به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، یکصدو یکمین جلسه عادی شورای شهر رشت شب گذشته(21 تیر) با نطق محمودباقری خطیبانی، فاطمه شیرزاد، بررسی لوایح و دیدار با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان در خصوص راهکار تامین مالی ساماندهی رودخانههای گوهر رود و زرجوب برگزار شد.
کاهش 58 درصدی درآمد شهرداری در سه ماهه اول سال
در این جلسه که چهار ساعت به طول انجامید، محمود باقری خطیبانی، عضو شورای شهر رشت در نطق خود با بیان اینکه تاکنون سوالات بسیاری از شهردار داشته و نامههایی را به شهرداری ارسال کرده که همگی بیجواب مانده است گفت: در هفتههای گذشته موضوع خرید اتوبوس چندین بار به طور ناقص مطرح شد و شبهاتی ایجاد شد و بنده آن را یک سناریو برای خدشه دار کردن چهره تیم اعزامی میدانم و از رئیس شورا میخواهم با دعوت از تیم کارشناسی شهرداری و هیئت مدیره سبلان خودرو به صحن شورا در این خصوص شفاف سازی کند.
وی با انتقاد از اینکه شهرداری پیگیر مطالبات و حق و حقوق خود نیست اذعان کرد: در محلات و کوچه پس کوچههای شهر ما ساختمانهایی چندطبقه ساخته میشود و دوست نداریم بدانیم چه کسانی پشت این ساخت و سازها هستند و این درحالی است که ساخت یک باسکول بدون مجوز در میدان میوه و تره بار آنقدر برای ما سوال برانگیز است؟ این تناقضات رفتاری متاسفانه در شورا بسیار دیده میشود.
باقری خطیبانی با بیان اینکه ما که برای پرداخت 30 میلیون تومان برای جشن میلاد منجی عالم بشریت فریاد راه انداختیم حالا چگونه است وقتی شهرداری رشت برای یک نظرسنجی(در خصوص پیاده راه سازی اعلم الهدی و ادامه این طرح در خیابان شریعتی، سعدی و امام) 38 میلیون پرداخت می کند و ما سکوت میکنیم؟
وی با بیان اینکه باید این نظرسنجی در خصوص مسائل مهم شهر مانند ساماندهی زرجوب و گوهررود، پروژه دفع آبهای سطحی، ایجاد پارکینگ، رفع ترافیک و خط کمربندی و .. باشد افزود: شورا و شهرداری چهار میلیارد تومان برای پیاده راه سازی بافت مرکزی شهر اعتبار گذاشته است اما بافت مرکزی شهر فقط میدان شهرداری نیست بلکه خواهر امام، ساغریسازان، بادی الله و بازار رضا هم جزء آن محسوب میشود.
نائب رئیس شورا با بیان اینکه شهر رشت در زمینه تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی از برترینهای کشور است چرا از ظرفیتهای بومی خود بهره نمیگیرد اذعان کرد: بومی کردن پژوهشها و مطالعات میتواند در کیفیت و کمیت موضوع مورد مطالعه تاثیر مثبتی داشته باشد.
باقری خطیبانی با اشاره به کاهش 58 درصدی درآمد شهرداری تانیمه اول تیر تصریح کرد: بر اساس کدام منطق، پیشنهاد دریافت تسهیلات 500 میلیارد تومانی را از بانک شهر به شورا ارائه میدهد؟ ایجاد این میزان نقدینگی با توجه به اینکه بودجه نقدی سال جاری شهرداری 400 میلیارد تومان است با چه هدفی دنبال میشود؟
وی در ادامه با اشاره به برگزاری محافل انس با قرآن در مساجد محلات توسط شهرداری اذعان کرد: بنده مخالف محفل انس با قرآن نیستم بلکه مخالف با سیاست بازی در این محافل هستم و نباید از این امر برای رسیدن به اهداف سیاسی خود بهره ببریم.
افزایش آب بهای شهروندان رشت باری اضافه بر دوش مردم
در ادامه فاطمه شیرزاد با اشاره به روز ملی عفاف و حجاب خواستار گسترش فرهنگ عفاف حجاب در خانواده ها و جامعه شد و گفت: ورورد ماهواره به خانواده ها یکی از دلایل بدحجابی است.
وی با بیان اینکه ماهواره از ابزار دشمن برای کمرنگ کردن اعتقادات و باورهای دینی مردم است اذعان کرد: والدین توجه جدی به این موضوع داشته باشند.
شیرزاد با انتقاد از طرح آب و فاضلاب گیلان برای ساماندهی رودخانه های گوهر رود و زرجوب اظهار کرد: افزایش آب بهای شهروندان رشت باری اضافه بر دوش آنهاست و بهتر است آب و فاضلاب گیلان به دنبال تامین اعتبار از سوی وزارتخانه مربوطه باشد.
وی با بیان اینکه شورای نماینده مردم و مدافع حق آنهاست افزود: نجات زرجوب و گوهررود از چنگال فاضلاب خواسته همه شهروندان است و برای اجرای این طرح ابتدا باید اعتماد سازی کنیم.
شیرزاد با بیان اینکه دولت 100 میلیارد تومان برای ساماندهی این دو رودخانه اختصاص داده که ۵۰ میلیارد تومان آن ابلاغ شده است تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب بهتر است با این بودجه یک تصفیه خانه که هزینه احداث آن کمتر از ۳۸ میلیارد تومان است تاسیس کند تا مردم نتیجه را ببینند.
شهردار به سوالات اعضای شورا پاسخ نداده است
در ادامه صابر، رئیس شورای شهر رشت با بیان اینکه در سه ماهه اول سال شهرداری با کاهش بودجه مواجه است تاکید کرد: کاهش بودجه در این بازه زمانی امری طبیعی است اما 58 درصد کاهش رقم بالایی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تمام سوالات و تذکرات شورا کتبا به شهرداری اعلام شده است، افزود: متاسفانه تاکنون جوابی از سوی شهرداری ارسال نشده است.
صابر با اشاره به طرح آب و فاضلاب گیلان برای تامین اعتبار احداث تصفیه خانه فاضلاب محلی گفت: رأی اعضای شورا در این خصوص میتواند در ساماندهی رودخانههای زرجوب و گوهر رود موثر باشد.
علوی و حاجی پور از اعضای شورا خواستار حضور شهردار در جلسات شورا برای پاسخگویی به سوالات اعضا شدند و اظهار داشتند: این حضور ممکن است به بسیاری از سوالات پاسخ دهد وشفاف سازی شود.
ساماندهی زرجوب و گوهر رود با احداث تصفیه خانههای محلی
در ادامه کاظم لطفی، مدیرعامل آب و فاضلاب استان گیلان با حضور در صحن علنی مجلس به بیان دو راهکار برای ساماندهی رودخانههای زرجوب و گوهررود پرداخت.
وی با بیان اینکه طی انعقاد تفاهم نامهایی بین شهرداری و آب و فاضلاب گیلان، ساماندهی دو رودخانه گوهررود و زرجوب به این شرکت سپرده شد اظهار کرد: قرار شد برای رفع آلودگی این دو رودخانه اقدام به ایجاد تصفیه خانههای محلی در اراضی حاشیه رودخانه که در تملک شهرداری است، کنیم.
لطفی افزود: فاضلاب قبل از اینکه وارد رودخانه شود باید تصفیه گردد که این امر نیازمند احداث تصفیه خانههای محلی است.
وی با بیان اینکه احداث این تصفیه خانهها نیازمند 215 میلیارد تومان است اذعان کرد: دو راهکار فروش انشعاب و دیگری افزایش آب بهای شهروندان رشت برای تامین مالی این این طرح پیشنهاد شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب گیلان با اشاره به قانون که به این سازمان اجازه می دهد تا برای تامین اعتبار برخی از طرحها مبالغی را از فروش انشعاب اخذ کند، گفت: پیش بینی شده است از محل فروش انشعاب از 250 هزار تومان تا یک میلیون 500 هزار تومان در مناطق مرفه اخذ کنیم.
وی با بیان اینکه 240 هزار مشترک در شهرستان رشت وجود دارد افزود: همچنین میتوانیم به ازای هر اشتراک از یک هزار و 500 تا سه هزار و 500 برای مصارف بالا اخذ کنیم.
وی با تاکید بر تصویب هر دو طرح در شورای شهر رشت بیان کرد: هر طرح حدود هفت میلیارد و 500 میلیون تومان ایجاد درآمد میکند که با یکصد میلیارد تومان اعتبار دولت برای ساماندهی این دو رودخانه میتوان این طرح را به سرانجام رساند.
لطفی تاکید کرد: اجرای این طرح و ساماندهی این دو رودخانه آلوده نیازمند همکاری اعضای شوراست و مردم نیز برای نجات این دو رودخانه باید با ما همکاری کنند.
در ادامه جلسه دو پیشنهاد مدیرعامل آب و فاضلاب استان به رأی گذارده شد که همه اعضا مخالفتهایی در خصوص چگونگی این طرح داشته که طرح جهت بررسی بیشتر مسکوت ماند.
پایان پیام/
نظر شما