آمریکا با ایران اسلامی مشکل دارد؛ نه ایران هسته ای

خبرگزاری شبستان: نکته مهم که نباید در کوران مذاکرات فراموش شود، این است که مشکل آمریکا با ایران برنامه هسته‌ای این کشور نیست، بلکه عدم تمایل آن به تسلیم در برابر واشنگتن است و طرح ادعای برنامه هسته‌ای تسلیحاتی تهران پوششی برای مخفی کردن مخالفت واقعی آمریکا با ایران و سیاست‌های حقیقی واشنگتن است.

خبرگزاری شبستان:‌ در کوران مذاکرات در گام آخر برای رسیدن به توافق نهایی هسته ای ، نکته مهمی که نباید فراموش شود این است که مشکل آمریکا با ایران برنامه هسته‌ای این کشور نیست، بلکه عدم تمایل آن به تسلیم در برابر واشنگتن است. اینکه نومحافظه‌کاران عنوان می‌کنند ایران برای پنهان کردن برنامه تسلیحات هسته‌ای خود، یک برنامه انرژی هسته‌ای دارد همیشه پوششی برای مخالفت واقعی آمریکا با ایران و سیاست‌های حقیقی واشنگتن بوده است.از منظر دکترین هژمونی جهانی ایالات متحده، مشکل ایران استقلال آن است. همچون عراق، لیبی، سوریه، ونزوئلا، اکوادور، بولیوی، برزیل، آرژانتین، کوبا، کره‌شمالی، روسیه و چین، ایران تابع واشنگتن نیست.

طی دو جنگ جهانی که اقتصاد اروپا از هم پاشید ومنهدم شد ایالات متحده آمریکا تبدیل به قدرت بلامنازع جهانی شد.پس از جنگ جهانی دوم آمریکا از طریق ایجاد،تقویت وگسترش رژیم های مالی، پولی، تجاری، سیاسی ونظامی بین المللی به تثبیت و تقویت نظم بین المللی هژمونیک خویش پرداخت. پس از فروپاشی شوروی ایالات متحده به عنوان ابر قدرت باقیمانده اهداف وسیاست های خود را پیگیری کرد وسعی کرد تا نظم موجود جهانی بر اساس منافع خودش وبر پایه گسترش لیبرال دموکراسی ونظام آزاد سرمایه داری شکل بگیرد اما ارجحیت یافتن منافع ملی دولت هژمون نسبت به منافع عمومی سایر کشورها ویکجانبه گرایی این کشور سبب بروز وظهور چالش های گوناگون در برابر هژمونی آمریکا شد؛ ظهور قدرت های جدید اقتصادی،سیاسی،نظامی،تشکیل ائتلاف ها واتحادها برای تعدیل قدرت هژمون،ظهور گروه های تروریستی فرا ملیتی وبر هم خوردن معادلات قدرت،عدم همراهی قدرت های شریک،وقوع انقلاب های متعدد در خاورمیانه وسقوط حکومت های متحد آمریکا،شکست طرح خاورمیانه بزرگ وبه خطر افتادن منافع آمریکا در این منطقه وبالاخره بحران اقتصادی ومشکلات داخلی آمریکا،شکل گیری وگسترش روزافزون جنبش وال استریت و به چالش کشیده شدن نظام سرمایه داری لیبرال آمریکایی از جمله چالش هایی است که ایالات متحده آمریکا با آنها مواجه شده است.در خاورمیانه ، ایران است که با کمک متحدان خود آمریکا را به چالش می کشد و منافع ایران را تهدید می کند.

به همین خاطر است که ایران باید تهدید معرفی شود تا زمینه مهار ایران فراهم شود.ایران هسته ای برای آمریکا تهدید نیست ، زیرا ایران سلاح اتمی ندارد.ایران اسلامی و انقلاب اسلامی برای آمریکا یک تهدید است.

ایران بعنوان دولتی برآمده از آرمان های انقلاب اسلامی ، تعریف دیگری از جبهه نبرد ارائه و نقش عوامل غیر مادی را در این رویارویی افزایش داده است. انقلاب اسلامی و باورهای آن متاثر از فرهنگ غنی عاشورا است. عاشورا در واقع نماد رویارویی دو تفکر با قدرت مادی نابرابر است که جبهه ضعیفتر ( به لحاظ مادی ) با ایمان به باورها و ارزشهای دینی تعریفی دیگر از پیروزی ارائه می دهد و عقلانیت مادی را زیر سوال برده و به استقبال آن پیروزی می رود.تکلیف گرایی به جای نتیجه گرایی ، جاری دیدن عاشورا در زمان و مکان و دوری از ذلت ، مبنای رفتار جمهوری اسلامی است. انقلاب اسلامی ایران، نخستین انقلابی محسوب­می­شود که آشکارا شریعت و تعالیم اسلامی را به‌عنوان قانون اساسی خود برگزیده­است .انقلاب اسلامی ایران که می‌توان آن را به صورت گفتمان تجلی‌یافته در نظام جمهوری اسلامی ایران تعریف کرد، به لحاظ داشتن ویژگی‌های خاص غیرمادی در قالب یک انقلاب فرهنگی، اصول و ارزش‌هایی متفاوت از هنجارها و مرسومات رایج که در نظم لیبرال تعین یافته، به نمایش گذارده است.همین عوامل غیر مادی ( حمایت از مظلوم و مبارزه با ظالم)است که باعث تقابل ایران و آمریکا می شود.ایران در صورت عدول از ارزشهای انقلابی و اسلامی و استحاله در نظام بین المللی لیبرال، مسلما ذخیره گفتمانی خود در جهان اسلام را از دست میدهد.آنچه که به جمهوری اسلامی قدرت نرم و گفتمان ساز می بخشد، مقاومت و مقابله علیه زورگویان جهانی است.انقلاب اسلامی ایران با اعطای خودباوری فرهنگی به ملتهای مسلمان توانست رویکرد تمدنی خود را به منصة ظهور رساند.آمریکا با بیداری ملت ها مخالف است و به همین دلیل ایران را تهدید معرفی می کند. از دید آمریکا ، ایران دولتی سرکش است ، منافع و هژمونی آمریکا را در خاورمیانه و آمریکایی لاتین به چالش می کشد ، خواهان نابودی اسرائیل است ، و دشمنان اسرائیل را در خاورمیانه تجهیز می کند. به همین خاطر ایران باید پدیده ای امنیتی و تنش زا معرفی شود تا مقدمات حمله رسانه ای ، سیاسی و اقتصادی به این کشور فراهم گردد و در نتیجه ایران از دیپلماسی اصولی و مقاومت – محور خود عقب نشینی کند.

نویسنده:بهنام خسروی


پایان پیام/

کد خبر 471986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha