به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، در استان زنجان یک هزار و 500 مسجد وجود دارد که به دلیل گذشت زمان و فرسوده شدن برخی از آن ها، نیاز به مرمت و تعمیرات دارند.
طرح های مرمت و بهسازی مساجد در استان زنجان در دستور کار اداره کل اوقاف و امور خیریه و میراق فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان قرار گرفته است و همه ساله شاهد مرمت برخی از این مساجد در استان هستیم.
ولی برخی موارد نیز مردم یک محله کمر همت را می بندند و برای تعمیرات مسجد محله خود آستین بالا می زنند تا بتوانند مسجدی با تمام امکانات برای انجام فرایض دینی و فعالیت های اجتماعی بسازنند.
مسجد امام حسین زنجان واقع در سعدی شمالی انتهای کوچه فروردین یکی از مساجدی است که مردم با کمک ها و مساعدت های خود تعمیرات این مسجد را آغاز کردند.
این مسجد درروز 18 مهر سال گذشته تخریب و در زمینی به مساحت 750 متر و در سه طبقه به متراژ 2 هزار و 250 مترمربع زیربنا در حال احداث است.
طبقه زیرزمین این مسجد به عنوان سالن چند منظوره، طبقه همکفت به عنوان مسجد و طبقه بالا به عنوان کانون فرهنگی و هنری ، پایگاه مقاومت بسیج و خانه عالم طراحی شده است.
جمع آوری کمک های مردمی به صورت نقدی و دستگاه کارتخوان در محل مسجد
مسجد امام حسین 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون 500 میلیون تومان برای احداث آن از کمک های مردمی هزینه شده است.
محل احداث این مسجد مجهز به دستگاه کارتخوان است که خیرین و مردم خیراندیش می توانند کمک های خود را از طریق دستگاه کارتخوان به حساب مسجد واریز کنند.
همچنین افراد می توانند کمک های نقدی خود برای احداث این مسجد را از طریق شماره حساب 5892101074053014 به حساب مسجد واریز نمایند.
اقامه نماز در چادر در طول احداث مسجد
برای جلوگیری از تعطیلی برنامه ها و فعالیت های روزانه مسجد، محلی در کنار مسجد در حال تاسیس در نظر گرفته شده است که این محل با نصب داربست و چادر، مسقف و برای اقامه نمازهای یومیه و فعالیت های جانبی آماده شده است.
در طول احداث مسجد همواره نماز های ظهر و عصر و مغرب و عشا با حضور مردم محله در این چادر اقامه می شود و کانون فرهنگی و هنری آیت اله قائمی این مسجد نیز به فعالیت های خود در این محل ادامه می دهد.
در راستای برگزاری برنامه های ماه مبارک رمضان و شب های قدر قسمتی از این مسجد آماده سازی و مراسم عزاداری و احیاء شب های قدر در این بخش از مسجد نیمه ساخته برگزار شد.
مسجد امام حسین زنجان برای استفاده عموم مردم و جلوگیری از مشکلات به وجود آمده برای معلولان و جانبازان به جهت عدم امکانات مناسب به آسانسور مجهز است و افراد می توانند به راحتی از بخش های مختلف این مسجد استفاده کنند.
بخشی از این مسجد برای حضور بانوان در نظر گرفته شده است تا بانوان با عذر شرعی بتوانند در برنامه های مسجد حضور پیدا کنند و محل در نظرگرفته شده برای این موضوع نسبت به مسجد قبلی بزرگتر است.
مسجد امام حسین زنجان هفت نفر هیات امنا دارد که به منظور جذب جوانان به این مسجد 2 نفر از این اعضا را جوانان تشکیل می دهند.
با احداث این مسجد 250 متر مربع به مصلای بانوان و برادران اضافه شده است که همین مساله زمینه حضور نمازگزاران و مومنان بیشتری را به این مسجد فراهم می سازد.
برنامه های کانون فرهنگی و هنری آیت اله قائمی به قوت خود باقی است
مدیرمسئول کانون آیت اله قائمی زنجان به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: مسجد امام حسین به جهت فرسودگی مسجد سابق و نیاز به مرمت های اساسی، احداث شد.
محمدرضا مردای به برنامه های سخنرانی شب های قدر در این مسجد اشاره کرد و افزود: برنامه های ماه مبارک رمضان عصرهای این ایام با حضور بانوان با قرائت روزانه یک جزء از قرآن کریم و برنامه هایی با موضوعات تربیتی و اخلاقی و شب ها بعد از نماز مغرب و عشا با حضور آقایان با موضوعات اعتقادی و تفسیر قرآن کریم برگزار می شود.
وی به طرح سفیران هدایت در این کانون اشاره کرد و ادامه داد: این طرح در پنج مرحله اجرا می شود که نفرات برگزیده مرحله اول آن معرفی و تجلیل شدند.
به گفته مرادی، در این طرح موضوعات سخنرانی در قالب یک فایل صوتی در سایت محراب این مسجد به اشتراک گذاشته می شود که علاقمندان می توانند با گوش دادن به این فایل صوتی در این مسابقه پیامکی شرکت کنند.
وی به طرح حجاب و عفاف نیز اشاره کرد و افزود: مرحله اول این طرح که طراحی نرم افزار ریحانه آفرینش بود نهایی شده است و راه اندازی سایت تخصصی حجاب و عفاف در حال پیگیری است.
این مقام مسئول به برپایی سوگواره سراسری خامس آل عبا توسط این کانون اشاره کرد و یادآور شد: امسال این طرح برای چهارمین سال متوالی در رشته های عکاسی، وبلاگ نویسی، مقاله، خوشنویسی و مسابقه پیامکی برگزار می شود.
مرادی با یادآوری اینکه کانون فرهنگی و هنری آیت اله قائمی در محدوده مرکزی شهر قرار دارد و جمعیت جوان در این منطقه نسبت به سایر مناطق زنجان کمتر است، تعداد اعضای این کانون به جهت کمی پایین و به جهت کیفی نخبگان این شهر را تشکیل می دهند.
جمع آوری 500 میلیون تومان نذورات مردمی در احداث مسجد امام حسین
در ادامه به سراغ یکی از هیات امنای این مسجد رفتم تا نظرات ایشان را در خصوص روند احداث این مسجد جویا شوم.
علی مرادخانی در خصوص روند احداث این مسجد می گوید، از سال ۸۹ با توجه به اینکه در برخی از قسمت های ساختمان مسجد، مثل سرویس های بهداشتی، و شبستان خرابی های جزئی وریزش دیوارها مشهود بود و نظر به اینکه کارشناسان ساختمان از احتمال ریزش مسجد خبر دادند تصمیم بر احداث بنای جدید گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه در پی این تصمیم شورایی با عنوان شورای احداث ساختمان متشکل از روحانی مسجد، اعضاء هیئت امناء و برخی فعالان فرهنگی و اجرایی تشکیل شد، ادامه داد: دریافت مجوز ساخت وساز، تهیه نقشه مسجد و پیگری کارهای اداری اقدامات اولیه ای بود که در طی 2 سال متوالی به طول انجامید.
به گفته مرادخانی در 18 مهر سال گذشته مسجد به محل خیمه موقت منتقل و ساختمان مسجد به پیمانکار مربوطه واگذار شد.
وی با اشاره به اینکه عملیات پی کنی بلافاصله آغاز شد، افزود: با گذشت نزدیک به 9 ماه از شروع عملیات احداث، الحمدلله کارها با عنایت حضرت حق و به مدد اهل بیت(علیه السلام) طبق روال پیش می رود.
این عضو هیات امنای مسجد امام حسین با یادآوری اینکه از اول ماه رمضان ساختمان شبستان بصورت نیمه کاره تحویل مسجد شده است، خاطرنشان کرد: ادامه کار در ساختمان اصلی پیگیری می شود.
مرادخانی کل نذورات جمع آوری شده در طول شش ماهه اول ساخت و ساز این مسجد را 500 میلیون تومان اعلام کرد و ادامه داد: امید می رود تا مساعدت های مردم عاشق اهل بیت کلیه دیون مسجد پرداخت شود.
به گفته وی، برآورد اولیه کارشناسان جهت تکمیل پروژه حدود یک میلیارد تومان بوده که امیدواریم تا پایان پروژه اهالی محل وهمشهریان کمک کار هیئت امناء باشند.
مرادخانی همچنین به شایعات مطرح شده در خصوص کمک یک میلیارد تومانی توسط خیرین و یا کمک های مالی توسط ادارات دولتی اشاره کرد و ادامه داد: هیچ ارگان یا سازمانی کمک مالی به احداث ننموده است.
وی در پایان به شایعه فروش زمین های منصوب به مسجد جهت ساخت وساز اشاره کرد و با تکذیب این موارد ادامه داد: زمین های مسکونی که وقف مسجد بوده در سال ۷۴ الی ۷۶ توسط برخی از زمین خواران تصرف عدوانی شده و با سند سازی زمین ها، از ملکیت مسجد بنام شخصی خودشان تملک کرده اند که با پیگیری حقوقی اداره کل اوقاف و وکیل قانونی مسجد، موفقیت هایی حاصل شده است.
پایان پیام/
نظر شما