صغری حجی پور در آستانه 21 تیرماه روز "عفاف و حجاب" در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: از نظر شرع مقدس اسلام، بانوان باید تمام اعضای بدن خود به جز «وجه و کفّین» صورت و دستها تا مچ را در برابر نامحرم بپوشانند.
وی با اشاره به اینکه تعریف حجاب برای مردان، متفاوت است، افزود: مرد باید بگونه ای حجاب را برای خود اختیار کند که فرد مقابل دچار ریبه و گناه نشود.
مشاور و مدرس حوزه علمیه خواهران بیرجند با بیان اینکه عفاف و حجاب تعریف های متفاوتی دارند، بگونه ای که عفاف، دامنه وسیع تری دارد و حجاب را نیز شامل می شود، ادامه داد: عفاف شامل پاک دامنی است و عفت ورزیدن از هر نوع معاصی در اطراف مباحث اخلاقی، حتی گفتگو را شامل می شود.
وی گفت: هم بانوان و هم آقایان باید در تمامی حالات (گفتار، رفتار، کردار و ...) عفت داشته باشند و تنها محدوده حجاب در زن و مردم متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه تمام پیروان ادیان الهی، به صورت فطری بر رعایت عفت تاکید دارند، تصریح کرد: خداوند از آنجایی که قرار است یک زن، در آینده به عنوان مادر باشد، تاکید و اصرار زیادی بر رعایت حجاب توسط زن دارد تا ضمن حفظ پاکدامنی، بتواند فرزندانی سالم و صالح تربیت کنند.
حجی پور با بیان اینکه ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی در بی حجابی و بی عفتی نهفته است، اضافه کرد: برای حفظ حریم و تحکیم بنیان خانواده ها باید تلاش شود که فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه ترویج شود.
وی گفت: امروز باید برای دختران جامعه ما، آسیب های بی حجابی و بی عفتی تشریح شود تا آنها بتوانند با یک درک صحیح، به انتخاب حجاب برتر اقدام کنند.
وی اظهارداشت: خداوند تمام ظرفیت های وجودی یک زن مسلمان را می شناسند به همین دلیل به او اجازه می دهد در منزل، برای همسران خود بهترین و زیبنده ترین پوشش ها را انتخاب کنند.
رئیس حوزه علمیه خواهران بیرجند بدحجابی را تقاضا و التماس محبت پرمعصیت از نامحرم توصیف کرد و افزود: در پی این نوع تقاضای محبت؛ ازدواج های ناموفق، شکست های پی در پی، طلاق و ... نیز بر جامعه تحمیل می شود.
به گفته وی، برای اینکه در جامعه مورد سوء ظن قرار نگیریم و از تعرض نامحرم بدور بمانیم، باید بر عفاف و حجاب بانوان تاکید زیادی کنیم.
حجی پور با تاکید بر اینکه از نظر قانون در بحث عفاف و حجاب ما هیچ مشکلی نداریم و شورای عالی انقلاب فرهنگ و مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خوبی ورود پیدا کرده اند، گفت: متاسفانه گسترش عفاف و حجاب به عنوان یک مطالبه مردمی، عملیاتی نشده است.
مشاور و مدرس حوزه علمیه بیرجند با بیان اینکه حرکت های سلبی در بحث عفاف و حجاب هیچ گاه جواب نمی دهد، اظهار داشت: در برهه ای از زمان، برخی از ارگانها در بحث عفاف و حجاب برخوردهای نادرستی انجام داده اند که امروز تاثیرات آن، حرکت گسترش این فریضه مهم الهی را باکندی روبرو کرده است.
وی خاطرنشان کرد: برای برخی از افراد که در بحث عفاف و حجاب، هنجارشکن هستند باید کاملا طبق قانون برخورد کرد ولی برای عده ای که به دلیل ضعف مسائل دینی و فرهنگی، بدحجابی را انتخاب کرده اند، باید با کار فرهنگی و امر به معروف و نهی از منکر دوستانه اقدا کرد تا بتوان به نتایج خوبی دست یافت.
گفتگو: زينب رمضاني
نظر شما