پیگیری برای رفع  مشکلات مسجد دانشگاه تهران بی نتیجه مانده

خبرگزاری شبستان: در حالی که مسجد دانشگاه تهران از کانون های موثر در پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می آید و در مناسبت های مختلف و نمازهای جماعت با حجم گسترده ای از مخاطبان مواجه می شود با مشکلاتی دسته و پنجه نرم می کند که رفع آن ها یاری خیرین را می طلبد.

خبرگزاری شبستان: مسجد دانشگاه تهران از نخستین مساجد با طراحی مدرن در شهر تهران است که به وسیله عبدالعزیز فرمانفرماییان طراحی و در تاریخ ۲۲ مهر ۱۳۴۵ با حضور ایوب خان، رئیس‌جمهور پاکستان، افتتاح شد.

 

این مسجد در فضایی به وسعت ۱۸۰۰ مترمربع ساخته شده که ۹۰۰ مترمربع به شبستان و ۹۰۰ مترمربع نیز به صحن مسجد اختصاص یافته است. زیر سازی بنا از سنگ داغون اصفهان و بتون مسلح و دارای گنبدی به شکل عدسی است که پایه‌های آن را ستون‌های مورب از بدنه اصلی ساختمان جدا کرده است‌. ستون‌ها و فلکه دور گنبد و شبکه‌های طبقه اول از کاشی معرق و توسط استادان کاشی‌ساز اصفهانی تراشیده و نصب شده است‌. کتیبه‌های شبستان نیز به همین شیوه از زمینه یک رنگ ساخته شده است‌. در کاشی کاری مسجد آیاتی از قرآن مجید به کار رفته است‌. این مسجد دارای دو مناره، هر یک به ارتفاع ۲۸/۴۰ متر است که تمامی با سنگ تراورتن پوشیده شده و عبارت «الملک‌لله» روی آن‌ها نقش بسته است‌. در طراحی بنا بر اصالت هنری کاشی کاری عهد سلجوقیان که توسط هنرمندان و معماران ایرانی به وجود آمد و در زمان صفویه کامل شد تأکید شده است.

 

از رویدادهای مهم در تاریخ این مسجد می توان به تحصن روحانیون در آن در آخرین روزهای حیات حکومت پهلوی و همچنین حضور دانشجویان در درگیری‌های ۱۸ تیر ۱۳۷۸ اشاره کرد.

این مسجد پس از تاسیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها، زیر نظر این نهاد اداره می‌شود و یکی از کانون های پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می آید و بعد از انقلاب هم مرکز فعالیت دانشجویان دانشگاه تهران بوده است به گونه ای که نماز های جماعت آن یکی از باشکوه ترین نماز های جماعت و محل رفت و آمد دانشجویان خارجی است اما مشکلات بسیاری گریبانگیر این مسجد است به گونه ای که عابدی، مدیر این مسجد به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: مسجد دانشگاه تهران همواره یکی از مساجدی است که با استقبال گسترده قشر جوان در مناسبت های مذهبی و ملی روبرو است اما با مشکلات متعددی روبرو است که رسیدگی به آنها و رفع این مشکلات با وجود پیگیری های بسیار بی نتیجه بوده است.

 

وی بیان کرد: استقبال از نماز های جماعت این مسجد بسیار گسترده است اما اگر سقف حیاط آن پوشیده شود و  دارای در و پنجره باشد بیش از آنچه امروز شاهدیم نمازگزاران خواهد داشت.

عابدی خاطرنشان کرد: با وجود پیگیری های بسیار برای رفع مشکلات مسجد، همچنان وضعیت در حالت معلق است.

 

 

سرویس های بهداشتی مسجد به صورت سوله هایی از جنس آهن و فلز است و با وجود اینکه بارها اعلام شده که با وجود نمازگزاران بسیار این سرویس بهداشتی در خور مسجد دانشگاه تهران نیست اما هیچ اراده ای برای تغییر و تعمیر آن وجود ندارد و تلاش های سی و چند ساله برای بهبود وضعیت سرویس های بهداشتی هم به نتیجه نرسیده است.

اعتکاف مسجد دانشگاه تهران یکی از باشکوه هترین و بی نظیرترین اعتکاف های دانشجویی کشور به شمار می آید و بسیاری از معتکفین همه ساله مشکلات مسجد و سرویس های بهداشتی نامناسب رو به رو می شوند.

 

 

عابدی با اشاره به اینکه مسجد دانشگاه تهران مراجعه کننده خارجی دارد و نمازگراران باید با شرایط مناسب تری رو به رو شوند،‌ گفت: در طول چند سال گذشته با شهرداری، دانشگاه تهران، وزارت علوم و برخی دیگر از نهادها برای بهبود وضعیت مسجد رایزنی و جلساتی داشته ایم اما تلاش ها بی فایده بوده است.

 

 

مدیر مسجد دانشگاه تهران در تشریح دیگر مشکلات مسجد به نامناسب بودن سیستم های سرمایشی و گرمایشی اشاره کرد و افزود: جمعیت نمازگزاران این مسجد بیش از 20 هزار نفر است اما متاسفانه سیستم های سرمایشی و گرمایشی شایسته این حجم نمازگزار نیست.

 

وی اظهار کرد: مسجد دانشگاه تهران یکی از پایگاه های ملی کشور به شمار می آید از همین رو از خیرین و مردم در خواست می کنیم برای رفع مشکلات مسجد دانشگاه تهران همت کنند.

 

فاطمه ح. یکی از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران که سعی می کند نمازهای ظهر و عصر را در مسجد دانشگاه به جماعت اقامه کند،‌ حال و هوای مسجد دانشگاه را به دلیل حضور جمع کثیری از جوانان وصف ناشدنی خواند اما از وضعیت نامناسب سرویس های بهداشتی گله مند است و می گوید: مجبورم برای وضو گرفتن مسافت طولانی را تا وضوخانه یکی از دانشکده ها طی کنم چون اوضاع سرویس بهداشتی خود مسجد از نظر امکانات و بهداشت مناسب نیست.

 

آمنه م. یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه تهران نیز معتقد است شبستان مسجد گنجایش حجم دانشجویان نمازگزار را ندارد و اغلب مجبوریم در حیاط نماز را اقامه کنیم. اقامه نماز در گرمای تابستان یا سرمای زمستان دانشجویان را آزرده خاطر می کند و شرایط اقامه نماز دشوار می شود.

 

دانشجوی دیگری با تایید صحبت های هم دانشگاهی اش می گوید: این مسجد از فعال ترین و مهمترین مساجد دانشگاهی کشور است که نماز جماعت ها و برنامه های مناسبتی آن زبانزد عده کثیری از جوانان است و بسیاری علاقه مندند در برنامه های مناسبتی آن شرکت کنند. اما کاش نسبت به تجهیز و رسیدگی به مشکلات آن اقدامی صورت می گرفت...

 

پایان پیام/

کد خبر 472301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • بازیار IR ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۳
    0 0
    سلام و تشکر از گزارش خوبتون بله این مسجد که مورد علاقه خیلی از دانشجوهاست همیشه از نظر امکانات مشکل داره، انشاالله که این گزار ش تاثیر مثبتی داشته باشه.