مریم خیامی پور، رییس انجمن اوتیسم کاشان،به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان،گفت: نداشتن شرايط مساعد نگهداري، نبود آموزش های ناکافی والدین، وجود مشکلات مالي و هزینه های بالای کلاس های آموزشی کودکان، نبود کمک حامیان مالی و عدم همکاری موسسات مرتبط از جمله مشکلات مربوط به بیماران اوتیسم در این شهر است که نیازمند گره گشایی است.
وی لزوم برنامه ریزی فعالیت های آینده، نیاز سنجی و جلب توجه والدین برای طرح مشکلات و دغدغه های آنها مربوط به مشکلات شخصی و روانی خانواده کودکان مبتلا به اوتیسم را تاکید کرد و گفت: تامین شرایط روحی و روانی مناسب والدین شرط اساسی و مهم برای پیشرفت و آموزش پذیری این کودکان است.
به گفته وی، برگزاری جلسات مشاوره با خانواده ها در تامین نیازهای روحی و روانی والدین یکی از راهکارهای ضروری در مواجه رفتاری با کودکان اوتیسم است.
*علائم بیماری اوتیسم
رییس انجمن اوتیسم کاشان، با اشاره به اینکه این بیماری(Autism) دَرخودماندِگی یا نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص میشود گفت:علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علّت اصلی آن ناشناختهاست که این اختلال در پسران شایعتر از دختران است.
خیامی پور، با تاکید بر اینکه وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز درخودماندگی ندارد گفت: این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد.
وی تصریح کرد: کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند که این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار میسازد.
به گفته وی، دیدن رفتارهای خودآزارانه و پرخاشگری در بعضی موارد، حرکات تکراری(دست زدن، پریدن)، پاسخهای غیرمعمول به افراد، دلبستگی به اشیا و یا مقاومت در مقابل تغییر و حساسیتهای غیر معمول ممکن در حواس پنج گانه برخی از علائم این بیماران است.
رییس انجمن اوتیسم کاشان هستهٔ مرکزی اختلال در درخودماندگی را اختلال در ارتباط عنوان کرد و گفت: اوتیسم(درخودماندگی) یک بیماری روانی است که از ارتباط افراد با دنیای خارج جلوگیری میکند.
خیامی پور اظهارداشت: افراد دارای بیماری اوتیسم در ارتباط برقرار کردن با دیگران مشکل دارند به طوری که یک بچه اوتیسمی به نظر خیلی کناره گیر می آید، با چشمانش با دیگران ارتباط برقرار نمی کند، حرف زدن و بازی را مثل بچه های دیگر انجام نمی دهد و ممکن است یک سری حرکات و رفتارها را برای چندمین بار تکرار کند.
*امکان بازگرداندن کودک دارای اوتیسم به دنیای طبیعی از یک تا سه و نیم سالگی
وی با تاکید بر بحث شناسایی به موقع و آموزش های لازم برای این کودکان گفت:بر اساس دیدگاه پزشکان و روانپزشکان و مشاوران روانشناسی در صوتی که تشخیص این بیماری در مراحل اولیه رشد یعنی از یک تا سه ونیم سالگی رخ دهد امکان بازگرداندن کودک به دنیای طبیعی بسیار زیاد خواهد شد
.
به گفته وی، انجمن اوتیسم کاشان در این راستا کارگروهی با مشارکت مرکز مشاوره آموزش و پرورش و انجمن علمی روان شناسی دانشگاه کاشان را برگزار کرد تا بتواند بهتر و بیشتر این کودکان را شناسایی و راه حل مشکلات خاص بیماری آنها و خانواده هایشان را مرتفع کند.
رییس انجمن اوتیسم کاشان ضرورت همکاری خانواده ها برای شناسایی این گروه از معلولان جامعه را خواستارشد و گفت: این همکاری زمینه های ارائه خدمات با کیفیت بهتر به کودکان دارای اوتیسم را افزایش می دهد.
*اجرای طرح کارگاه های آموزش ورزش برای کودکان اوتیسم در کاشان
خیامی پور، برگزاری کارگاه های آموزش ورزش برای معلولان اوتیسم در کاشان را یادآورشد و گفت: این اقدام با هدف ارائه راهکار برای جلوگیری از پیشرفت بیماری در این بیماران انجام می شود.
وی اجرای این طرح برای نخستین بار و به صورت آزمایشی با حضور کودکان معلول و خانواده های آنها در ورزشگاه شهدای دانش آموز کاشان را خاطرنشان کرد و گفت: خانواده ها در این کارگاه، با ورزش هایی آشنا می شوند که به نوعی پیشرفت این بیماری را کنترل و از خدمات مشاوره ای کارشناسان تربیت بدنی و تغذیه استفاده می کند.
پایان پیام/
نظر شما