شریف لکزایی، مدیر گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با تاکید بر اهمیت راهپیمایی روز قدس، اظهار کرد: مطابق با تاکیدات آموزه های دین، انسان ها باید بتوانند در سرنوشت خود نقش آفرینی کرده و آن را تعیین کنند؛ با توجه به اینکه انسان مختار خلق شده، لذا مسوولیت دارد نسبت به رفتار و اعمال خود پاسخگو بوده و در تعیین سرنوشت خود مشارکت و حضور جدی داشته باشد.
وی ادامه داد: آنچه امروز در منطقه به ویژه فلسطین مشاهده می شود، آن است که این حق مسلم از آنها گرفته شده و اجازه تعیین سرنوشت خود را ندارند و این موضوع موجب شده تعداد زیادی آواره بر جای مانده و همچنین افراد بسیاری محدودیت داشته و اجازه ندارند با دنیای خارج ارتباط داشته باشند یا نسبت به اموری که در زندگیشان کارگشاست، کاری داشته باشند.
لکزایی با تاکید بر اینکه این یک مساله اساسی و کلیدی است که باید حل شود، تصریح کرد: در این میان تعدادی راه مقاومت را در پیش گرفته اند و قصد دارند به این حق خود برسند و این مورد تایید دین و آموزه های حقوق بشر است که انسان می توان آزاد بوده و در امور جامعه و اجتماعی خود دخالت کند.
وی با بیان اینکه روز قدس یادآوری این فضای گفتمان و حرکت است، گفت: در حقیقت می توان گفت این روز، روز حرکت انسان ها در گرامیداشت و بزرگداشت چنین حقی است و به همین دلیل دست به راهپیمایی می زنند و از این حق دفاع می کنند.
وی ادامه داد: بنابراین، در راستای رسیدن به چنین حقی طبیعی است هر جا موانعی باشد زدوده شود؛ ما نیز به عنوان مسلمان وظیفه داریم نسبت به همنوع خود واکنش نشان دهیم؛ انسانِ بیدار باید نسبت به همنوع خود درگیر شده و بتواند مسائل او را حل کند و مطابق با روایات و آموزه های دین، انسانی که نسبت به درد همنوع خود بی تفاوت باشد، مسلمان نیست.
لکزایی ابراز کرد: لذا مهم است که ما به پاسداشت چینن حقی، و به منظور حمایت از مردم مظلوم فلسطین آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در هر سال قیام کنیم و اعتراض خود را نشان دهیم هر چند این وظیفه همه جوامع انسانی است. در حقیقت این حرکت قابل توجیه و استدلال است چرا که هدف اصلی ما دفاع از تعدادی انسان مظلوم است که مورد هجوم قرار گرفته اند و حرکت آنها محدود شده و اجازه دخالت در سرنوشت خود را ندارند.
وی عنوان کرد: این حرکت محصول نگاه بلند امام خمینی (ع) بود که چنین روزی را به عنوان گرامیداشت حرکت اساسی و انسانی مردم فلسطین نامگذاری کردند و ما بنا به وظیفه انسانیِ خود هر سال باید این روز را گرامی بداریم.
به گفته این پژوهشگر اندیشه سیاسی اما حرکت بیداری اسلامی در بهار عربی که سال های اخیر به وجود آمد، پس از مدتی بنا به دلایلی معدودی به سمت و سویی دیگر سوق داده شد و این مساله موجب شد حاشیه امنی برای رژیم صهیونستی ایجاد شود و آن که بیش از همه از این آشوب های در منطقه نفع می برد، اسراییل است.
لکزایی در ادامه بیان کرد: در حقیقت با توجه به انحرافی که امروز در جوامع اسلامیِ منطقه به وجود آمده و با وجود کشتارهای فراوانی که انجام می شود، اسراییل از این مساله سود بسیاری می برد و این وحشی گری هایی که از دل افراطیون منطقه به وجود آمده است، خلاف آموزه های اسلام و حقوق بشر بوده و طبیعتا محکوم است و زنده نگاه داشتن روز قدس، می تواند یادآور مقاومتی که در فلسطین وجود دارد، باشد و نیز یادآور همه مظلومانی که در دنیا هستند و حق آنها محدود می شود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: امام موسی صدر شخصیت برجسته جهان اسلام در خصوص رژیم صهیونیستی بیان می کند اسراییل شر مطلق است؛ لذا هر جا پای اسراییل باز می شود این شرارت نیز منتقل می شود، بنابراین اگر جهان اسلام به این وضعیت فعلی مبتلا شده حتما پای اسراییل در میان است و از این جریان سوء استفاده می کند.
لکزایی در پایان یادآور شد: رژیم صهیونیستی ملت های مسلمان را به جان هم انداخته و برخی از مسلمانان نیز با ظاهربینی و جهل خود به این مساله دامن می زنند لذا در دام شرارتی افتاده اند که توسط اسراییل طراحی و برنامه ریزی شده است و البته امید می رود با حرکت هایی چون راهپیمایی روز قدس، امت اسلامی به خودآگاهی لازم برسد و به سمت صلاح و سلم حرکت کند.
پایان پیام/
نظر شما