اختتامیه بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد

خبرگزاری شبستان: در اختتامیه بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن بر این موضوع که باید شاهد برگزاری نمایشگاه‌های قرآن در طول سال و به صورت مکرر در داخل دانشگاه‌ها باشیم، تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم با حضور، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، سیدضیاء هاشمی، معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برزین ضرغامی، رئیس نمایشگاه قرآن، حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده، مدیر کل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، سیدمهدی فیض، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، مصطفی عباسی‌مقدم، رییس مرکز قرآن و عترت(ع) معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاهی و دستگاه‌های دولتی  شب گذشته 21 تیرماه در سالن همایش‌های باغ کتاب برگزار شد.

در این همایش حمید صابر فرزام، مدیر بخش دانشگاهی با ارائه گزارشی از فعالیت‌هایی که در بخش دانشگاهی انجام شده است گفت: بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن به عنوان یکی از بخش‌های مهم نمایشگاه چند سالی است که جایگاه خود را پیدا کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه نمایشگاه قرآن و به‌خصوص بخش دانشگاهی آن نباید تنها محلی برای معرفی سازمان‌ها و فعالیت‌های آنها باشد، افزود: باید بتوانیم فعالیت‌هایی را که در برخی از حوزه‌‌ها نسبت به آنها توفیق چندانی نداشته‌ایم با همکاری و همراهی حوزه‌های دیگر رفع کنیم.

در بخش دیگری از این همایش رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ سخنانی را بیان کرد. وی با اشاره به اینکه بخش دانشگاهی باید مولد و جریان‌ساز بخش‌های دیگر نمایشگاه قرآن باشد، اظهار کرد: مسیر‌های قرآنی کشور و اهدافی که در حوزه‌های قرآنی دنبال می‌شود باید از طریق بخش دانشگاهی کشور محقق شود و کلید بخورد.

یکی دیگر از سخنرانان این همایش مصطفی عباسی‌مقدم، رییس مرکز قرآن و عترت (ع) معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بود که طی سخنانی نمایشگاه قرآن و بخش دانشگاهی را یکی از بهترین مکان‌ها برای فراهم کردن بهترین اندیشه‌ها و تفکرات قرآنی دانست.

سخنران بعدی این همایش لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی که در بخشی از سخنانش بر ترویج فعالیت‌های میان رشته‌ای به عنوان فعالیت و رسالت بخش دانشگاهی یاد کرد و افزود: فعالیت‌ در حوزه‌های تبلیغ و ترویج دانشگاهی یکی از فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌هاست، اما رسالت اصلی آن باید توجه به پژوهش‌های میان رشته‌ای قرآن کریم باشد.

براساس این گزارش ، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با اشاره به اینکه برای عمل به مبانی قرآنی نیاز است که کمبود دستورات قرآن را در زندگی احساس کنیم، گفت: نیاز به قرآن با روخوانی قرآن تامین نمی‌شود و برکات عالی قرآن زمانی فراهم خواهد شد که بتوانیم به صورت کامل از قرآن بهره ببریم.

وی در ادامه فعالیت‌های بخش دانشگاهی را قابل تقدیر دانست و افزود: امیدواریم نمایشگاه قرآن نقطه عطفی باشد برای فعالیت‌های قرآنی بیشتر تا در نهایت به جایی برسیم که نمایشگاه قرآن تنها محدود به برگزاری یک بار در سال نباشد، بلکه در طول سال مکرراً شاهد برگزاری آن باشیم.

هاشمی در پایان با تأکید بر اینکه نمایشگاه‌های قرآن باید به دانشگاه‌ها وارد شوند، یادآور شد: باید تلاش کرد فعالیت‌هایی که در نمایشگاه قرآن صورت می‌گیرد در دسترس نزدیک‌تر دانشجویان و اساتید قرار بگیرد تا دانشگاهیان راحت‌تر بتوانند با این دستاوردها ارتباط برقرار کنند. دانشگاه‌ها باید به صورت داخلی و در طول سال نمایشگاه قرآن را برگزار کنند و نمایشگاه فعلی منتخبی از فعالیت‌های آن نمایشگاه باشد.

دیگر سخنران این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین امیر ابراهیم‌زاده، مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بود که با اشاره به فعالیت‌های بخش دانشگاهی گفت: خوشبختانه این بخش با وجود بضاعت کمی که نسبت به فضای نمایشگاهی و همچنین فضای اختصاصی استقرار غرفه‌ها داشته است، از لحاظ محتوایی یک گنجینه غنی و پربار از فعالیت‌های برجسته هنری، نمایشی و مکتوب را در این دوره از نمایشگاه برای علاقه‌مندان گرد آورده است.

مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این همایش با اشاره به لزوم پیشرفت محتوای قرآنی در جامعه گفت: باید تلاش کرد به سمت و سویی حرکت کنیم که تمامی مسائلی را که علیه قرآن از طرق مختلف وارد می‌کنند رفع کنیم.

وی با تاکید بر انتقال مفاهیم و حقایق قرآنی به زبان روز و ساده به جوانان و دانشگاهیان، افزود: جوانان امروزه دنبال علت و منطق هستند و باید بتوان قرآن را با زبان روز به آنها شناساند و دستگاه‌های متولی نیز بتوانند در این حوزه ورود پیدا کنند.

آخرین سخنران این همایش برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و مدیر نمایشگاه قرآن بود. وی در بخشی از سخنانش با تاکید بر اینکه بخش دانشگاهی از زمان فعالیتش در نمایشگاه قرآن به عنوان یکی از بخش‌های اصلی و تاثیرگذار نمایشگاه فعالیت کرده است، گفت: این بخش از ابتدا هم با فعالیت‌های جهادی و توسط همکاری‌های جهاد دانشگاهی کلید خورد.

وی در ادامه با تاکید بر همگرایی دستگاه‌ها در بخش دانشگاهی فعالیت‌های قرآنی کشور افزود: امروزه بیش از هر جای دیگری نیاز به همگرایی و همراهی دستگاه‌ها برای فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها احساس می‌شود. آنچه امروز شاهد هستیم به برکت خون پاک شهیدان، انقلاب اسلامی، فرمایشات مقام معظم رهبری و همراهی تمامی عزیزان این حوزه بوده است.

در پایان این همایش از فعالان حوزه قرآنی دانشگاه‌ها، دست‌اندرکاران برگزار کننده و مسئولان برگزاری بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم قدردانی شد.

 

کد خبر 472318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha