غذای پاک و سالم در ایجاد زمینه ی انجام عمل صالح از این آیه فهمیده می شود.
طب اسلامی در حقیقت طب پیامبراکرم (صلى الله عليه و آله و سلم) است
آیت الله عباس تبریزیان، پدر طب اسلامی در خصوص طب اسلامی گفت: طب اسلامی در حقیقت طب پیامبر اکرم (صلى الله عليه و آله و سلم) است و خود پیامبر فرموده است «من طب دارم و طب من با طب های دیگر متفاوت است و من به طب دیگران نیاز ندارم بلکه دیگران به طب من نیاز دارند» و این خود نشان دهنده این مهم است که طب اسلامی برگرفته از پیامبر اسلام (صلى الله عليه وآله وسلم) و همواره طب برتر است.
پدر طب اسلامی با اشاره به تفاوت های طب اسلامی و سنتی اظهار داشت: طب اسلامی کاملا با طب سنتی متفاوت است چرا که منابع آنها با هم فرق دارد، منبع طب اسلامی قرآن و روایات اما منبع طب سنتی همان طور که ابوعلی سینا در کتاب خود نوشته است، شامل گفته های علمای یونانی مانند: جالینوس، سقراط و... که متاسفانه دچار تحریف شده است و کاربرد چندانی ندارد.
وی افزود: طب اسلامی بدون تحریف و سالم بدست ما مسلمانان رسیده است در حالی که طب سنتی در دین مسیحیت دچار تحریف شده است همانطور که استفاده از گوشت و خون خوک در طب آنها در تجویز های سنتی دیده می شود، یقیننا این ها در طب انبیاء نبوده است و به مرور زمان وارد طب سنتی شده است.
آیت الله تبریزیان در ادامه سخنان خود ادامه داد: طب اسلامی یک طب جامع است و هم مسائل بازدارنده وپیشگیری امراض مطرح شده و هم نحوه درمان بیماری ها در آن عنوان و مشخص شده است و جزئیات تغذیه و بهداشت فردی در دین اسلام بین گردیده است و هم چنین بهترین درمان ها و قوی ترین درمان ها در طب اسلامی وجود دارد چراکه طب اسلامی علاوه بر دارو از آموزه هایی در غالب دعا نیز استفاده می کند که به اذعان اطباء و مردم تاثیرات زیادی در درمان بیماران داشته است.
پدر طب اسلامی اظهار داشت: مسئلهسلامت و بهداشت در دین اسلام اهمیت بسیاری دارد و پیامبر اکرم (صلى الله عليه و آله وسلم) می فرمایند: "علم دو تا است یکی علم بدن که طب است و دیگری علم دین ها که فقه است"، بنابراین پیامبر مسئله سلامتی را درکنار دین قرار داده است که نشان دهنده اهمیت و جایگاه بهداشت و سلامت در دین مبین اسلام است.
آیت الله تبریزیان گفت: سه توصیه مهم به مردم عزیز می کنم که اگر به طور کامل به کار بگیرند ضامن سلامتی آن ها خواهد بود، اول اینکه به دنبال طب اسلامی و بهداشت متقن اسلامی بروند و زندگی ماشینی و مدرن را رها کنند، پیشنهاد دوم این است که اولین قدم در راه تندرستی خانواده، تقلیل وعده غذایی از سه وعده به دو وعده غذایی است چراکه طبق آیه 62 سوره مبارکه مریم، وعده غذایی در اسلام شامل دو وعده صبح و شام است به این صورت که وعده اول، اوایل صبح و وعده دوم پس از نماز عشاء است که توصیه می شود حتما مردم وعده های غذایی خود را طبق این دستور تنظیم کنند و آخرین توصیه اینکه مانند بقیه کشورهای متمدن ما نیز به دنبال ارگانیک و درمان گیاهی برویم، بنابراین بایست غذا ها نیز به صورت طبیعی مصرف شود و پخت نان نیز بایست بر روی تنور گلی صورت پذیرد و مردم به زندگی سنتی و اجدادی خود که بسیار سالم و برگرفته از زندگی پیامبر(صلى الله عليه و آله وسلم) و اهل بیت بوده است برگردند.
اسلام براي جسم انسان نيز برنامه هايي دارد
حجت الاسلام محمد علي برزگر، مدير گروه تبليغي اوقاف فارس نيز گفت: ما معتقديم پيامبر اعظم (صلى الله عليه و آله و سلم) همانگونه كه براي روح و آخرت انسان برنامه هايي داشت براي جسم انسان نيز دستور و برنامه هايي دارد.
وي با اشاره به اينكه پيامبر اكرم يك سري بايدها و نبايد هايي را در دستور كار خود قرار داده است، اظهار داشت: قطعا اسلام براي بيماران درمان هايي را دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: زماني كه پيامبر به مدينه آمد بيماران زيادي وجود داشت كه ايشان با علم خود توانست آنها را درمان كند.
مدير گروه تبليغي اوقاف فارس گفت: بعد از امام علي (عليه سلام) زمينه بروز و گسترش طب اسلامي از بين رفت تا بعد از انقلاب، افرادي در پي درمان بيماران از احاديث برآمدند و طب سنتي اسلامي را ترويج دادند.
وي افزود: در اين راستا آيت الله عباس تبريزيان، پدر طب اسلامی در چهار جلد كتاب تحت عنوان دراسه فی طب الرسول المصطفی، 11 هزار روايت طبي كه اهل بيت پيامبر (عليهم السلام) در خصوص نحوه درمان، پيشگيري و ساخت داروها را جمع آوري كرده و به رشته تحرير درآورده است.
برزگر اظهار داشت: آيت الله تبريزيان در شهرهاي مشهد، قم و اصفهان در دانشگاه هاو حوزه هاي علميه تدريس و در كنار آن چندين هزار نفر را درمان كرده است.
مدير گروه تبليغي اوقاف فارس با اشاره به اينكه ما معتقديم روايات اهل بيت (عليهم السلام) با كم هزينه ترين مبلغ و با بهترين راه مي تواند بيماران را درمان كند، اضافه كرد: به همين منظور افرادي كه در طب اسلامي كارآمد هستند را جهت برطرف كردن مشكلات مردم به شيراز دعوت كرديم.
وي گفت: آيت الله تبريزيان، حجت الاسلام بابايي و حجت الاسلام روانشاد هر روزه در ماه مبارك رمضان در دو نوبت در مساجد شهر شيراز به ويزيت رايگان مردم مي پردازند.
علي موسوي، بيماري كه در براي درمان به يكي از مساجد شهر شيراز مراجعه كرده است، گفت: براي درمان بيماري خود به مراكز درماني زيادي مراجعه كرده ام اما نه تنها بيماري ام روز به روز بيشتر مي شد بلكه عوارض داروهاي شيميايي باعث به وجود آمدن مشكلات ديگري نيز شد.
وي ادامه داد: به همين خاطر وقتي متوجه حضور اين اطباي سنتي در شيراز شدم پیگیری کردم تا از محل ويزيت آنها اطلاع كسب كنم و جهت ویزیت به آنها مراجعه كردم.
اين بيمار اظهار داشت: از آنجايي كه پيامبر نيز از اينگونه طب استفاده مي كرد من بيشتر ترغيب شدم تا از اين طريق راه درماني براي بيماري خود پيدا كنم.
سكينه ياوري از ديگر بيماراني است كه براي درمان بيماري خود به اطباي طب اسلامي مراجعه كرده است، نيز گفت: پزشكان نتوانسته اند بيماري مرا تشخيص دهند و روز به روز اين بيماري وخيم تر مي شود به همین منظور تصمیم گرفتم که به یک پزشک طب اسلامی مراجعه کنم.
وي اظهار داشت: يكي ديگر از مشكلات من هزينه هاي زياد درمان است كه از عهده آن برنمي آيم.
اين بيمار خاطر نشان كرد: به گفته ديگر بيماراني كه به اين مراكز مراجعه كرده اند اينگونه طب بسيار جوابگو بوده و من نيز به اين اميد به اينجا مراجعه كرده ام.
طب اسلامی یا پزشکی اسلامی یکی از مشهورترین و شناختهترین جنبههای تمدن اسلامی در جهان است و یکی از شاخههای علم است که مسلمانان در آن پیشرفتهای بسیاری داشتهاند،این مکتب پزشکی، که در آغاز تاریخ اسلام پدید آمد، نه تنها به خودی خود ارزشمند است، بلکه پیوسته نزدیکی با دیگر دانشها و به ویژه دانش فلسفه داشتهاست، به همین دلیلاست که از گذشته، در جهان اسلام، مرد حکیم پزشک نیز بوده است و فیلسوف و پزشک هر دو را با نام حکیم میخواندهاند.
گزارش: زهرا جعفری
پايان پيام/
نظر شما