به گزارش خبرگزاری شبستان ،دردهههای 40 و 50 ش متأثر از رونق و رواج جریان جنگ چریكی در جهان و بهویژه مبارزات چریكهایی چون چگوارا و كاسترو در آمریكای لاتین و توفیق این جریان در آن نقطهی عالم در براندازی حكومتهای وابسته به بلوك غرب، تب مبارزهی چریكی در جهان سوم نیز شدت گرفت.
علاوه بر این، پیروزی انقلاب چین به رهبری چریكی به نام مائو و عوضشدن راه وی از شوروی سوسیالیستی باعث شكلگیری انواع گروههای چپ با تئوریهای مختلف برای مبارزه با رژیمهای وابسته به غرب شد. این گروهها در ایران متأثر از فضای علمزدگی ماركسیستی به تبیین جامعه و تاریخ و نحوهی مبارزه با رژیم پهلوی میپرداختند و میكوشیدند با بهكاربستن انواع این تئوریها در مبارزه، رژیم پهلوی را سرنگون كنند كه البته بهدلیل نداشتن پایگاه مردمی و اختلافات داخلی منشعب شده و توسط رژیم مهار و تضعیف شدند و هیچ توفیق قابل ملاحظهای نداشتند. یكی از گروههای چپگرا اتحادیهی كمونیستها بود.
اتحادیهی كمونیستها در سال 1355 در خارج از ایران تشكیل شد و اعضای آن اغلب از طبقات مرفه ایران بودند. آنان غالباً دانشجویانی بودند كه برای تحصیل به ایالات متحده فرستاده شده بودند. اتحادیه تحت تأثیر شكاف در اردوگاه كمونیسم به تز مبارزاتی مائو گرایش یافتند و به مقابله با امپریالیسم میاندیشیدند. با پیروزی انقلاب اسلامی اعضایِ اتحادیه به ایران آمدند و با مشاهدهی فضای انقلابی كشور و حمایت كامل مردم از انقلاب چارهای جز همراهی ندیدند و بعضاً با حوادث آن سالها مانند تسخیر لانهی جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام و جنگ تحمیلی عراق همدلی نشان دادند. اما بهعلت اعتقاد به ماركسیسم از ماهیت اسلامیِ نظام جمهوری اسلامی منزجر بودند و در پی مخدوشكردن چهرهی مكتب اسلام برآمدند. همین انزجار باعث شد تا به جمعآوری سلاح و نهایتاً به رویارویی با نظام بپردازند.
مرکزاسناد انقلاب اسلامی کتاب «مقاومت مردمی در حماسهی آمل (واكاوی واقعه 6 بهمن 1360)» را با شمارگان یک هزارنسخه و876صفحه راهی بازار نشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما