به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با دهه آخر ماه مبارک رمضان و در راستای تأسی به سنت حسنه نبوی در اعتکاف این ایام، برای نخستین بار در تعدادی از مساجد مراسم معنوی اعتکاف برگزار می شود.
بر اساس این گزارش، مراسم معنوی اعتکاف در سه روز از دهه آخر ماه مبارک رمضان و از سحرگاه امروز(22تیر)آغاز و تا غروب چهارشنبه(24تیر)برگزار می شود.
مسجد الائمه خیابان جهاد کرمان یکی از این مساجد است که به همت تعدادی از مبلغین جوان حوزه علمیه با حدود 20 نفر از نوجوانان و جوانان علاقمند به اعتکاف، این مراسم را برگزار می کند.
حجت الاسلام مولا در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان گفت: برنامه های متنوعی از جمله شبی با شهدا، مناجات، حلقه های معرفت با حضور نخبگان حوزه و دانشگاه، گعده های علمی و معنوی، برگزاری مسابقات مختلف از جمله برنامه های اعتکاف است.
وی تلاش برای جذاب بودن برنامه ها و جذب جوانان و نوجوانان به مسجد و بعد از آن به نمازجمعه را از جمله فعالیت های تابستانی در هشت مسجد کرمان دانست و گفت: همین جذابیت در برنامه ها و برگزاری اردوهای تفریحی باعث استقبال نوجوانان از برنامه هایی مثل اعتکاف است.
مسجد جامع شهر راین از دیگر مکان هایی است که از سحرگاه امروز مراسم اعتکاف در آن آغاز شده است؛ حجت الاسلام مصطفی اژدری به خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان گفت: اصل روایت اعتکاف برای دهه آخر ماه مبارک رمضان است اما از آنجا که امکان برگزاری اعتکاف برای این مدت نبود لذا برای نهادینه کردن این سنت حسنه امسال برای نخستین بار از سه روز شروع کردیم.
وی افزود: یکی دیگر از اهداف ما این است تا کسانی که به هر دلیلی فرصت اعتکاف در ماه رجب را از دست داده اند از این فرصت استفاده کنند و برنامه ها با توجه به فضای ماه مبارک رمضان بیشتر مناجاتی است.
این مبلغ حوزه علمیه قم بیان داشت: کمترین زمان برای اعتکاف سه روز است و کسی که روز اول و دوم را در اعتکاف باشد اعتکاف روز سوم بر او واجب می شود.
گفتنی است، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در کنار دیگر عبادت ها به اعتکاف توجه ویژه ای داشت. آن حضرت برای انجام این مهم بر اعتکاف ماه رمضان، به ویژه دهه آخر آن اهتمام می ورزید و آن را با دو حج و دو عمره برابر می دانست.
پیامبر ابتدا دهه اولِ ماه رمضان، سپس دهه دوم و در نهایت، دهه سوم این ماه را برای انجام اعتکاف برگزید و پس از آن، تا آخر عمر، بر اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان مداومت داشت. چون دهه آخر ماه رمضان فرا می رسید، پیامبر رختخواب خویش را جمع می کرد و خود را کاملاً آماده عبادت می ساخت.
پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: «هر کس در ماه رمضان ده روز معتکف شود، ارزش آن معادل دو حج و دو عمره است».
پایان پیام/
نظر شما