عباس ترابزاده، کارشناس مردم شناسی و مسئول پرونده های ثبتی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: شهرداری این شهر با ایجاد یک کارگاه سفره بافی این رشته صنایع دستی کامو را که شهرتی فرامنطقه ای داشته و متاسفانه در ده های اخیر منسوخ شده احیا کرده است.
وی با اشاره به وجه تسمیه سفره برکت از زمان های بسیار کهن در شهر کامو افزود: در گذشته از این سفره در زمان پخت نان بر روی تنور استفاده می کردند به این صورت که این سفره ها را زیر چانه های خمیر گسترده می کردند تا ذره ای از آرد پخت نان به عنوان برکت بر روی زمین نریزد.
به گفته وی، پرونده سفره بافی شهر کامو برای ثبت در میراث معنوی کشور ارسال شده است.
*احیا و بازسازی حمام و برج تاریخی میزراخان دو اثر شاخص در کامو
کارشناس مردم شناسی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، در ادامه افزود: شهرداری این شهر همچنین برای بازسازی آسیاب های آبی کامو و چوگان اهتمام کرده است تا با همکاری اداره میرات فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان بتواند این آسیاب ها را مورد بازدید عموم قرار دهد.
ترابزاده، با تاکید بر جذابیت ها و قابلیت های گردشگری این شهر افزود: این اداره انجام اقدامات مشارکتی ویژه در قالب انعقاد توافقنامه با شهرداری کامو لزوم احیا و بازسازی حمام و برج تاریخی میزراخان این شهر به عنوان دو اثر شاخص تاریخی را خواستار شده است.
وی ضرورت سرمایه گذاری سرچشمه در منطقه گردشگری کیاب شهر کامو طی بازدید رییس این اداره از پروژه های مرمتی و گردشگری منطقه گردشگری کامو و چوگان را یادآورشد و گفت: طبیعت زیبا و بکر شهر کامو و چوگان و تنوع آتار تاریخی آن از جمله وجود تنها برج مسکونی دنیا، خانه های تاریخی و بافت تاریخی و وجود رشته کوه زنجیره ای زاگرس بخشی از این آثار است که باعث پدید آمدن یک منطقه ی سرد کوهستانی در میان دو طبیعت متضاد کویری کاشان و صحرایی برخوار و میمه شده است.
*شهر کامو و چوگان یکی از مناطق هفت گانه نمونه گردشگری
به گفته وی، شهر کامو و چوگان با 8 اثر تاریخی به عنوان یکی از مناطق هفت گانه نمونه گردشگری شهرستان کاشان است.
گفتنی است شهرکامو و چوگان از توابع بخش قمصر کاشان در دامنه کوه کرکس و در ۶۰ کیلومتری شهرستان کاشان و ۹۰ کیلومتری استان اصفهان واقع شده است.
پایان پیام/
نظر شما