مخالفت حضرت امام (ره) با دولتی شدن روحانیون

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به این که روحانیت در طول تاریخ تاکنون یک نهاد مردمی بوده، اذعان داشت: حضرت امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) مخالف بود که روحانی دولتی شود.

حجت الاسلام سیدعبدالرشید موسوی متین، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: در تعدادی از مساجد نماز صبح و ظهر و تقریبا در همه آنها، نماز مغرب و عشاء برگزار می شود.

 

وی افزود: مدت کوتاهی استقبال مردم برای نماز در مساجد کم بود و در جلسه ای که ائمه جمعه با نماینده ولی فقیه در استان داشتند، این مشکل حل شد.

 

موسوی متین، به علت استقبال کم افراد از نمازهای ظهر و عصر در مساجد استان اشاره کرد و اظهار داشت: به علت این که جمعیت زیادی از مردم کارمند و بعضی از روحانیون به عنوان امام جماعت ادارات نماز ظهر و عصر را برگزار می کنند، در بعضی از مساجد به علت کمی تعداد افراد، نماز ظهر یا برگزار نشده و یا با تعداد بسیار کم برگزار می شود.

 

این مسئول فرهنگی و تبلیغی، عنوان کرد: در مرکز استان جایی که امام جماعت نداشته باشد، نداریم؛ هرچند نسبت به استان های دیگر نارسایی هایی در این زمینه وجود دارد.

 

وی با اشاره به این که روحانیت در طول تاریخ تاکنون یک نهاد مردمی بوده، اذعان داشت: حضرت امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) مخالف بود که روحانی دولتی شود و بجز تعداد محدودی از طلبه ها که بر اساس نیاز در اداراتی مثل سازمان تبلیغات مشغول خدمت هستند، حوزه ها، طلاب و روحانیون مردمی هستند و حقوق نمی گیرند.

 

موسوی متین، با اشاره به این که در زمان شهید رجایی گفتند برای روحانیت ماهیانه مبلغی در نظر گرفته شود ولی همه مراجع مخالفت کردند، یادآور شد: اگر روحانیت حقوق بگیر دولت شد ممکن با مردم فاصله گرفته و نتواند کاستی هایی که وجود دارد را بیان کند.

 

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، با بیان این که طبق آمار موجود در اداره کل اوقاف، مساجد همه شهرستان های استان امام جماعت دارند، گفت: اگر مسجدی بوده که امام جماعت ندارد، باید هیئت امنای آن به سازمان تبلیغات مراجعه و درخواست امام جماعت را ارائه دهد.

 

وی اوقاف و امور خیریه را متولی آمار تعداد مساجد عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به این که کارهای سخت افزاری، ساخت و ساز، تعمیرات اماکن مقدسه، حسینیه ها و مساجد با مردم و اوقاف بوده اگر آماری از تعداد مساجد موجود در استان ارائه شود، دقیق تر خواهد بود.

 

موسوی متین، تعداد تقریبی مساجد موجود در استان را بین 700 تا یک هزار باب عنوان و اختلاف در تعداد مساجد و کانون های فرهنگی و هنری را در عدم فعالیت برخی از مساجد دانست.

 

این مسئول فرهنگی و تبلیغی کهگیلویه و بویراحمد، خاطرنشان کرد: با توجه به این که بسیاری از روستاها خالی از سکنه شده و مساجد در آن جا فعالیتی ندارد، نیاز به تشکیل کانون فرهنگی و هنری نیست.

 

وی وجود روحانی در مساجد را به عنوان کارشناس مذهبی ضروری دانست و گفت: با توجه به این که افرادی که در مسجد حضور پیدا می کنند در زمینه مسائل دینی، فقهی، اخلاقی و احکام سوال دارند، وجود روحانی در مساجد به عنوان کارشناس مذهبی جهت پاسخ گویی به افراد خصوصا جوانان، یک نیاز ضروری است.

 

موسوی متین، با اشاره به این که امیرالمومنین(علیه السلام) برای قضاوت در مسجد حضور پیدا می کرد، اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام(صل الله علیه و آله و سلم) نیز به وسیله مساجد پیام خود را به گوش دنیا می رساند.

 

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، با ذکر این نکته که در زمان پیامبر اسلام همه کارهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی برگزاری جشن و عروسی ها در مساجد صورت می گرفت، اضافه کرد: جرقه انقلاب اسلامی نیز از مسجد آغاز شد.

 

وی خاطر نشان کرد: مسجد زمانی به معنای واقعی مکان مقدس محسوب می شود که در آن همه احکام شرعی، دینی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و اقامه نماز جماعت با هم صورت گیرد.

 

موسوی متین، تصریح کرد: امام جماعت باید دارای تحصیلات عالیه، قدرت بیان احکام، توانایی اقامه نماز، اطلاع رسانی در مناسبت ها، بیان فضائل اهل بیت، برگزاری کلاس های قرآنی و در زمینه های مختلف فعالیت کرده و بتواند مسجد را به عنوان جایگاه حفظ کننده نظام و بیان ارزش های دینی به مردم بشناساند.

 

این مسئول تبلیغی، به فعالیت برخی حوزه ها در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: حدود دو سالی است که با حمایت سازمان تبلیغات در بعضی از حوزه های علمیه مثل علی ابن موسی الرضا(علیه السلام) طلبه ها در فضای سایبری در حال فعالیت بوده و تاکنون موفق عمل کرده اند.

 

وی، در ادامه مسجد را به سنگر و روحانی را به رزمنده تشبیه کرده و گفت: مسجد سنگر است، همان طور که یک رزمنده در سنگر باید همه امکانات دفاعی و تهاجمی را داشته باشد، طلبه ای که قرار است وارد شود باید اهل تهاجم، دفاع و ورزیده باشد.

 

موسوی متین، در پایان از برگزاری دوره های آموزشی تغذیه فکری امامان جماعات خبر داد و گفت: در طول سال دوره های آموزشی تغذیه فکری امامان جماعات برگزار و سازمان در حد توان، کتاب های به روز برای تغذیه فکری طلبه ها را تهیه و در اختیار آنها قرار می دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 471743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha