ناصر محمدیان، طراح و بافنده بزرگ ترین تابلو فرش دنیا، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، عنوان کرد: طراحی و بافت تابلوفرشهای معمولی توسط تمام بافندگان و طراحان فرش انجام می گیرد، اما آنچه کارهای ما را ماندگار و فاخر می کند، پرداختن به فرشهای موضوعی است که با نگاهی به گذشته هنر صنعت فرش بافی نیز به این موضوع می رسیم که فرشهای موضوعی ماندگاری بیشتری دارند.
وی تاکید کرد: حمایت مدیران در کارهای هنری نقش موثری دارد و با توجه به نقش هنر در زنده نگه داشتن تاریخ، سنت، فرهنگ و هویت یک شهر، منطقه و کشور شاید بیش از همه به دست هنرمندان میسر است که در این خصوص نیاز بیشتری برای حمایت از هنرمندان است.
بافت بزرگ ترین تابلو فرش ایستاده جهان
وی در ادامه از بافت بزرگ ترین تابلو فرش ایستاده جهان خبر داد و عنوان کرد: این تابلو فرش که با عنوان «تاریخ سازان آذربایجان» بافته شده هم اکنون در تالار شهرداری تبریز، نگهداری می شود.
محمدیان ادامه داد: تعداد 19 چهره ماندگار و مفاخر آذربایجان شرقی از زمان مشروطیت تا به عصر کنونی در این تابلو فرش معرفی شده است.
این هنرمند فرشباف با اشاره به مشخصات این تابلو فرش تاکید کرد: تابلو فرش «تاریخ سازان آذربایجان» سه و نیم تن وزن دارد و در 24 مترمربع بافته شده است.
تابلو فرش «خانه ملت» بافته می شود
این هنرمند تبریزی همچنین از بافت تابلو فرش با موضوع مجلس شورای اسلامی خبر داد و اظهار داشت: تابلو فرشی با عنوان «خانه ملت» در 48 متر بافته می شود که در موزه جدید مجلس شورای اسلامی نگهداری خواهد شد.
محمدیان با اشاره به اینکه طراح و نقاش این تابلوفرش، لیلا عبدی سادات، فارغ التحصیل دانشگاه هنر تبریز است، افزود: این تابلوفرش در هشت تن وزن و در 52 رج شمار و 450 تنوع رنگی با 25 میلیون گره بافته می شود.
وی با اشاره به اینکه این تابلوفرش طی مدت 2 سال بافته خواهد شد، افزود: 40 درصد این فرش از نخ ابریشم و 60 درصد از کرک است.
بافت تابلو فرش مفاخر ارومیه
این هنرمند قالیباف همچنین ابراز داشت: وزن بزرگ ترین تابلو فرش دنیا 3 تن و 600 کیلوگرم است که این تابلو فرش از نظر وزن تاکنون به عنوان بزرگ ترین تابلو فرش جهان شناخته شده است.
وی افزود: این تابلو فرش که به آن نام «مفاخر ارومیه» دادهایم، دارای 14 میلیون و 500 هزار گره ترکی، در رج شمار 50 است که تمام هزینههای آن توسط شهرداری ارومیه و در راستای حفظ فرهنگ این استان به زیر بافت می رود.
محمدیان خاطرنشان کرد: در تابلو فرش مفاخر ارومیه از 460 رنگ گیاهی و معمولی استفاده شده و 45 درصد آن ابریشم و 65 درصد آن نیز کرک است.
این هنرمند تبریزی اظهار داشت: کار طراحی این تابلو فرش 45 متری را خودم انجام دادهام و کار نقاشی آن به عهده لیلا عبدی سادات، فارغ التحصیل دانشگاه هنر اسلامی تبریز بوده و در بافت آن نیز چندین قالیباف چیره دست همراهی می کنند.
محمدیان با اشاره به موضوع این تابلو فرش ابراز داشت: در تابلو فرش مفاخر ارومیه تلاش شده تا به نوعی فرهنگ و تاریخ آذربایجان غربی به ویژه ارومیه به نمایش گذاشته شود و از طریق این اثر جزئی از تاریخ و بناهای ارومیه در قالب یک تابلو فرش به نمایش گذاشته شود که در این خصوص از تصویر مفاخری چون حجتالاسلام حسنی، آیت الله خویی، حجتالاسلام سید علی اکبر قریشی، صفیالدین اورموی، محدث اورموی، والی ارومیه در زمان مشروطیت، شهید مهدی باکری، شهید حمید باکری و شهید امینی و ... و بناهای تاریخی مهمی چون بنای شهرداری ارومیه، مسجد سردار و چند بنای تاریخی دیگر استفاده شده است.
بافت تابلو فرش رابطه ایران و آمریکا
این هنرمند، بافت تابلوفرش «گفتگوی تمدن ها» نصب در سازمان ملل، تابلو فرش «سرزمین وحی» نصب در کاخ شاه فهد عربستان، تابلو فرش «جام جهانی 2002» نصب در کره جنوبی، «کویت پس از اشغال» نصب در کاخ امیر کویت، تابلو فرش «اتحادیه اروپا» نصب در بانک مرکزی آلمان، «رابطه ایران و آمریکا» نصب در نیویورک- انجمن ایرانیان مقیم آمریکا و در نهایت فرش «قالیباف» که در موزه هنرهای اسلامی نیویورک نصب و نگهداری می شود، را از دیگر تابلوفرش های تولید شده برشمرد.
محمدیان اظهار داشت: از همه کارهایم به نوعی لذت می برم، اما بیشتر از همه تابلو فرش «بیداری اسلامی» که به منظور برگزاری همایشهای بیداری اسلامی بافته شده را دوست دارم.
پایان پیام/
نظر شما