چرا آمریکا خواهان حفظ تحریم های تسلیحاتی ضد ایرانی است؟

خبرگزاری شبستان: مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ در حالی برای سومین بار طی دو هفته تمدید شد که گفته می شود، این بار، موضوع برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی ایران، یکی از اصلی ترین مسائل مورد اختلاف طرفین است.این موضوع به شدت با مخالفت آمریکا و سایر کشورهای غربی مواجه شده است.

خبرگزاری شبستان: مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در حالی برای سومین بار طی دو هفته تمدید شد که گفته می شود، این بار، موضوع برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی ایران، یکی از اصلی ترین مسائل مورد اختلاف طرفین است.این موضوع به شدت با مخالفت آمریکا و سایر کشورهای غربی مواجه شده است و آنها مدعی هستند این تحریم ها ربطی به مساله هسته ای ندارد و باید باقی بمانند.

از آغاز مذاکرات هسته ای ایران با گروه پنج بعلاوه یک و به موازات گفت و گوهای طرفین در مورد مذاکرات پرونده اتمی ایران و نحوه لغو تحریم ها، غرب همواره در صدد پیش کشیدن موضوع توانایی موشکی ایران در مذاکرات بوده است.این موضوع به ویژه بعد از مطرح شدن موضوع «زرادخانه موشکی ایران»در قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت(چهارمین قطعنامه) ، پر رنگ تر شده است.البته شایان ذکر است که این تحریم‌ها، مربوط به مجموعه ای از قطعنامه‌های سازمان ملل است که تصویب آن‌ها از 9 سال پیش آغاز شد و صادرات و واردات سلاح‌های متداول را برای ایران ممنوع می‌سازد.

بر اساس این قطعنامه که در تاریخ 9 ژوئن سال 2010 علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب شد ، شورای امنیت به رهبری آمریکا خواستار « منع آزمایش موشکی» توسط ایران شده بود. همچنین این شورا تصویب کرده بود که :

1.       تحریم های شدید اقتصادی علیه ایران اعمال شود؛

2.       منع آزمایش موشکی موشک های بالستیک که دارای توانایی حمل کلاهک هسته ای هستند؛

3.       ایران نباید هیچگونه فعالیت تجاری مرتبط با برنامه هسته ای و غنی سازی داشته باشد؛

4.       کشورهای جهان نباید تانک ، خودروهای زرهی ، هواپیمای جنگی ، و سایر ادوات نظامی پیشرفته و سنگین و موشک و سیستم های مرتبط با آن به ایران بفروشند.

از سال 2003 میلادی که پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران مورد توجه رسانه ها قرار گرفت و به خصوص از زمانی که این پرونده از وین به نیویورک رفت، غرب به رهبری آمریکا و رژیم غاصب قدس همواره ادعا کرده اند که ایران زرادخانه هسته ای خود را گسترش می دهد. آنها مدعی هستند که ایران، غنی سازی اورانیوم را با هدف غنای بالا برای دسترسی به سلاح هسته ای به کار گرفته است.این ادعا همواره از سوی جمهوری اسلامی ایران رد شده است.آمریکا و اسرائیل مدعی هستند برنامه هسته ای ایران و برنامه موشکی جمهوری اسلامی ، ارتباط تنگاتنگی داشته و هدف از غنی سازی در ایران ، دست یابی به موشکهای برد بلند با قابلیت حمل کلاهک هسته ای است.به همین دلیل آنها مدعی هستند وسیله حمل سلاح هسته ای ، موشک برد بلند است ، لذا موشک های ایران علاوه بر سانتریفیوژهای ایرانی هم باید محدود شوند.به این ترتیب مهمترین راهبرد آنان هدف گرفتن توانایی های موشکی ایران نیز است.به همین دلیل است که آمریکا نمی خواهد تحریم های نظامی علیه ایران لغو شوند.این موضوع چند دلیل عمده دارد:

اولا : آمریکایی ها بر این باور هستند که ایران با برداشته شدن تحریم ها ، حمایت خود از حزب الله و حماس و دولت سوریه و نیروهای مردمی عراق را به شدت افزایش خواهد داد.با لغو تحریم ها ، ایران می تواند برخی سلاح های مورد نیاز خود را بخرد و سلاح های مازاد خود را صادر کند.آمریکا نمی خواهد این اتفاق بیافتد.زیرا در این صورت دست برتر جمهوری اسلامی در منطقه ، بلندتر از گذشته خواهد شد.

ثانیا : موشکهای بالستیک ایرانی ، اگرچه به خارج وابستگی فنی ندارند ، اما با کمک روس ها و چینی ها ، این موشک ها نقطه زن تر از گذشته خواهند شد و با دقت بیشتری اسرائیل و پایگاههای کشورهای غربی در منطقه را هدف خواهد گرفت.

ثالثا : با لغو این تحریم ها ، عملا ایران هراسی رنگ می بازد.دیگر کشوری نمی تواند ایران را عامل تهدید همسایگان بداند و به این بهانه دروغین و کذایی ، میلیاردها دلار سلاح به اعراب بفروشد.این مساله ، جایگاه ایران را بعنوان قدرت مشروع منطقه ای به رسمیت می شناسد.بدین ترتیب ایران ، هم توانایی هسته ای و هم توانایی موشکی دارد و هم دیگر تحریمی علیه خود نمی بیند.آمریکا با ماجرای طنز حمله ایران به آمریکا ، ایران هراسی را در میان مردم خود رواج داده است. در آمریکا که یکی از بدهکارترین کشورهای جهان است و کسری بودجه فراوان دارد ، نمایندگان کنگره برای حفاظت از سواحل شرقی خواهان نصب سپر دفاع موشکی و استقرار سامانه یکپارچه دفاعی هستند. ایالات متحده در غرب، مرکز و شمال خود سپر دفاع موشکی و سامانه یکپارچه دفاعی را نصب کرده است.( این سامانه ها در کالیفرنیا و آلاسکا نصب شده اند)مقامات ارشد و نمایندگان کنگره آمریکا مدعی شده اند ایران تا سال 2015 ( سال جاری!)موشک های قاره پیما می سازد که برد این موشکهای ایرانی ، می تواند به سواحل شرقی آمریکا نیز برسد.این موضوع به خوبی تخیلی بودن داستان های امریکایی ها و البته ایران هراسی مستمر را نشان می‌دهد. بنا بر این ادعای غرب مبنی بر امکان ساخت کلاهک هسته ای با استفاده از اورانیوم غنی شده و نصب آن را موشکهای بالستیک ایرانی ، یک داستان دروغین و خیالی است که با لغو تحریم های موشکی عملا رنگ می بازد و دروغ گویی کاخ سفید برای همگان آشکار می شود. ادعاهای گزاف آمریکایی ها با این استدلال غلط صورت می گیرد که در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته ای (!) و موشکهای بالستیک توازن قوا به نفع ایران و به ضرر متحدان آمریکا تغییر می کند و همچنین مسابقه تسلیحاتی در غرب آسیا با سرعت بیشتری دنبال می شود. این دروغ با بهانه فروش سلاح گفته می شود زیرا ایران حتی هیچگاه آغازگر حمله علیه رژیم غاصب قدس نبوده است و تمامی مانورهای نظامی ایران نیز دارای پیام صلح و دوستی برای کشورهای همسایه بوده اند. مشخص است که با ایران هراسی مستمر قصد آمریکا شکاف بین جمهوری اسلامی ایران و همسایگان است.خرید های تسلیحاتی اعراب از آمریکا و انگلستان و فرانسه، به دلیل نبود درک درست در میان حکام آنان است. آنها گمان می‌کنند که با خرید سلاح با پول نفت از امنیت خود پاسداری کرده و در مقابل ایران قدرتمند می شوند. حال آنکه ایران ، متکی به قدرت دیگری است و موشک صرفا یک ابزار است.نظامهای دیکتاتوری عرب سنی خلیج فارس ، در 5 سال گذشته بیش از 50 میلیارد دلار ، سلاح پیشرفته ، تهاجمی و سنگین خریده اندتا از امن تر گردند.

رابعا : مساله دیگر اینجاست که ایران صراحتا تاکید کرده است که همه تحریم های اقتصادی مرتبط با شورای امنیت ، کنگره ، اتحادیه اروپا و ریاست جمهوری آمریکا باید لغو شوند.این موضوع به شدت با خطوط قرمز آمریکا مبنی بر کاهش تحریم های هسته ای منافات دارد.زیرا آمریکایی ها ، موشک را جز برنامه هسته ای ایران تلقی نمی کنند و برای آن برنامه جداگانه ای دارند. این موضوع به ویژه از آن جهت اهمیت دارد که فرماندهان نظامی آمریکایی نیز بر لزوم حفظ این تحریم‌ها تأکید دارند. به جز اشتون کارتر (وزیر دفاع آمریکا) مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور نیز اظهار داشته: «ما نباید تحت هیچ شرایطی فشار بر ایران را در موضوع توانمندی‌های موشکی و تسلیحاتی برداریم».

خامسا : همچنین این نکته نیز حائز اهمیت است که ایران در حال مذاکره با شش قدرت جهانی است و همه این قدرت ها برای فردای توافق ، آماده باش هستند تا با ایران روابط خود را گسترش دهند.به این دلیل است که تیم هسته ای جمهوری اسلامی ایران سعی دارد از این موضوع به عنوان ابزاری برای ایجاد شکاف در گروه 1+5 استفاده کند. در این چهارچوب، روسیه و چین که در موضوع تجارت تسلیحات با ایران دارای منافعی هستند، از برداشته شدن تحریم‌های مربوط به این موضوع دفاع می‌کنند.آمریکا نمی خواهد برای روسیه و چین بازار ایران را آماده کند و از سوی دیگر اگر تحریم های تسلیحاتی را بردارد ، زیر فشار لابی اسرائیل قرار خواهد گرفت. آمریکایی‌ها براساس خوانش خود از بیانیه مطبوعاتی لوزان معتقدند تحریم‌های تسلیحاتی و اشاعه ایران شامل تخفیفات نخواهد بود. به همین دلیل مقامات ایرانی معتقدند این اقدام آمریکا در راستای مطالبات رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد و در واقع هدف آنها از این مخالفت تلاش برای مقابله با قاطعیت ایران در منطقه و بویژه در موضوع حمایت از جریان مقاومت است. غرب به رهبری آمریکا نگران است که ایران با توانایی موشکی خود ، منطقه غرب آسیا را دچار تنش کرده و رقابت های تسلیحاتی را در این منطقه ژئواستراتژیک افزایش دهد.آ مریکا بر این باور است که ایران با موشک های خود ، اولا حماس و حزب الله را تقویت می کند تا مهمترین شریک راهبردی آمریکا در غرب آسیا را هدف بگیرد(رژیم اسرائیل) و ثانیا بازدارندگی خود را در جنگ احتمالی با آمریکا افزایش دهد.

نویسنده:بهنام خسروی


پایان پیام/

کد خبر 471983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha