خبرگزاری شبستان - اصفهان:
آیین های جزخوانی قرآن به صورت دسته جمعی حرکت فرهنگی مذهبی زیبا و معنوی است که ابتدا از شهرهای مشهد مقدس و قم آغاز شد و پس از آن در دیگر شهرهای مذهبی و بقاع متبرکه کشور از جمله حرم محمد هلال بن علی(علیه السلام) به صورت فراگیر اجرا و با استقبال باشکوه مردم متدین، قرآنی و مذهبی روبرو شد.
آیین جزخوانی قرآن در حرم محمد هلال بن علی(علیه السلام) واقع در شهرستان آران و بیدگل برای پنجمین سال متوالی است که با استقبال گسترده و حضور خوب مردمان این خطه و حتی شهرها و نواحی مجاور در این آستان مقدس برگزار می شود و به عنوان شاخصی برای برگزاری فعالیتهای جزخوانی قرآن در کشور شناخته شده است.
حرم مطهر امامزاده محمد هلال بن علی(علیه السلام) فرزند بلافصل حضرت امیرالمومنین علی(علیه السلام) در شهرستان آران و بیدگل در فاصله 210 کیلومتری شمال استان اصفهان واقع شده است که علاوه بر اجرای این آیین به واسطه سایر برنامه های فرهنگی مذهبی آن به ویژه مراسم روز شهادت امام علی(علیه السلام) در 21 رمضان، مراسم عزاداری شهادت ابالفضل العباس(علیه السلام) در شب و روز تاسوعا با عنوان "مراسم روز مشک و العطش" با پو شش زنده تصویری آن از طریق رسانه ملی و حتی شبکه های برون مرزی زبانزد خاص و عام در کشور است.
آیین جزخوانی قرآن در صحن حرم مطهر امامزاده محمد هلال بن علی (علیه السلام) هر روز سحر بعد از نماز صبح برگزار و از طریق شبکه قرآن و معارف سیما و سایر شبکه های استانی پوشش داده می شود.
خبرگزاری شبستان در راستای معرفی برنامه های قرآنی و ترویج فرهنگ انسان ساز تلاوت کلام وحی در بقاع متبرکه و اماکن مقدسه مصاحبه ای را در این خصوص با یکی از مسوولان فرهنگی این شهرستان انجام داده است که به اطلاع مخاطبان می رسد:
*اجرای آیین جزخوانی برخاسته از ظرفیت فرهنگی شهرستان است
میثم نمکی، دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان آران و بیدگل، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: اجرای آیین جزخوانی در حرم امامزاده محمد هلال بن علی(علیه السلام) با توجه به ظرفیت فرهنگی این شهرستان و فضای معنوی این بقعه پس از پیشنهاد به نهاد فرهنگی مورد استقبال شورای عالی قرآن صدا و سیما و سازمان اوقاف پذیرفته شد و شکل گرفت.
وی با تاکید بر اینکه آیین جزخوانی یکی از آیتم های شهر نمونه قرآنی آران و بیدگل در شورای توسعه فرهنگ قرآنی این شهرستان است افزود: انتخاب پایلوت این شهرستان از طریق معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد،همکاری با رادیو قرآن در اجرای فعالیت های قرآنی و ضبط برنامه در آستان هلال بن علی(علیه السلام) به مدت یک سال از دیگر شاخصه های اجرا شده این شهر نمونه قرآنی است.
*حضور قاریان و حافظان ملی و بین المللی در آیین جزخوانی
به گفته وی، حضور قاریان و حافظان ملی و بین المللی همچون استاد حاج احمد ابوالقاسمی و محمد رضا پورزرگری، قرائت اذان توسط این قاریان کشوری در گلدسته های آستان و پخش زنده آن از شبکه سیما از دیگر امتیازات این آیین جزخوانی است که نقش موثری در حضور خوب شهروندان به ویژه نوجوان و جوانان و حال و هوای معنوی و باشکوه آن دارد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل، حضور بیش از 15 قاری ممتاز و برتر مورد تایید شورای عالی قرآن تهران و شهرستان در مدت 30 روز برگزاری آیین جزخوانی هلال بن علی(علیه السلام) را یاد آور شد و گفت: قاریان ملی و بین اللملی بومی این شهرستان نیز از جمله دکتر مجتبی بیابان پور دارنده مدرک تخصصی درجه یک حفظ قرآن کریم و نفر اول مسابقات حفظ قرآن دانشجویان مسلمان در جهان، دکتر حسن احمدی زاده صاحب رتبه برتر مسابقات قرآنی دانشجویان کشور و علی اصغر قدیری مفرد نفر سوم مسابقات قرآنی ارتش های جهان که از مجمع قاریان و حافظان هلال نیز رشد پیدا کردند در این آیین جزخوانی تلاوت دارند.
*حضور انبوه جمعیت جوان در آیین جزخوانی
نمکی، استقبال جمعیت از آیین جزخوانی به نسبتی که زمان برنامه در سحر و موقع استراحت است را بسیار عالی، قابل توجه و رضایت بخش دانست و گفت: حضور باشکوه نوجوانان و جوانان و اجرای برنامه های تشویقی و اقدامات انگیزشی نظیر توزیع کارت روزانه و اهدای هدایا و جوایز به آنها از دیگر فاکتورهای خوب این آیین است.
وی، توجه و استقبال شورای عالی قرآن صدا و سیما و حمایت سازمان اوقاف به واسطه نظم و انضباط، هماهنگی خوب و فضای عالی آیین جزخوانی هلال را خاطرنشان کرد و گفت: این حرکت یک امتیاز در فرهنگ سازی و نهادینه سازی فرهنگ قرآن و اثرات آن در سایر بقاع این شهرستان و الگوی خوبی در سطح کشور شد که امامزاده های شاخص و قطب های فرهنگی به این حرکت روی آوردند.
*ظرفیت های متعدد و متنوع قرآنی آران و بیدگل
به گفته وی، استمرار فعالیت های قرآنی موسسات و نهادهای قرآنی شهرستان، تعداد انجمن های قرائت قرآن در قالب جلسات هفتگی سنتی و محلی، حضور موفق قاریان و حافظان بومی در مسابقات ملی و بین المللی با کسب رتبه های برتر، مشارکت خیرین قرآنی و تشویق آنها برای فعالیت های قرآنی، فعالیت مهد قرآن با 10 شعبه، مجمع قاریان و حافظان هلال، برگزاری دوره های آموزشی منطبق با دستور العمل معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و برگزاری دوره های تربیت قرآن آموز و مربی از دیگر شاخصه های برتر شهر نمونه قرآنی آران و بیدگل در کنار آیین جزخوانی آن در ماه مبارک رمضان است.
مسئول شورای امر به معروف و نهی از منکر اداره ارشاد آران و بیدگل، کسب پنج رتبه برتر شرکت کنندگان این شهرستان طی سال گذشته در آزمون سراسری قرآن و عترت وزارت ارشاد بعد از شهر اصفهان را از دیگر افتخارات و امتیازات این شهر نمونه قرآنی برشمرد و گفت: درصد بالایی نسبت به علاقه مندی مباحث قرانی و رضایت از آموزه های عمومی قرآن در این شهرستان وجود دارد.
نمکی، تشکیل بانک اطلاعات فعالان قرآنی برای شناسایی قاریان، حافظان، مربیان، خیرین و مدیران قرآنی در جلسه شورای قرآنی را خاطرنشان کرد و گفت: تاکنون پرونده 25 فعال قرآنی اعم از استاد و مربی در حوزه بیمه تایید شده است.
*ارائه نظرات فرابخشی و فرامنطقه ای برای ظهور قابلیت های شهرستان
وی، در ادامه با اشاره به ارائه پیشنهادات فرابخشی و فرامنطقه ای برای بروز و ظهور جاذبه ها و قابلیت های فرهنگی قرآنی شهرستان آران و بیدگل گفت:استفاده از جنبه ها هنری در حوزه قرآنی اعم از هنر خوشنویسی، تذهیب، برگزاری جشنواره و نمایشگاه قرآن، ضبط، تولید و پخش برنامه رادیویی و تلوزیونی از سرگذشت فعالان قرآنی، پیش کسوتان و خیرین قرآنی را تعدادی از این قابلیت ها و پیشنهادات ذکر کرد.
به گفته وی، فرهنگ سازی حوزه تولیدات آموزشی تلاوت و قرائت،معرفی تولیدات نرم افزاری قرآنی، تمرکز برای تبیین سبک زندگی اسلامی با محوریت قرآن و محتواسازی در حوزه نرم افزاری مورد نیاز نسل جوان برای نهادینه سازی فرهنگ قرآنی و اجرای هنرهای نمایشی با بهره گیری از قصص قرآنی که مستلزم اعتبارات و امکانات است را از دیگر موارد عنوان کرد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی شهرستان آران و بیدگل،با اشاره به فعالیت شرکت پویانمایی "ندای موعود" در حد موسسات صاحب ادعا با تولید انیمیشن، کتاب شعر، سرودهای مذهبی و سرگرمی و بازی در قالب محتوای مذهبی گفت: نرم افزار های پویانمایی "امام ر ا صدا کن" برگرفته از ماجرای حل مشکل شیعیان بحرین توسط امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و مباهله دو نمونه از تولیدات نرم افزاری قرآنی در این شهرستان است.
نمکی، نگارش سوره والفجر در دهه فجر با همکاری انجمن خوشنویسان، بحث تاسیس انجمن حامیان و خادمان قرآنی را از دیگر مصداق های عملی و ظرفیت های فرهنگی قرآن شهرستان عنوان کرد و گفت: برگزاری همایش قرآنی شهرستانی و منطقه ای و چاپ اولین تفسیر قرآن با نام "تفسیر باران" توسط حجت الاسلام خدامیان آرانی از دیگر ظرفیت های قرآنی این شهرستان است.
*ایجاد کتابخانه تخصصی قر آن کریم
وی از برپایی کرسی های تلاوت قرآن، پیگیری ایجاد کتابخانه تخصصی قر آن کریم، انتخاب شهر نمونه قرآنی در استان و الگو سازی آن در سایر استان ها و شهرستان های کشور، آموزش تربیت مفسر قرآن با رویکرد روایی به تمام اقشار در ماه مبارک رمضان به عنوان برنامه های در دستور کار و آینده شهر نمونه قرآنی آران و بیدگل خبر داد و گفت: برپایی نمایشگاه های قرآنی به صورت فنی و تخصصی در شهرستان ها با طراحی و الزامات فیزیکی آن و سرمایه گذاری در این حوزه استفاده از محصولات و برنامه های قرآنی را ملموس و محسوس تر می کند.
نمکی تصریح کرد: آیین جزخوانی قرآن در آستان محمد هلال بن علی(علیه السلام)یکی از شاخص ترین فعالیت های فرامنطقه ای دارالشهدای آران و بیدگل در سطح ملی است.
کلام پایانی از اثرات و برکات قرآن/انطباق با تعالیم سبک زندگی قرآنی تنها راه رستگاری بشریت
به گفته وی، انطباق زندگی فردی و اجتماعی در تمام عرصه ها با مفاهیم و مضامین قرآنی تنها راهکار انتخاب سبک زندگی سالم و سعادتمند است که هیچگاه افراد را در زندگی دچار مشکلات و آسیب های اجتماعی نمی کند.
مولف کتاب "فیض قدسی"، قرآن را تضمین کننده سلامت جسم و روح و رستگار کننده انسان در دنیا و آخرت عنوان کرد و گفت: دوری از قرآن خسران جبران ناپذیری برای انسان دارد که متاسفانه مردم به آن توجه چندانی ندارند.
نمکی، بهره مندی خانواده قرآنی از آموزه های کلام وحی در این کتاب حیات بخش و انسان ساز و معارف دینی در مقابله با انواع خطرات فرهنگی و اجتماعی را تاکید کرد و گفت: در شرایطی که تمام برنامه ریزی دشمن دور کردن جوانان از اسلام و فعالیت های قرآنی و فرهنگی مذهبی است فقط افزایش فعالیت های قرآنی می تواند این تهدیدات را مهار و خنثی کند.
وی، راه توسل و سعادت افراد را در تمسک به قرآن دانست و گفت: رمضان ماه نزول قرآن و بهار کلام وحی فرصت مغتنمی بیش از سایر ایام است که با بهره مندی از آثار و برکات متعدد و بی نهایت آن از این سفره عظیم معنوی سرشار شوند.
به گفته وی، برگزاری آیین های جمعی جزخوانی و جلسات قرآنی در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه یکی از راهکارهای توجه و تمرکز نسل جوان به فعالیت های قرآنی و بهره مندی از سفره پر خیر و برکت ماه رمضان است.
پایان پیام/
نظر شما